Старши-треньорът на “Ботев” Николай Киров коментира представянето на отбора в първата контролна среща за годината срещу “Хонвед”, в която неговите възпитаници претърпяха поражение с 0:2. 

“Получи се добра проверка. Резултатът не е от първостепенно значение за мен. Намираме в доста ранен етап от подготовката. До момента наблягахме основно на физическите натоварвания на играчите. Въпреки натрупаната умора от тежките тренировки, съм доволен от начина, по който момчетата се вложиха в срещата”, заяви наставникът на “жълто-черните”.

“Към момента не можем да разчитаме на Лъчо Балтанов и Бризола, които се нуждаят от още време, за да бъдат готови за игра. Косоко също отпадна от сметките ни за тази първа контрола. В отбора ни преобладават младите футболисти и оценката ми за представянето им днес е добра. Изправихме се срещу качествен съперник, водещ отбор в първенството на Унгария. Добър знак е, че създадохме няколко голови положения. Успяхме да реализираме само едно от тях, но съдията не зачете попадението”, допълни Киров.

“Реалната ни игрова подготовка започна само преди ден, с началото на лагера в Турция. Тепърва ще работим върху начина, по който желаем да изглежда отбора. Очаква ни доста работа по изчистване на детайлите от стила, който искаме да наложим и се надявам с всяка следваща контрола да се забелязва градация в играта ни”, каза още треньорът на “Ботев”.