Състоянието на легендата Христо Бонев продължава да се подобрява след прекарания тежък инфаркт и животоспасяваща операция, при която именитият кардиохирург проф. Генчо Начев му постави 2 байпаса миналата неделя.

В УМБАЛ „Свети Георги“ вече пускат съпругата му Ема Бонева за по няколко минути при него. Тя е плътно до него от 14 фебруари 1967 година, когато двамата вдигат сватба. Синовете на Зума пък признават, че най-големи са били притесненията им, когато са изключили поставената при операцията помпа. Сърцето на „черно-белия“ идол обаче заработило и лекарите предвиждат, че той ще може да живее нормално, след като се възстанови.

„Очакванията са, че той не само ще живее нормално, но и ще има един хубав живот и няма да остане инвалид след тежкия инфаркт“, казва проф. Начев.

Инфарктът развали плановете на Христо Бонев, който вече беше започнал приготовленията за грандиозно честване на своята 70-ата годишнина.То ще бъде отложено, но не и отменено. Легендата дори може да бъде изписан на своя рожден ден 3-ти февруари.