Денс, 24.01 (вторник) е първата контролна среща на Ботев Пловдив от предсезонната подготовка. Пловдивчани се изправят срещу унгарския “Хонвед” от 15:00 часа.

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров няма да може да разчита на трима от своите футболисти в първия неофициален двубой за годината, в който „жълто-черните“ ще премерят сили с унгарския Хонвед.

От сметките за контролата отпадат Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и вратарят Мартин Димитров. Както е известно, капитанът на „канарчетата“ пропусна целия есенен дял от настоящия сезон заради операция на коленни връзки и треньорският щаб няма да форсира връщането му в игра. Лъчо тренира с отбора, но все още му липсва практиката в игрова обстановка, която ще бъде възстановена първо чрез тренировки и едва след това с участие в контролите.

Включилият се с двуседмично закъснение в подготовката Фелипе Бризола ще трябва да навакса с кондиционната си форма преди да влезе в игра. Бразилецът също пропусна голяма част от есента заради травма в коляното и също като Балтанов все още не е готов да се появи в игра.

Мартин Димитров няма да бъде на разположение за първата контрола заради болки в ахилеса. Така под рамката срещу унгарците ще бъдат Георги Георгиев и новото попълнение Иван Чворович.

Подобно на младия „жълто-черен“ вратар, проблеми с ахилеса има и Омар Косоко, но дали състоянието на снажния нападател ще му позволи участие в двубоя с един от водещите унгарски тимове, ще стане ясно в часовете преди срещата.