Един от най-класните български футболисти в последните години Иван Цветков ще има още една роля в родния си клуб Пирин. Той ще бъде помощник на новия наставник Милен Радуканов, съобщиха от клуба.

37-годишният нападател прие поканата да бъде част от екипа на бившия наставник на ЦСКА и Ботев. С него “орлетата” ще гонят успешно представяне през предстоящия пролетен полусезон на Първа лига и Купата на България.

Цветков ще бъде картотекиран като състезател и ще помага със знанията и опита си в работата с многото млади състезатели в отбора.

Той беше призован да се върне във футбола още през лятото, след като прекрати кариерата си през 2015 г. След като няколко месеца навлизаше във форма, той вече се чувства готов да играе отново на професионално ниво.

Така феновете на Ботев Пловдив, които боготворят Иван Цветков ще могат отново да го видят на терена, когато Пирин се изправи срещу канарчетата. Феновете ще могат отново да се порадват на играта на своя любимец, макар и облечен в различен от жълто-черния екип.