Лилчо Арсов приюти при него 2 от наборите на Локомотив Пловдив. Родените 2003 и 2004-а (вторият отбор) тренират от няколко дни на терените на Футболна академия Пловдив, които се намират в ЖК Тракия, видя репортер на PlovdivDerby.com.

Тази сутрин на Лаута са отложили за петък почистването на изкуствените игрища в комплекса. Както е известно черно-белите разполагат с голям и малък изкуствен терен. За петък сутринта е планирано почистването и на двата, след като от клуба са се запознали с прогнозата за времето, според което и тази нощ над Пловдив се очаква силен снеговалеж. Само преди няколко дни ветераните на Локо Пд и родители чистиха изкуственото игрище, след като го завариха затрупано от дебел слой сняг преди тренировка на един от наборите. Различните набори на черно-белите пък са разпръснати по различни зали, в зависимост от плануваните тренировки. Най-малките тренират на Оптиум, други отбори ползват различни зали на училища из града. Когато отборите имат физически занимания ползват залата за бокс на Лаута, която се пада над залата за пресконференции и треньорските стаи.

Освен Локомотив Пловдив от терените на ФА Пловдив се възползват и мъжете на Марица Пловдив, както и първият тим и юношите на Сокол Марково, видя репортер на PlovdivDerby.com.

Наличието на осветление на терените на ФА Пловдив ги правят предпочитани за много от клубовете от Пловдив и региона. Инвестицията, която направиха Лилчо Арсов и Тодор Зайцев постепенно започва да се отплаща. Веднага след откриването на терените ФА Пловдив приюти първенствата на Футбол 7.