Президентът на футболен клуб „Векта” Пловдив – Петър Никленов се обяви категорично против община Пловдив да опрощава дълговете на Ботев и Локомтоив. „Не може по този начин да се „спонсорират” търговски дружества с парите на пловдивчани”, заяви той на нарочна пресконференция дадена днес. Поводът за брифинга бе сагата между клуба и общината започна в началото на 2016-а година, когато ФК „Векта” бяха изведени от владение на бившия Работнически стадион.

„Иван Тотев не е виновен! Виновна е системата, която допусна да се случат тези неща. Виновни сме всички ние – пловдивчани! И аз съм българин пловдивчанин и не ми харесва как ме правят на идиот.” Никленов обяви, че съди Общината за делба на едноименния спортен комплекс.

Никленов обяви, че е благодарен на кмета и екипа му, защото след анализ на ситуацията смята, че вместо да му извадят очите са му изписали вежди. Бизнесменът припомни, че в края на 2016-а Окръжен съд Пловдив отсъди общината да предаде иззетия имот във владение на ФК „Векта” и да заплати направените разноски по делото на стойност 66 376, 30 лева. На 5 януари се е състоял въвода на Векта в спортния комплекс и в момента клуба е владетел на целия имот, обяви Никленов.

Той допълни, че има заведено дело срещу Община Пловдив от 15 март 2016-а година за съсобственост и делба на владението.  Предмет на този процес е делбата на имота и съдът ще определи кой на какви граници има право, коментира Никленов. Според него накрая ще стане така, че ФК „Векта” ще се окаже законовият собственик на спортния комплекс.

Шефът на клуба изтъкна, че освен неговия и Ботев, всички останали пловдивски клубове ползват незаконно общинските терени. Той призова администрацията да обърне внимание на този факт, като направи необходимото да бъдат приведени в законово положение, за да им се помогне.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  10

  TOQ PUK KUV E ? ABE VSQKAKVI INDIVIDI ZAPO4NAHA DA SE IZKAZVAT PO VSQKAKVI TEMI.DAI MU NA EDIN OLIGOFREN TRIBUNA I POSLE SAMO MU SLUSHAI GLUPOSTITE

 2. 11
  3

  Здавеите но мисля че трябва изобщо да няма концесионни такси за сички клюбове които имат школи и развиват спорта и стопанисват обектите защото виждаме как община и държава немогат да подържат обектите и те стават занимарени и се влошава тяхната инфра структура.и даже трябва и да има даначни облаги за тези които спонсорират развитието на спорта.
  Само тогава може да се очакват резултати. Казвам го не като фен а като български гражданин които осъзнава че спорта има много плусове защото предпочитам моите деца да спортуват пълноцено ане да седът пред компютрите и да затлъстяват.
  СПОРТА Е ЗДРАВЕ ЗА СИЧКИ!!!

Коментарите са затворени