Преди няколко дни Ботев Пловдив обяви името на новия шеф на школата. На поста овакантен от Николай Киров бе назначен Трифон Пачев. По този повод разговаряме с легендата на канарчетата:

– Г-н Пачев, изненада ли бе за вас поканата от ръководството на Ботев Пловдив?

– Чак изненада не бих казал. Получих покана и я приех. Аз така или иначе работих в школата като скаут и добре познавам обстановката.

– Ситуацията в момента в Ботев е малко деликатна, това води ли до промени в ДЮШ, например в бюджета на школата?

– Да, знаем, че в момента клуба изпитва известни трудности, но да ви кажа честно в школата не сме ги усетили. Всичко си е, както си беше и преди. Няма сътресения при нас. Направихме няколко промени в състава на треньорите. Те бяха продиктувани от поканата към Марчо Дафчев да поеме национална гарнитура и от ангажиментите на Иван Кочев в мъжкия отбор. Така назначихме Иван Цветанов и Георги Онов, които всички добре познаваме от предишния им престой при нас. Знаем, как работят и им имаме пълно доверие.

– Ще въведете ли някакви съществени промени в ДЮШ на Ботев?

– Не. Ще запазим формата на работа, защото тя носи нужните резултати.

– Какво ви каза Николай Киров при вашето назначение?

– Да продължавам работата в школата в същата посока, в която я е водил той до този момент. Да развиваме нашите таланти, да постигаме резултати. Те двете неща са и взаимно свързани. Аз ще се светвам с Киров, той най-добре познава всички треньори и деца след толкова години като техен директор.

– Какво цели ви постави президента на клуба?

– Да създаваме играчи за първия отбор, както и да завоюваме всяка година призови места.

– Знаем, че в детско-юношеския футбол селекцията е един постоянно отворен процес. Как върви селекцията в школата?

– Да, селекцията при нас е постоянна. Ние постоянно гледаме за нови деца. Имаме скаутско звено, което набелязва таланти от цяла България. За да привлечем някой обаче, той трябва да е по-добър от нашите деца, а това не е лесна задача, защото при нас има много – много добри млади футболисти.

– Знаем за много атаки от страна на ЦСКА, където сега на работа е Митко Джоров, към деца на Ботев…

– О, да, но не е само от ЦСКА. И много други отбори атакуват децата ни, но това е нещо съвсем нормално. Всеки клуб се стреми да привлече най-добрите деца от цяла България и ние също не правим изключение. При нас има много качествени футболисти и е нормално те да са изкушавани с оферти, техните родители да са притискани също…

– Как и с какво Ботев Пловдив успява да запази децата си от набезите на отбори като ЦСКА, Левски и Лудогорец?

– С отношение и коректност. Създали сме много силни връзки между треньорите и децата и уважението е взаимно. След това с прекрасните условия, с които разполагаме в Коматево и не на последно място с атрактивния и техничен футбол, който изповядваме.

– Мислите ли за кондиционен треньор в школата?

– Да, мисля. Имаме нужда от такъв, но трябва да е съобразим и със ситуацията на клуба. В момента тази функция изпълняват самите треньори. Ако ръководството отпуснат средства ще назначим и кондиционен специалист, защото аз знам, че това е важна позиция и работата на тези треньори е по-специфична.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 7
  18

  какво сте изкарали ваше, бе папагали? 50 % от децата са крадени от други отбори, а това са добрите 50 %. Да не говорим, че Бургас ви стана донор – бройте колко имате от Бургас, а? На тях ще платите ли пари?

 2. 4
  5

  parvo pa4ev trebva kasting za mnogo dobri treneri vtoro kolektiv mejdu decata treto 6ans za vseki 4to igri s parvia otbor I 19ki 5to bez pari ot roditeli za tozi I drugia znaese za koi stave duma ot decata I stave toia onia moje nemoje 6to tozi igrai drugia ne I 5 godini minaha bez edin talent da iskarat belia I ko4a ako se raboti kato belia I ko4a o6te 5 godini bez dobri deca

 3. 6
  16

  Честит Банго Васил, скъпи мой жълтъри!

  • 15
   2

   Празника си е ваш.В цяла България ви скандират цигани.

 4. 8
  25

  Пачев имали значение ,какво мислиш,след като сте сателит на Лудогорец!?! 🙂

 5. 39
  12

  БРАВО,УНИКАЛНА ШКОЛА,СУПЕР МОДЕРНА БАЗА….УСПЕХ И САМО НАПРЕД.

 6. 11
  44

  Едно време мустака ги крадеше от другите отбори, сега ще ги крадат от вас . Квот повикало , такова се обадило има една хубава Българска поговорка. Тогава останалите Пловдивски отбори бяха пропищяли от вас, не го наричахте кражба , наричахте го че са избрали вас заради хубавата база, хотел, пансион. А сега защо тези деца не искат да стоят вече при вас? Отговорът е ясен

  • 30
   7

   И кой не иска да стои при нас? Напротив, другите ги искат, но децата си предпочитат в Ботев Пд. Да беше прочел статията, а не само заглавието. Сега нямаше да се излагаш тук.

  • 17
   5

   Че Пловдивските отбори са само два-Ботев и Марица.Има едни бежанци от Кюстендил,но тях кой ги брои за живи?

Коментарите са затворени