Въпреки раздялата с голямата си звезда Жоао Пауло, бразилското присъствие в лагера на Ботев (Пд) не приключва. На Коматево остава атакуващия халф Фелипе Бризола, от когото се очаква да се превърне в истински лидер на “жълто-черната” атака през пролетта.

Към днешна дата техничарят е в своята родина, където се възстановява от неприятна контузия. Бризола е на мнение, че той и колегите имат необходимите качества, за да се представят далеч по-добре през втората половина от шампионата. Ето какво сподели Фелипе в специалното си интервю пред ТОПСПОРТ:

Здравей, Фелипе. Започна сезона по отличен начин, но впоследствие получи тежка травма. Какво е твоето състояние? Кога ще те видим отново в игра с “жълто-черния” екип?

– Към днешна дата се намирам в Сао Пауло, където провеждам своите възстановителни процедури. Смятам, че съм избрал възможно най-доброто място за това. През следващата седмица се завръщам в България. Лекарският щаб на Ботев ми е изготвил специална програма, която ще има за цел да ме подготви на 100 %.

Има ли шанс да смениш клубната си принадлежност? Готов ли си да бъдеш лидер на Ботев след раздялата с голямата ви звезда Жоао Пауло?

– Със сигурност мога да споделя, че оставам в Ботев. Осъзнавам важността си в клуба и съм готов да нося възможно най-голяма отговорност. Готов съм да наследя Жоао Паоло. Сега обаче най-важно за мен е да се завърна колкото се може по-бързо в игра. Искам да помогна на тима да подобри класирането си в Първа лига.

Доволен ли си от съвместната ви работа със старши-треньора Николай Киров?

– Изказвам моята голяма благодарност към треньора Николай Киров. Винаги съм имал отлични взаимоотношения с него и се надявам, че ще продължат да бъдат такива и за в бъдеще. Той е страхотен треньор и съм убеден, че под негово ръководство ще се представим доста по-добре през пролетния полусезон.

Снимка 272737

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

Би ли направил кратък коментара относно звездния трансфер на Жоао Пауло в Лудогорец?

– Надявам се, че Жоао Пауло ще се чувства толкова щастлив в Лудогорец, колкото беше и в Ботев. Той е много добър футболист и смятам, че ще им бъде от полза в борбата за шампионската титла.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  5

  Честит Банго Васил, скъпи мой жълтъри!

 2. 11
  1

  Абе като гледам накъде вървят нещата, жълтите пак ще ни порят задниците. На тая мощна селекция от пенсионери нито лютеницата ще ни помогне, нито “витамините на Едо”…

 3. 11
  1

  Не само това, а най-голямото густо ще ми е да шибам мангалите от задния двор на ВСИ.

 4. 1
  13

  Ава тоя готов да й лидер,ам жъ нъ има ли напролет ба да вейба???

 5. 3
  22

  Пак лъжи, големи и опашати. Ачо пуска сълза на такива новини, неизменно.

  • 12
   1

   Кое са лъжи ве тапук?Кое?Бах ти олигофрена!Ко е истина,базите в Гувидарци,Строево и новият стадион,това ли са?Пуууу тарамунгели смотани!!

Коментарите са затворени