Малкият Коста Архондакис без съмнение е истински герой! От онези без супер сили и наметало, но с несломимо желание за живот!

През 2014 г. 8-годишното момче е поразено от злокачествен тумор в малкия мозък.

“Главата го болеше, много повръщаше и в последствие точно ден преди операцията започна да залита, не можеше да стои прав”, връща се към мъчителните си спомени майката на Коце – Иванка.

2111268836.jpg
Снимка: bTV

Семейството и близките на момчето стартират кампания за спасяването му и той е опериран в София. С огромно желание помощ за Коце предлагат и идолите на малчугана – футболистите и ръководството на любимия му футболен клуб – “Ботев” Пловдив.

През септември 2014 г. детето осъществява една от мечтите си – да играе в мач на любимия си пловдивски отбор. Той е поканен да подаде топката след началния сигнал в мача срещу “Лудогорец” от българското първенство.

“Личеше му, че наистина води много трудна битка. Всички резултати от лечението, от терапиите, които му се прилагаха, бяха изписани на лицето му”, спомня си Митко Лишев от отдел “Връзки с обществеността” в клуба.

2111268837.jpg
Снимка: bTV

Изпитанията за малчугана обаче не свършват с операцията. Тежката химиотерапия повлиява на Коце и той отказва да се храни.

“Беше станал едва 16 килограма”, все още помни трудните дни Иванка.

“Ботев” Пловдив отново е до семейството и в този труден момент. За да помогнат на своя малък герой, от клуба канят Коце да гостува за няколко дни на базата на “канарчетата” в Коматево.

 

“Коце беше облечен с екипировка на “Ботев”. Видя се с първия отбор, риташе по терените. И борбата наистина беше да го накараме да се храни, тъй като организмът му явно отхвърля по време на лечението различни храни. И успяхме – докато беше там, лъжичка по лъжичка Коце започна да яде”, спомнят си от клуба.

Той не само връща килограмите си, но печели и нови приятели – децата от неговия набор, които тренират с отбора. Освен това Коце отново връща волята си за живот, а сега – напълно здрав от началото на 2017 г. той има съвет към всички, които водят битка за живота си:

„Да мислят само да оздравяват, да ядат много, особено плодове… и зеленчуци. И това е”, категоричен е малкият герой.

2111268838.jpg
Снимка: bTV

Всъщност, Коце вече доста е пораснал, твърди майка му.

“Той много израстна като характер, като мислене, като всичко. Като седнем да си говорим с него, все едно разговарям с голям човек. Не мисли като децата на неговата възраст, само за игри… Той си е дете все пак, но си има негова гледна точка – за абсолютно всичко си имаме мнение”, разказва Иванка пред bTV.

А повече за историята на вече порасналия Коце, вижте в следващото видео:

3 КОМЕНТАРИ

  1. 10

    ЗА СКРИТИЯТ ВЪВ БЕЗСМИСЛИЕТО СМИСЪЛ НА ЖИВОТА ЗА ТОВА КОЕТО СИ И ЗАТОВА КОЕТО НЕ ЗНАЕШ ЧЕ СИ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ОТ МЕН МАКАР ЧЕ СЪМ КАВАЛЕР НА ЧЕРНОБЯЛАТА РЕЛИГИЯ ИСКРЕНО СЕ РАДВАМ ЗА ТЕБ

    • 4
      2

      Сега се опитай да откриеш разликите : За скрития в безсмислието смисъл на живота, за това, което си и за това, което не знаеш, че си, много здраве и щастие от мен, макар че съм кавалер на черно-бялата религия, искрено се радвам за теб.

  2. 18

    Браво, моето момче! Да си жив и здрав! Много радост на теб и семейството ти!

Коментарите са затворени