Голямо коледно меле заформиха фенове на пловдивските Локомотив и Ботев в малките часове на вчерашния ден в клуб „Паша“ на ул. „Капитан Райчо“.

С тази новина гърмят няколко спортни сайта, цитирайки вестник Марица. В сайтът на вестника обаче няма нито ред за подобна случка.  Ето, какво гласи информацията видяла бял свят днес:
Група запалянковци на „жълто-черните“ празнували коледните празници. В един момент излезли навън – според очевидци, провокирани от фен на „черно-белите“. Там обаче ги чакали още ултраси на Локо, въоръжени с прътове, метални боксове и павета.
Настанал масов бой, няколко човека били откарани с линейка, на други била оказана първа помощ на място. Полицията дошла след 40 минути. Не е ясно дали срещата е била случайна или феновете на Локо преднамерено са причаквали тези на Ботев.
Според човек от фенклуба на Ботев, до 3 часа сутринта пред заведението не се е случвало нищо и той няма повече информация. Според член на „черно-белия“ фенклуб, нещата са доста преувеличени от медиите. Очевидци обаче твърдят, че е имало спукани глави и боят е бил доста сериозен.
На същото място редовно се бият бабаити в късните часове, а наоколо направо не може да се живее, въпреки че полицията се намира на 100-200 метра, възмущават се живущите наблизо.
От Спешния център твърдят, че при тях няма официално регистрирани пострадали от боя. Ако такива има, то те трябва да бъдат докладвани на полицията и да се започне разследване. Според запознати, именно заради това пострадалите са скрили причините за пораженията по себе си.
Полицията води разследване и се очаква нейното официално становище.

PlovdivDerby.com се свърза с няколко отговорни фактори от двете агитки, които твърдят, че не са чували за подобно меле. Интересно съвпадение, че точно преди една година подобен бой със същия сценарий се разигра точно пред същото заведение.

Вероятно колегите, които първи публикуват информацията тази сутрин, са допуснали техническа грешка, от там нататък вирусното разпространение на copy/paste новини без те да бъдат проверени става причина същите редове да се появят в още няколко сайта.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 27
    29

    Малоумници пълни. Ей затова Ботев е на това дередже, щото разни ей такива журналисти като тези писали новина отпреди година постоянно лижат гъза на Палийски и замазват трагичното положение в Ботев. Щели да идват двама жоаопауовци и подобни простотии. ЗакриваЙ

  2. 28
    35

    Няма значение от коя година е. Важното е, че жълтите селски кратуни пак са счупени. Както всеки път, както и на магистралата лятото. Жълтата свиня е ебана където е хваната по традиция

Коментарите са затворени