Петима възпитаници на детско-юношеската академия на “Ботев” ще запомнят есента на Сезон 2016/2017 със своя официален дебют за представителния “жълто-черен” отбор, пише официалният сайт на канарчетата.

Най-малкият от тях – роденият през 2001-ва Кристиан Добрев, се превърна в най-младият играч в историята на клуба, след като стъпи на терена в двубоя срещу „Лудогорец” (1:3) на възраст от 15 години и 213 дни. Впоследствие той взе участие в още две срещи и така вече има зад гърба си 52 минути сред професионалистите.

Другите четирима дебютанти са от Набор ’98. Нападателят Иван Кирев записа 35 мин. в 3 мача, капитанът на U19 Петър Чалъков изигра 32 мин. в 2 двубоя, централният защитник Атанас Ташолов – 18 мин. в 1 среща, а десният бранител Здравко Дерменов има 9 мин. на терена, също в 1 двубой.

Друг младок роден през 98-ма – Милко Георгиев, дебютира също в рамките на отминаващата календарна година, но още през пролетта на миналия сезон. През есента талантливия нападател записа минути в 4 мача, като в последния кръг за първи път започна като титуляр и прекара пълни 90 мин. на терена при победата над „Пирин”.

С най-солиден опит от младежите в първия отбор е 19-годишният защитник Кристиан Димитров, който през настоящия сезон натрупа 440 мин. в 8 мача, в половината от които бе в стартовия състав.

Петимата от Набор ’98 са неизменна част от тима на „Ботев” до 19 години, който под ръководството на пом. треньора в „А” отбора Иван Кочев и неговия заместник Георги Андонов, изигра солидна солидна есен и ще зимува на 3-о място в класирането само на две точки от върха в класирането.