Представителният тим на “Ботев” (Пловдив) бе пуснат във ваканция след победата над “Пирин” в двубой от 19-ия, последен есенен кръг на Първа лига, съобщи официалният сайт на канарчетата. Почивката за футболистите ще продължи повече от три седмици и ще приключи на 9 януари, когато отборът започва подготовката си за пролетния дял от първенството. Първото тренировъчно занимание за 2017 г. е насрочено за 10:00 часа на клубната база, съобщава официоза.

Междувременно, анонсираните дисциплинарни наказания, които трябваше да бъдат обявени след последния мач на жълто-черните, така и не видяха бял свят, поне до този момент. Припомняме ви, че на 12 декември ръководството на жълто-черните излезе с официална позиция в 3 точки. Последната от тях гласеше: Дисциплинарни наказания за отбора, които ще бъдат оповестени след последната официална среща на “Ботев” за 2016 г.

Минути след съобщението на жълто-черните шефове стана ясно, че четирима играчи са отстранени от отбора и са пуснати в платен отпуск. Вчера пък от думите на Николай Киров се разбра, че карето въпреки, че е в отпуск (по думите на Ангел Палийски и Иван Стоянов) – са тренирали на базата. Трима от тях изгледаха и победата над Пирин от ВИП ложата на стадиона в Коматево.