Неочакван обрат придоби сексскандалът с тримата малолетни футболисти от Пловдив, които участваха в секссцени с 15-годишно момиче и ги заснеха с мобилен телефон. Двама от тях са от школата на местния Локомотив и бяха незабавно отстранени заради оронване на престижа на клуба.

Единият е юношески национал, а другият – брат на играч от Първа лига. Третият участник в скандалното видео тренира в частната школа Векта. Нейният собственик Петър Никленов обяви, че няма намерение да гони момчето от отбора, и покани двамата прокудени от “Лаута” да тренират в клуба му.

Бизнесменът издържа академията вече 12 години. Той смята, че момчетата заслужават порицание за постъпката си, но в никакъв случай не бива да бъдат гонени и заклеймявани. А декларацията на Локомотив, публикувана на официалния сайт, е лицемерна.

“Това е дефицит на внимание, показност… Но не и чак да ги изгаряме на клада. Може би съм малко краен, но предпочитам да има такива неща, отколкото да се лакират и да минават, грубо казано, на другия бряг. Каня децата на 9 януари да заповядат на спортен комплекс “Векта”, заяви Никленов пред bTV.

Според бизнесмена децата в днешно време са изключително уязвими, а въпросните момчета са жертви на обществото ни и имат нужда от адекватно разбиране и подкрепа, а не от сочене с пръст.