Играчите на Ботев Пловдив успяха да се съберат психически и да затворят 2016-а година с победа. Сега на ред са ръководството и феновете, които ще трябва да търсят финансови средства да запазят отбора и да го подсилят през зимата.
Жълто-черните победиха Пирин с 3:2 в мач от 19-ия кръг на Първа лига. В първия четвърт час домакините бяха по-активният тим. Две техни опасни атаки завършиха с пасове към голмайстора Жоао Паоло, който обаче бе в засада.

Все пак канарчетата стигнаха до гол в 21-ата минута. Румен Сандев извърши глупаво нарушение срещу Жоао Пауло в собственото си наказателно поле и Тодор Неделев реализира отсъдената дузпа – 1:0 за Ботев.

Само четири минути по-късно гостите се върнаха в мача след груба грешка на няколко футболисти в жълто-черно, от която се възползва Станислав Костов, стреляйки от 17 метра в долния десен ъгъл на Георгиев за 1:1.

Голеадата в Коматево не спря дотук и в 28-ата минута Ботев отново излезе напред в резултата. Омар Косоко подаде към Жоао Паоло, който му върна отлично с пета, бившият нападател на ЦСКА пое топката и с шут по земя от 15 метра вкара на Костов за 2:1.

В края на полувремето благоевградчани поискаха дузпа за игра с ръка на Радослав Терзиев, но реферът Георги Давидов прецени, че такава не трябва да бъде отсъдена.

Втората част започна с натиск на домакините. В 58-ата минута младият футболист на “канарчетата” Милко Георгиев намери Крум Стоявнов, който центрира към Жоао Пауло, бразилецът с лекота заби 12-ия си гол в Първа професионална лига.

В 64-ата минута канарчетата бяха близо до четвърти гол, но Цветомир Панов не успя да реализира очи в очи с вратаря на гостите.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ПИРИН 3:2

1:0 Тодор Неделев 21 д.
1:1 Станислав Костов 25
2:1 Омар Косоко 28
3:1 Жоао Пауло 58
3:2 Станислав Костов 92

16 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    7

    Събраха ги, за поредния уреден мач, но и този път както с Верея съдията им пусна аванта. Такива “победи” са ясни на всички! Ясно е и че клуба се издържа с ТОТО. Ако някой не вярва, да си припомни мачовете с Монтана, Нефтохимик и още няколко такива, в които не играха нищо!

  2. 4
    17

    Жълти палячовци, и днес както с Вереяпървия ви подпряха! Пак никаква дузпа при първия ви гол и 1000 процентова такава за Пирин в края на първото полувреме! Ясно е и че вашите любимци играят мощно ТОТО, и именно с него се издържа клуба! Днешната победа ще е пирова, защото не я заслужавахте! Господ никога не забравя!

    • Явно, футболът не е страстта ти, щом говориш за дузпата на Ботев…. И все пак, продължавай да ни гледаш!

  3. 9
    1

    Искат ли могат! Вярно,че съперника не е от най-силните, но днес показаха,че са отбор,който може да печели.
    Весели празници на всички ботевисти, нека си пожелаем успех през следващата година и само Ботев! Напред и нагоре!

  4. 6
    1

    В Ботев има няколко подводници, но никой нищо не казва за тях. Белия, когато ги разчисти отборът ще тръгне. Някой досеща ли се кои са?

  5. 25
    4

    Добра победа от психологическа гледна точка. Положението е трудно, но като се върне Лъчо Балтанов и Бризола ще изглеждаме по друг начин. Вижда се, че младите имат желание. Дано направят добра подготовка. Надявам се да се намерят финанси и да се поуспокои положението.

  6. 6
    23

    Да не сме били наказани да играем без публика???

    • 7
      2

      На Лаута има 40 човека вчера, когато ви изасили Слабия! Арменеца ходи ли на вечеря с жена си?

    • 2
      1

      Изрод грозен,явно арменеца яко те е шпорил та питаш с жена му ли е вечерял,да не е като теб да ровиш по кофите…

  7. 25
    5

    Честита победа на всички Ботевисти.Вижда се,че когато искат могат да играят,за жалост това първенство е толкова скапано и корумпирано,че истинските мачове се броят на пръсти.Вижда се,че има хляб в младите.Дано Палийски и Самуилов съумеят да да намерят изход от тежката ситуация дори ако трябва да играем само с юнуши.И най-важното да си пожелаем 2017 най-сетне да се намери някъкво решение около ст. Х.Ботев.В Коматево вече и с този ремонта на Коматевско шосе публиката ще става все по-малко и по-малко.Само Ботев и весели празници на всички канари!!!

  8. 6
    26

    Големи сте папагали – направо в шестицата след зимата хахахаха!

    • Ми папагали може да са,мъ не са цигани като нас,дето рече Зума.Иначе ний сми направо за шампиони.

Коментарите са затворени