Лагерът на Ботев Пловдив в Турция е пред провал, научи PlovdivDerby.com. Причината е финансовата криза в жълто-черния клуб. Касата на канарчетата е буквално празна и усилия изисква дори организирането на предстоящия мач с Пирин. Един лагер в южната ни съседка варира между 20 и 40 000 лева, а в Ботев в момента не разполагат с тези пари. Пловдивчани чакат превод от БФС по тв-правата, но дори и това да се осъществи, техните сметки все още са запорирани заради задължения към община Пловдив свързани с концесията на Колежа.

Собственикът на 60% от акциите на клуба Георги Самуилов отдавна е преизпълнил своите финансови ангажименти към Ботев за 2016-а. Фенове на жълто-черните пък са запретнали ръкави в търсенето на хора, които да помагат с пари на любимия им клуб.

В Ботев предстои да започнат разговори за разтрогването на договорите на карето отстранени от първия тим футболисти, но и това ще стане трудно, тъй като за това също трябват пари, които да бъдат изплатени като обезщетения на тези футболисти. Източници от клуба разкриват, че за селекция и лагери в Ботев ден преди края на мачовете не се говори.

„Основната причина за това, което се случва, е късата резервна скамейка. Имахме на разположение 13 полеви играчи. Предвид на това, че трима от тях са трайно контузени, а в последните мачове имахме и наказани, лошите резултати са обясними. След разговор със спортно-техническото ръководство се изтъкна това. Може би и липсата на конкуренция донякъде попречи на футболистите да водят нормален тренировъчен процес“, каза Палийски пред „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Конкретният аргумент за отстраняването (Иван Стоянов, Стенио, Милен Кикарин и Даниел Кутев – б.р.) е слабото представяне. Може и да е тежката умора. Това решава треньорския щаб. Ние подкрепяме тяхното решение. Още отстранени? Не мога да кажа нещо, което го знаят само треньорите. Те помолиха да приключи и последния мач, за да направят анализ и да ни го представят в следващите дни.“

„Нормално е, когато има такива срамни загуби и безотговорно отношение към тренировките, феновете да реагират. Това е техен втори дом и ги боли за случващото се. Както и ние като ръководители.“

„Участие на наши футболисти в манипулиране на мачове? Не знам за такова нещо, от вас го чувам. Такива неща никога не са се коментирали. Такава тема никога не е повдигана като въпрос.“

„Ние обявихме, че след оттеглянето на г-н Чандъров и основни спонсори на отбора, чийто договори изтекоха, положението стана тежко. Общо взето, сега се оправяме с малки спонсори. Търсим вариант да излезем от тази ситуация, за да не се получат и по-големи сътресения. Дали ще успеем – само времето ще покаже. Желаещи и хора на опашка няма. Наистина е трудно и намирането на такива хора. Абсолютно липсва финансова сигурност.“

„Към този момент интерес има към няколко наши играчи, но оферти не са пристигали. Това определено би стабилизирало нещата в клуба за следващите няколко месеца. Така и ние като ръководство ще можем да търсим спонсори и собственици.“

„Строежа на стадиона? На този етап ни трябват стабилност и сериозни хора, за да твърдим, че ще се случват нещата“, завърши Палийски.

28 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Жълтъци прости! Не забравяйте, че това си го докарахте сами! Кой изгони Чандъров? Той ви предупреди човекът, да не скачате срещу Митов, защото ще си тръгне! Е, не го послушахте и си тръгна! Ами вие сами си го направихте!!! ФАКТ!
    Стадион искали, в тройката искали, Купата искали, не знам си какво искали… Това е все едно на един смъртник на смъртен одър да искате да му строите луксозна къща в елитен квартал!
    Вие не живеете в този свят, а в някаква ваша паралелна реалност!
    Докога???

    • 1
      1

      Чандъра не е никой и няма и толкова пари , особено след като му спряха и концесиите

  2. 11
    5

    Като знаехте какво е положението в клуба, и след като Чандъров предупреди че се оттегля, защо не си мръднахте пръста да намерите спонсор или собственик на клуба ами 3 месеца лъжехте и мажехте обществеността, та Васил Божков идвал, та Тодор Батков ни взимал, та таен собственик имало. И за стадиона чакаха уж края на годината и го почваха, края дойде, и пак само лъжи. Работим по въпроса, като има нещо ще Ви съобщим. Дрън, дрън та пляс само измислици. Ботевистката общественост трябва да се събере и да иде пред парламента да поиска сметка на лъжливите политици, и да иска пари от тях за довършване на стадиона. Ясно е че те ограбиха и фалираха КТБ. Щом има пари за нов национален стадион който щял да струва 200 млн., какво са десеторно по – малко 20 млн. за довършване на Колежа.

  3. 10
    11

    Ботев е отбора на Пловдив! С много повече успехи и в България и в Европа. Винаги ще го има, а отбора на малцинството Локо го има само ако излъжат някой балък да даде пари 1- години и после пак само срам.

    • 5
      4

      БОТЕВ Е ОТБОРА НА ПОМАЦИТЕ! ВСИЧКО Е МИНАЛО,ВЕЧЕ ГИ ЗАКРИВАТ,СБОГОМ КУРВИ НА НИКОЙ НЯМА ДА ЛИПСВАТЕ…

  4. 7
    6

    Палийски , ако положението наистина е безнадеждно , отваряй банкова сметка за спасението на ,,Ботев,,, . На Коледа стават чудеса , за болни деца само за седмица се събират милиони , така и за ,,БОТЕВ,, може да стане чудо и поне 50 000 Ботевисти от България и чужбина , ще подарят по 10 лева средно за спасението на клуба поне до края на сезона . И като си знаел на какъв хал е клуба , защо го обявихте този лагер в Турция , за да станем още повече за смях сега ? Кой ви питаше къде ще ходим на подготовка?

  5. 3
    9

    КАКВО ЗНАЧИ СОБСТВЕНИКЪТ САМУИЛОВ СИ Е ИЗПЪЛНИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА , ДАЖЕ БИЛ ДАЛ И ПОВЕЧЕ , ЗА ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ ? АМИ КАТО СИ СОБСТВЕНИК , ЩЕ ДАВАШ КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО . АКО ЛИ НЕ , ХВЪРЛЯШ АКЦИИТЕ НА МАСАТА И КАЗВАШ – ПОДАРЯВАМ ИЛИ ПРОДАВАМ ,,БОТЕВ,, ЗА ЕДИ КОЛКО СИ И АЗ БЯХ ДО ТУКА . СЛЕД КАТО СЕ Е НАВИЛ ДА СТАНЕ СОБСТВЕНИК ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ И СИ НАПРАВИ БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА НА ГЪРБА НА ,,БОТЕВ,, , САМУИЛОВ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ДАВА КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО , НИЩО ЧЕ ЧАХДЪРОВ ПОСТЪПИ ПЕДЕРСТСКИ И ГО ОСТАВИ САМ ДА СЕ ОПРАВЯ .

  6. 12
    7

    ПАЛИЙСКИ,ПРАСЕ МРЪСНО,ВРЪЩАЙ АКЦИИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КОЙТО ГИ ВЗЕ С ИЗМАМА

  7. 14
    14

    Закривай жълто-комунистическото изчадие!

  8. 17
    13

    ПОСКАМ САЛЗА И СИ ГО МЕСТЯ В ДРУГИОТ КРАЧОЛ

  9. 23
    14

    Бат Ачо ни приписа Коматево за втори дом. Това е срам и резил за всички канари. Аз лично утре на базата ще го псувам със все сила. Вън Палийско от нашия Ботев.

  10. 15
    19

    Загиваме, загиваме братя канари. Млади и зелени ще си отидем от този свят. Жалко, че вече няма да ни има, но изглежда това ни е съдбата и господ ни връща за нещо?

  11. 16
    14

    До помакъ-фен,мършо,ходи сега сери в темите на гранда Локомотив,помияр грозен отивате на майка си в п……та и да знаеш на никой няма да липсвате

  12. 31
    27

    Blagodarim, император Палийски- сълзата… ЗАКРИВАЙЙЙ!!!

  13. 31
    10

    Как другите отбори се оправят със спонсори,заплати, отбор, ръководство ?
    Дунав, Локо ГО, Пирин
    На Ботев му трябва собственик който да ръководи Ботев като своя собствена фирма.
    И много други по малки спонсори да отпускат пари.

    Също така не се работи добре и в школата, на 17 год трябва да има завършени футболисти за първият отбор, това е стандарт за цял свят.
    От 19 до 21 да са наложени и звезди и трансфери.

    Щом на 17-18год един футболист от школата не е готов,то вече е късно да се научи и си остава посредствен заплатаджия на ниво Б група с лоша физическа подготовка.

    • 8
      10

      ми намери го тоя тоя собственик,акъли всеки може да дава.

    • 12
      1

      Дунав, Лого ГО и куп други отбори са на практика на издръжка на местните общини, което е пълно безумие на фона на общата мизерия в голяма част от България. Учители работят за 600 лв. Пирин също висят с много пари. На футбола в България му предстои много тежко бъдеще.

  14. 19
    25

    Мдааа , жълтите мъстии пак пред фалит , К’ВО ПРА’ИМ СЯ ?

    Да ходят на скобелева фИенувити и да изкарат кинти .

  15. 22
    27

    Сбогом,миризливи жълти селяндури,на никой няма да липсвате !!!

  16. 23
    18

    А ГЕРБ е дало до момента над 10мил за Лагерът с Талибани в Харманли.
    Да го духа спорта в Пловдив, важното е да се строят Лагери за Талибани, а не стадион за Пловдив и децата от града.

  17. 30
    29

    Турскио-циганският Ботяф 2010 пак изкара 6 години съществуване хахаххахах Столюпиново е в траур хахахаахахахаххаха

  18. 33
    28

    По-добре да се закрие това недоразумение, отколкото да продължаваме да берем СРАМ!!!

  19. 26
    31

    Канари,разбирахте ли вече какво представляват тези аматьори “ръководещи”любимия ни “Ботев”Пловдив?

Коментарите са затворени