Екипът на вестник 7 дни спорт е разпуснат днес, като лошата новина им е съобщена малко след 16:00 часа.

Брой в събота (10 декември) няма да има. Служителите също са шокирани и въобще не са очаквали подобно спиране изведнъж. Всички са били на работа както всеки ден. До около 15:30 часа журналистите са работели върху поредния брой. Дори са били пратени репортери да отразяват днешните събития. Разписани са и командировъчни за пътувания за мачовете през почивните дни. След това се е състояла среща, на която е било съобщено, че утре вестникът няма да излезе на пазара, пише БЛИЦ.

Все още не е ясна окончателно съдбата на вестника в далечен план. Но поне до Нова година броеве да няма. След това нещата може да се променят и изданието отново да съществува. Но това е малко вероятно.

Пред PlovdivDerby.com колеги споделих, че им е заявено, че ги разпускат до понеделник, когато трябвало да настъпят промени. Какви точно, никой не знае.

Припомняме, че вестник “7 дни спорт” започна да излиза на 5 февруари 1994 година покрай световното първенство в САЩ. Тогава вестникът направи изключителен фурор, като имаше и допълнителни ежедневни издания за успеха на нашите по американските терени.