Младият защитник на Ботев Радослав Терзиев набързо се превърна в основен играч на тима и вече изяви желание да преподпише с отбора. Договорът му е до края на сезона, но той вярва, че ще удължи контракта си през зимата.

“Още не съм преподписал, но мисля като свършат мачовете, в паузата ще се случат нещата. В преговори сме, моето желание е да остана в Ботев. Всеки млад състезател има амбиции за чужбина, но засега искам да играя тук и предполагам, че зимата това ще се случи”, заяви Терзиев пред DIEMA SPORT.

“Мисля, че имаме възможност, имаме два мача до края на годината, за да можем пролетта да мислим само за Топ 6. Имаме сили за шестицата, но най-големият шанс е чрез Купата, защото там са малко мачовете и можем да пробием в Европа”, сподели още защитникът и коментира изминалия мач с Верея, който беше важен за връщането на увереността в тима.

“Доста труден мач беше за мен този с Верея, играта не беше най-добрата. В тези битки се излиза от криза с победа. Няма значение дали играта е добра или лоша, важното е да е победа. Усещаше се напрежение в съблекалнята, но важното е, че успяхме да се преборим”, сподели Терзиев и не пропусна да похвали звездата на отбора Тодор Неделев.

“Креативните действия в целия отбор идват от Тодор Неделев, защото неговият пас е феноменален. Той е истински важен футболист, от него зависи страшно много”, заяви защитникът и сподели дали мечтае да играе в националния отбор.

“За всеки един млад футболист е огромна мечта да играе за националния отбор. Аз във всеки един мач, във всяка една тренировка се старая да давам всичко от себе си и ако националният селекционер прецени, че мога да му помогна и попадна в неговия състав, бих се зарадвал”, коментира Терзиев и говори за разликите между предишния наставник на тима Николай Костов и настоящия Николай Киров.

“Николай Костов беше по-строг от Николай Киров, докато при Киров има повече спокойствие. По принцип, то си е до самия футболист, но според мен това спокойствие много помага за самия мач, а за личния живот си зависи от човека, не толкова от треньора”, завърши младокът.