Днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) посреща Верея (Стара Загора) в последния мач от 17-ия кръг на Първа професионална лига. “Канарчетата” ще опитат да спрат пропадането си в първенството и най-накрая да се върнат на победния път. Отборът вече 6 поредни мача няма успех на сметката си и загуби последните 4 срещи.

В същото време обаче Верея се движи по възходяща линия. Тимът от Стара Загора няма загуба 6 поредни мача и се изкачи до 7-ата позиция в таблицата. Още повече, че играчите на Александър Томаш спечелиха първия двубой срещу Ботев през сезона с 1:0 и това дава допълнително самочувствие на отбора. Като прибавим към това, че пловдивчани са отборът с най-слаба защита в първенството, шансовете на гостите да си тръгнат с добър резултат не са никак малки.

Ботев ще бъде в този мач без трайно контузените Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов, Мартин Димитров и Рафаел де Соуза. В тяхно отсъствие треньорът Николай Киров се очаква да пусне в игра Георгиев под рамката и Крум Стоянов, Златков, Терзиев и Панов в отбрана. Юсеин и Стенио ще бъдат опорни халфове, а Неделев и Иван Стоянов ще оперират по крилата. Косоко ще води атаката, а зад гърба му ще действа Жоа Пауло.

Във Верея пък няма никакви кадрови проблеми и Томаш се очаква да заложи на Караджов на вратата и карето Илиев, Хасани, Зафиров и Слаев в защита. Ангелов и Елиаш ще действат в средата на терена, а пред тях играта ще гради Андонов. Еуженио и Йорданов ще бъдат двете крила, а на върха на атакта ще стартира Сукуна.

Днешният двубой ще се играе пред празни трибуни, тъй като Ботев е наказан заради изцепките на ултрасите в мача с Лудогорец (1:3), в който уцелиха Джоди Лукоки със запалка.

Първа професионална лига, 17 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ВЕРЕЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Георгиев, Панов,Терзиев, Златков, К. Стоянов, Юсеин, Стенио, Неделев, И. Стоянов, Пауло, Косоко

ВЕРЕЯ: Караджов, Слаев, Зафиров, Хасани, Илиев, Ангелов, Елиаш, Еуженио, Йорданов, Андонов, Сукуна

Стадион: Комплекс Коматево
Съдия: Георги Димитров
Начало: 17:30 часа

5 КОМЕНТАРИ

    • От твоите уста в на Аллах ушите! Смарт за жалтити!

Коментарите са затворени