Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев заяви, че остава в отбора до лятото. Полузащитникът е преотстъпен от германския Майнц 05, а през миналия месец се появиха информации, че той може да премине в шампиона Лудогорец през зимата.

Неделев се разписа от дузпа при трудната победа с 2:1 над Верея на базата в Коматево в 17-ия кръг на първа лига. Така Ботев прекъсна неприятна серия от шест мача без успех.

“Верея успя да ни затрудни максимално. Много тежък мач. За нас днес беше важно да спечелим. Не играхме толкова добре, но се радваме за победата. Хубаво е, че успяхме да спечелим. Нормално е да има малко притеснение, все пак ние сме Ботев и не сме свикнали толкова мачове да губим. Затова казвам, че днес беше важно да спечелим мача. Може би предишните загуби ни се дължат повече на някои индивидуални грешки. Надявам се след тази победа да излезем с нужното самочувствие и да спечелим следващите два мача. Имаме нужното, но трябва да го покажем на терена. Вече мислим за Нефтохимик. Чака ни тежък мач, защото и на тях им трябват победи. Надявам се, че никой няма да подцени мача. Но, според, мен всеки може да бие всеки в българското първенство, като изключим Лудогорец. Никой от този отбор не се е свързвал с мен. Аз съм си играч на Ботев до лятото, а после имам още една година в Германия. От Майнц никой не се свързвал с мен, нито с ръководството на Ботев, така че мисля, че това са едни писаници, няма нищо вярно. На този етап съм в Ботев до лятото”, заяви Неделев.