Стара Загора не е само Берое. Колкото и да не им се иска на феновете на един от най-големите клубове в България. Стара Загора вече се гордее и с още едно чудо – Верея. Малкото чудо с големи мечти. Днес Верея спечели дербито на Стара Загора срещу Берое. Едва ли някой някога си е помислял, че това ще се случи. Но ето, че стана. И не е изненада. Защото, ако в единия клуб работата отива доста на зле, във Верея нещата се случват. Основният “виновник” за всичко това Галин Михайлов си знае работата. Босът на Трейс Груп заложи на правилните хора, избра правилната стратегия и върви стъпка по стъпка. Най-важното – заложи на млад и можещ треньор в лицето на Александър Томаш. Той пък си избра състава и така симбиозата е на лице.

Томаш и днес бе крайно критичен към своите – “има още какво да подобряваме, ако искаме да бъдем там, където сме се запътили”. Сигурно е така, но и това, което Верея направи до момента никак не е малко. Само в рамките на една есен тимът победи веднъж ЦСКА, а във втория мач преди няколко дни завърши наравно 1:1 насред “Армията”. Само допреди години за такъв резултат си мечтаеше всеки отбор извън София. И двата пъти Верея създаде доста главоболия на “червеното” ръководство, което се раздели с двама треньори – с Христо Янев, въпреки че той остана малко след загубата с 0:1 в началото, а само преди няколко дни след равния с Верея Йорданеску си стегна багажа.

Верея няма загуба в шест последователни мача. Томаш е научил футболистите, трудно се играе срещу тях. Отборът трудно допуска голове, мъчи противниците си с добра и подредена игра. Със сигурност може и още. Целта вероятно е първата шестица, от която Верея е само на три точки. Петият Локомотив Пловдив е на четири точки пред тима от Стара Загора, а до Коледа нищо не се знае. Ако добрата серия на малкото чудо с големи амбиции продължи, коледното чудо може да се случи.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ