Славия и Ботев (Пловдив) са далеч от най-добрата си форма и от дълго време не са се радвали на победа. “Белите” се намират на незавидното 12-о място и нямат успех в последните си 4 мача. Ботев също изпадна в криза и от средата на октомври спечели само 1 точка – срещу Левски в Коматево. Днес “жълто-черните” ще се опитат да прекъснат негативната си серия с победа срещу Славия, а гостуването на “Васил Левски” ще е по-специално за Тодор Неделев, който ще запише своя мач №100 с екипа на Ботев.

Славистите победиха във всяко от предишните си три домакинства на пловдивчани, а в тях Ботев не се разписа нито веднъж. Президентът на “белите” Венцеслав Стефанов заяви, че има пълно доверие на младия наставник Владимир Иванов и изрази надежда, че днес отборът ще заслужи трите точки. Очаква се в предни позиции за Славия да действа Валери Домовчийски, подпомаган от Николай Димитров, Борислав Балджийски и Сердер Сердеров.

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да може да разчита на наказания защитник Радослав Терзиев, а Филипе Бризола все още не е напълно възстановен от контузията си. “Жълто-черните” се надяват Жоао Пауло отново да започне да бележи и да изравни общия баланс между двата отбора, който към момента е следният: 47 победи за Славия, 24 равенства и 46 успеха за Ботев.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): М. Кирев; Мартинов, Велков, П. Христов, Омар; Карабельов, Семерджиев; Н. Димитров, Балджийски, Сердеров; Домовчийски
Старши треньор: В. Иванов
БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Г. Георгиев; Панов, Златков; Стенио, К. Стоянов; Меледже, Юсеин; Косоко, И. Стоянов, Неделев; Ж. Пауло
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Васил Левски”
НАЧАЛО: 15:00 часа

13 КОМЕНТАРИ

  1. Проскубаните папагали,днес пак ще се върнат наебани.Мъката във жълто е голяма-дейба ваща мама.

  2. Дейба и жълтите ви турци нагли, най-селския отбор в България с някви смешни претенции за стадион и отбор. Ква любов бе курви, любовта ви е за 500лв, за толкова лапахте на Христола 10 години.

  3. Една победа днес и ще се върне живеца на футболисти и фенове . Ман .Юн със селекция за милиони , не може да бие 5 домакински мача поред , но едно празно място не липсва от следващия мач на отбора . А ние сме доста капризни и чувствителни , когато отбора не върви . Да проблемите в клуба са дълбоки и не от вчера , но това не трябва да пречи на истинския фен да продължава да подкрепя отбора . Ще преминем и този катарзис и ,,БОТЕВ,, отново ще има модерен стадион и силен отбор и тогава ще започнат отново да идват по 10-15 000 на мач . Но тези фенове ще се радват , без да са изпитали мъката и страданията на най-верните и обичащи клуба фенове . Нали една от песните ни е – ,, ЛЮБОВТА КЪМ ,,БОТЕВ,, ПЛОВДИВ НИКОГА НЕ ЩЕ УМРЕ , ЗАЕДНО ДОРИ В АДА НИЕ , ЩЕ ГО СЛЕДВАМЕ,, . Е нищо , само 1 000 души останахме и в ада , но не съжаляваме , защо и в ада пак се чувстваме добре , щом сме с отбора на нашето сърце.

    • Приказки за наивници. За съжаление романтиците са на изчезване и на мачовете на Ботев останахме само глупаци

  4. Кризата в Ботев тепърва започва ,няма пари, слаби футболисти и копроментирано ръководство..Президента е на лекарства , но преди това докара клуба до будна кома.Следващия му ход е да развее бялото знаме и да си тръгне “невинен”.Той своята е свърши докара публиката до1000 души , похарчен бюджет с два три месеца напред.Пловдивнюз ще го онивени ,заедно с групата му клакьори.

    • Много точно, но докато сред публика има толкова много коне с капаци, агонията на Ботев ще продължава с пълна сила.

  5. Закриваме и двата тотаджиски отбора! На никой няма да липстват!

Коментарите са затворени