Ботев Пловдив загуби гостуването си на Славия на Националния стадион, след като допусна обрат. Канарчетата поведоха в резултата, но не успяха да съумеят да се възползват от преднината си и си тръгнаха от София с празни ръце.

Първата по-сериозна опасност в срещата дойде в 5-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Стенио първи стигна до топката и стреля с глава, но топката мина на сантиметри над вратата. 120 секунди по-късно и “белите” показаха зъби, след като от ъгъла на наказателното поле Николай Димитров пробва да изненада Георги Георгиев, но вратарят бе на мястото си и улови.

В 13-ата минута отново Хичо постави под напрежение защитата в “жълто-черно”. Юношата на Левски пое топката отдясно, навлезе към центъра на терена и от границата на наказателното поле стреля силно, но Георгиев реагира чудесно и макар и само с една ръка, успя да избие.

След няколкото добри ситуации пред вратата на “канарчетата”, гостите от Пловдив отговориха повече от подобаващо. В 21-ата минута капитанът Тодор Неделев намери с тънък пас Жоао Пауло зад защитата на Славия, който бе фаулиран по глупав начин от Марио Кирев. С изпълнението на дузпата се нае опитният Иван Стоянов, който не сгреши и реализира третото си попадение за сезона.

Футболистите на Владимир Иванов не се смутиха от удара, който получиха, и бързо успяха да се върнат в мача. В 33-ата минута “белите” стигнаха до изравнително попадение след страхотна многоходова контраатака, започнала отдясно и завършила с пас на Иван Минчев към лявото крило Сердер Сердеров. Руснакът не се поколеба и с техничен удар прати топката в мрежата на Георгиев.

Пет минути преди края на първата част най-старият столичен клуб можеше да стигне до пълен обрат в срещата, но след страхотния удар на Георги Йомов от границата на наказателното поле, топката срещна десния страничен стълб.

В 66’бившият футболист на канарчетата Валери Домовчийски с отличен диагонален удар от 12 метра матира Георгиев. Играчът излъга с тяло Панов и оставен на стрелкова позиция не сгреши и изведе белите напред в резултата.

В 80-ата минути Балджийски за трети път накара Георгиев да вади топката от собствената си мрежа. Футболистът на белите покачи на 3:1 с хубав и примерен удар.

3 минути преди края на мача Тодор Неделев вкара след заучена комбинация. Лидерът на канарчетата бе изведен от Иван Стоянов и от малък ъгъл със силен удар по земята намали до 2:3.

33 КОМЕНТАРИ

  1. MALKO TARPENIE.vrashtat se BALTANOV BRIZOLA I RAFAEL.VZIMAME I svesten bek otbora stava SUPER

  2. Жълти селяци, наибах ли ва, наибах ва. Тур ли вижго, турих ви го. Тихо сега.

  3. Почивай, в мирГрафенду1ы ти беше истински ботевисст.Няма да забрравя голът ти с 6 срещу Левски имного добрата ти игри за Ботев.Ти беше човек с главно Ч..Бате Жоро ,дори от онясвясвят ти символ на лябимимия ни Ботев. Сегашнотъ ръковоство унищожи ботевския дух.Графе кажи на истиските фенове да се бопят до край за нажия Ботев Вън продажнита пасмина от любимият отбор.ц2

  4. Какво става с тоя сайт?…Все едно си потънал в гроб…Тъмница,мрак…долна работа..защо така го развалихте?…Отврат!!!

  5. Тази година жълтия цирк няма стигане, интересни клоуни и много скечове от селски вечеринки с главни герои $ултра$-трибуна истанбул.

  6. Вратарчето и Стенио са супер зле. Като сложим и Иван Стоянов за десерт – това е !

    • То,кой е добре? Няма такъв! Всички са зле! И Тошко и Паоло и те са нищо! Паоло нищо не играе..вкара гол и това е…

  7. Жълтури, то няма за какво да се бъзикаме с вас… феновете вдигнаха ръце на магистралата, ръководството ви вдигна ръце от Строежа и отбора, футболистите вдигат ръчички с бяло знаме всеки мач, след магистралата и умерените фенове се предадоха и славистката публика вече е с класи над ботевистката…ВИЕ СТЕ МЪРТВИ…

  8. Гошо вратаря е хипер злетак.Стенио и Серкан задължително да се измитат от отбора и да се вземат двама халфа,защитник и вратар. С тия кретени толкова.Не може всеки мач 3-ма човека да са виновни за 80% от головете и ти пак да ги пускаш.

    • Плюс онова цигане-меледже,пълно недоразумение…пълен тъпак…

  9. Много слаба защита и резонно загубихме след като пуснахме 3 леки гола. За последите 7 мача 5 пъти ни вкарват 3 гола: Славия, Лудогорец, Монтана, Черно Море, Берое. Киров си личи, че вижда проблемите в защита и се опитва да ги реши, но зимата ще трябват и някои нови изпълнители. Според мен е време да се даде шанс за изява и на Мартин Димитров на вратата. Георгиев е в лоша форма в момента и днес в много ситуации седеше като препариран.

  10. Андрешко върни стария лейаут. Сега сайта ти е пълен ташак.

  11. И кой ще уважаваме, ако не сте в шестимата? Стегне те се бе мърши.

  12. Отбора играе добре , но много лесно се огъва и показва липса на характер при негативен развой . Точно заради това се получават и тези безобразни грешки и в защита . Въпроса е защо нямат характер и мъжество футболистите ни ? Дали е заради слабата физическа подготовка или просто не им пука за ..БОТЕВ,, и изстрадалите им фенове ?

  13. МИШОЦИИИИИ…..ПАК ЛИ ВИ ЕБАХА БЕ????ВИЕ СТЕ ФЕТИША НА ЦЯЛАТА А ГРУПА БЕ КУРВИ..ОТ МОНТАНА ДО ГОРНА ПРЕЗ СЛАВИЯ ВСЕКИ ВИ ШИБА!!!!!!

  14. Това заглавие, трябва да си завършил висшо, за да го разгадаеш, хахаххахааххаха

  15. жълтури, вземете някоя точка, стига с тези загуби, ще вземе да изпаднете и догодина, няма с кой да се гъбаркаме :))))

  16. Да го духат всички. Падаме, бием – това е! Не ни подкрепяйте като бием! ВИНАГИ С БОТЕВ!

  17. ЕЙЙЙЙЙЙ МАМА ВИ ТЪПА!СЪЖИВИХТЕ БАТ ВЕНЦИ:))))).БОТЕВ ИЗПАДА!ЗАКРИВАЙЙЙЙ.4 ПОРЕДНИ.11 ГОЛА ЗА 4 МАЧА.ЕВАЛААА КАНАРИИИИИИИИИИИИИИИИИ

  18. Почна да ми писва… Колко сме зле, щом падаме от такива умрели отбори (изключвам “националната кауза”) в последните няколко мача. Баси! Че няма кинти – няма, ама малко спортна злоба няма ли кой да вкара в тия “футболисти”… Три паса подред не могат да си подадат. Копаем дъното…

  19. ЕЙЙ ПА БИЙМИ ВА …3 ЦЕНТЪРЯ…
    АЙЙЙЙ СИЛЯЦИЙЙЙЪЙ

Коментарите са затворени