Атанас Майоров

Ноември 2016 г. вече е в историята. За всички футболни фенове това си беше един съвсем обикновен месец, изпълнен както обикновено, с мачове на любимите им отбори. За всички, с изключение на едни. Тези на Локомотив Пловдив! За всички, свързани с черно-бялата идея, месец ноември 2016 г. ще остане в историята. И няма как да е иначе, след като в рамките само на 27 календарни дни Локомотив победи ЦСКА и Левски, и то в София, а за капак спечели и Битката за Пловдив срещу Ботев. Едно наистина невероятно постижение, за което основна заслуга имат всички. Спортно-техническо ръководство, футболисти и фенове, бяха сплотени и събрани в един юмрук, силата на когото си пролича през последните тридесетина дни. Стана ясно, че когато всички работят заедно в името на Локомотив, няма сила, която да спре „товарният влак“, ако можем да се върнем към култовата реплика на Ванчо Траянов след Дербито с Ботев. Ето и какво точно се случи през изминалия месец, подредено по хронологичен ред. Позволяваме си да включим двубоя ЦСКА-София : Локомотив Пловдив, макар че реално мачът се изигра 3 дни преди началото на месец ноември, но впредвид първата историческа победа на Локомотив над ЦСКА в София, няма как да го пропуснем.

29 октомври 2016 г.,
стадион „Българска Армия“, гр. София

ЦСКА – София 0:1 Локомотив Пловдив

След серия от негативни резултати, довели до оставката на Илиан Илиев, на Локомотив предстоеше гостуване на ст. Българска Армия. Един стадион, когото за черно-белите винаги е бил непревземаема крепост в цялото почти 70 годишно съперничество между двата клуба. Дори шампионският отбор на Едуард Ераносян не успя да спечели пълния комплект точки през 2004 г. пред почти 5000 привърженици на Локомотив, пропътували разстоянието до София. През всичките тези години победата на Армията все някак се изплъзваше на „Смърфовете“. До 29.10.2016 г.! Само ден след като Едо отново пое юздите на любимия си клуб, Локомотив Пловдив най-накрая извоюва успех срещу ЦСКА. Извоюва го с голяма доза късмет, но и с много подредена и умна игра. Голът, който отбеляза Дани Кики в 10-ата минута бе напълно достатъчен Локомотив да „счупи каръка“ срещу червените и по този начин да зарадва своите привърженици, които за нещастие точно в този двубой не присъстваха на обичайните си места в сектора за гости, заради наказанието на ЦСКА. Това е и единственият факт, който оставя известна горчилка от първата историческа победа над ЦСКА в София. Все пак Локомотив пренаписа своята история и вече може да се похвали с триумф на „Българска Армия“.

2 ноември 2016 г., стадион „Локомотив“,
гр. Пловдив

Локомотив Пловдив 1:1 Берое

Единствената грешна стъпка през този месец бе именно срещу коравия отбор на Берое, който дойде на Лаута с нов треньор, в лицето на Ферарио Спасов. На другата скамейка пък Едуард Ераносян записа официален повторен дебют начело на Локомотив. Черно-белите доминираха през по-голямата част от двубоя и дори поведоха в резултата с попадение на головата машина Мартин Камбуров, но една грешка в центъра на терена позволи на Берое да изравни и да помрачи настроението в лагера на Локомотив.

20 ноември 2016 г.,
стадион „Локомотив“, гр. Пловдив

Локомотив Пловдив 2:0 Ботев Пловдив

14639624_1180354042017678_197377275614538690_n

След двуседмична пауза заради националните отбори, дойде и времето за най-чакания мач от цял Пловдив. Битката за града, която носи в себе си огромни емоции и за черно-белите и за жълто-черните. Дербито на Пловдив не е просто мач, трите точки нямат никакво значение, защото водеща винаги е честта и емблемата, която стои на гърдите на всеки един от 22-мата на терена. За феновете на Локомотив този двубой беще мъничко по-специален заради откриването на новата, макар и временна трибуна Бесика. Атмосферата на стадиона както винаги беше превъзходна, така както приляга на безспорно най-истинското Дерби в България. Локомотив бе по-добрият отбор през всичките 90 минути и съвсем заслужено победи, за да властва в Пловдив поне до другия мач между двата отбора. Освен двата гола – шедьоври, един факт направи много силно впечатление, а именно появата в стартовите 11 на 15-годишния Ияд Хамуд. Няма да спестим похвалите си към Едуард Ераносян, който показа на мнозина какъв е пътят. Изисква се невероятна смелост да заложиш на деветокласник като титуляр и то в такъв мач. А можете ли да си представите какво е почувствал самият Хамуд при вида на препълнените трибуни на стадион „Локомотив“? Юношата не само не се стъписа, ами игра отлично и дори даде прекрасна асистенция на Камбуров за първия гол.

26 ноември 2016 г.,
стадион „Георги Аспарухов“, гр. София

Левски 1:2 Локомотив Пловдив

15171209_1180139358705813_7227694720426933510_n

Локомотив съвсем очаквано бе на гребена на вълната след победите над ЦСКА в София и над Ботев в градското дерби. Предстоеше тежко гостуване на Левски на Герена, макар че в последните години точно стадион „Георги Аспарухов“ е едно от местата, на които Локомотив печели често. Левски пък от своя страна сдаде лидерската си позиция на Лудогорец и в никакъв случай нямаше да се откаже от борбата за титлата. Много Локомотивци тайничко си мечтаеха преди мача със сините и си задаваха въпроса „Може ли да бием и ЦСКА, и Ботев, и Левски в рамките само на месец?“ Е, оказа се, че може! Съдбата отново бе на страната на черно-белите, а емоциите след последния съдийски сигнал бяха неописуеми. Феновете не спираха да се снимат със светлинното табло, на което бе изписано с големи букви Левски – Локо ПД 1:2. 4-тата победа в последните 6 години на Герена беше факт, а кошмарът за сините Мартин Камбуров отново наказа своите „абонати“.

29 ноември 2016 г., стадион „Локомотив“,
гр. Пловдив

Локомотив Пловдив 2:0 Монтана

15095582_1180139362039146_7910871064820319340_n

След фанстастичните победи над ЦСКА, Ботев и Левски за Локомотив предстоеше едно наглед лесно домакинство срещу закъсалия отбор на Монтана. Нито обилният снеговалеж, нито студеното време бяха в състояние да спрат „локомотива“, който уверено се бе запътил към топ 4. Феновете не спряха да подкрепят своя отбор през всичките 90 минути, въпреки ужасните метеорологични условия, а футболистите им се отплатиха с 2 гола и „суха мрежа“. Един прекрасен завършек на този ноември!

Ах, ноември! Колко хубаво бе да си Локомотивец през този ноември!

Снимките са на 9-годишния Стоян, който не изпуска мач на Локо Пд!

7 КОМЕНТАРИ

  1. У СТРЯМА ВСИЧКИ ВЕЧЕ СМЕ ОТ ЛОКОТО…..НЕ ЩЕМ И ДА ЧУЕМ ЗА НАШИЯ БОТЯФЪ.

  2. Нека Черно Бялата Коледа да бъде Много Радостна за Всички Фенове на Градския Любимец Локомотив Пловдив;))))

  3. Прекрасно е да си фен на Локомотив Пловдив!!!

  4. Уникално е да си фен на Локомотив Пловдив.Гордостта на един град-Локомотив Пловдив!Само Локо

Коментарите са затворени