За Пламен Крумов да излезе на стадион “Георги Аспарухов”, не е нещо непознато. Опитният защитник прекара една година на “Герена”, но сега защитава цветовете на Локомотив (Пловдив). Какво очаква Крумов от двубоя със “сините”, той говори за “7 дни спорт”.

 

– Пламене, Локомотив гостува на Левски, има ли притеснение сред вас?
– Не, излизаме да се забавляваме на “Герена” и разбира се, да вземем колкото се може повече точки. Да, Левски играе много силно до момента, не са побеждавани, дори и гол не са допускали като домакини. От друга страна, всяка серия си има край надявам се ние да сме отборът, който ще я прекъсне. С малко повече късмет бихме могли да го направим.

– Каква е рецептата за гол срещу Левски?
– Убеден съм, че от Левски искат да продължат с добрата си серия, те са домакини все пак, но ние ще се стараем да ги бием. Рецептата за гол ще я каже Едуард Ераносян преди мача на разбора. В крайна сметка се надявам не само да вкараме, а дори да победим.

– На “Герена” освен всичко е нужно и самочувствие, имате ли го?
– Да, ние играем добре, имаме самочувствие. Нека да не остават с впечатлението, че Левски е Реал Мадрид и ние играем с извънземен отбор. Те играят силно, но какво от това. Ясно е, че на “Георги Аспарухов” е трудно и ще е тежко, но мисля, че ние можем най-малко да откраднем нещо.

– Напоследък публиката на “Герена” липсва. Това плюс ли е за Локомотив?
– Ако няма много фенове, това ще е плюс за нас. Всички знаем, че публиката на Левски е една от най-великите и многобройни в България, така че, ако стадионът е пълен, атмосферата е уникална. В последно време няма много хора. Аз обаче съм много далеч от Левски в момента, гледам си Локомотив и се надявам нашите фенове да ни подкрепят в мача, а ние да ги зарадваме.

– Имате ли приятели в Левски?
– От времето, когато аз бях в Левски, май само Веско Минев остана. Така че нямам приятели там, имам само познати. Не се чувам с никого и затова няма и закачки и приятелски басове. В Левски текучеството на играчи е сериозно.

– Какво успя да промени новият треньор Едуард Ераносян?
– Той е сравнително отскоро в отбора, тепърва ще наложи идеите си за играта и стила ни. Ераносян вкара спокойствие в съблекалнята повече самочувствие.

– Бихте Ботев (Пловдив). Победата в дербито като че ли ви върна самочувствието.
– Да, победихме ги, и то по убедителен начин. Играхме добре, вкарахме красиви попадения и логично един такъв успех дава повече увереност и самочувствие. Мисля, че от тук нататък ще имаме само положителни резултати.

– Готов ли е Локомотив за сериозни успехи в шампионата?
– Защо да не е? Първо трябва да се утвърдим в първата шестица и след това защо да не търсим и повече. Но има много мачове още.

– След дербито стана ясно, че сте свързали малкия Ияд Хамуд с Валери Божинов.
– Да, така беше. Божинов звънна да ме поздрави за победата над Ботев. Попита ме за Ияд и поиска да говори с него, като разбра, че е дебютирал и е играл добре. Каза ми, че му напомня за неговия дебют в Лече, когато той е бил на 15 г. Насърчи го и му пожела да е жив и здрав, да се раздава и да е постоянен в изявите си. Лично според мен това момче е много талантливо. Може да се радва за възможността, която му даде треньорът. Не знам дали осъзнава колко е сериозно това, което му се случва. Не всеки ден млади момчета на неговата възраст дебютират. Много добро и възпитано момче е. Само от него зависи дали ще се развие като играч и дали ще се възползва от шансовете, които ще получава.