Отборът на “Марица” победи “Верея” (Стара Загора) с 2:0 в мач от последния за есенния полусезон кръг – 11-ти по ред. Срещата се игра в четвъртък от 11:30 часа, на стадион “Марица” в Пловдив и бе последна от програмата на кръга.

 

 

“Жълто-сините” превъзхождаха тотално противника си и можеха да постигнат и по-убедителна победа, но съставът изпитваше известни проблеми със завършващия удар, въпреки многобройните положения пред вратата на “заралии”. Гостите от своя страна стигнаха едва до един опасен удар в рамките на вратата пазена от Алекс Манов, но той се справи чудесно и не позволи изненадващ развой на резултата. На ранен етап на двубия се наложи Мартин Праматаров да напусне игра по здравословни причини, като на негово място влезе Теодор Генов, което доведе до разместване на позициите на младите футболисти. В 21-та минута Георги Коев откри резултата, след хубава атака отдясно. Мариян Нарлийски в 65-та минута оформи крайното 2:0 в полза на “Марица”. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, където Нарлийски се оказа най-съобразителен и отбеляза. Така “Марица” завърши есенния полусезон с победа и с 14 точки в актива си ще зимува на 6-то място. Със същия брой точки са и тимовете на “Нефтохимик” – пети и “Бургас спорт” – седми в класирането. “Жълто-сините” имат големи шансове да се се преборят за място в челната петица, а дори и по-нагоре в таблицата. Заелите първите пет места в крайното класиране продължават напред в следващата фаза от републиканското първенство. “Верея” е на последно място с едва 1 точка.

 

“Марица”: Алекс Манов, Мариян Нарлийски (Константин Чавдаров), Мартин Праматаров (Теодор Генов), Георги Иванов, Нанко Мусен (Дони Костов-жълт картон), Илиян Ранелов, Теодор Фърков, Златко Палийски, Стоян Татаров (Ивайло Димитров-жълт картон), Георги Коев, Кристиян Бекиров.
източник: ФК Марица
Вижте всички резултати от 11-ти кръг и класирането след края на есенния дял на първенството в Елитната футболна група до 15 години – югоизточна група. Снимка: viasport.bg