Тъмнокожите футболисти явно са основната пазарна ниша, към която се е насочил Антон Зингаревич. Бърз поглед в официалния сайт на проекта му “Виста”, показва точно това. Снимката е от началото на последната контролна среща на отбора. За разлика от Ботев Пд, то обаче Виста си е обявен като проект за чуждестранни футболисти в Русия.

Ето и повече подробности:

“FDC «Vista» е първият уникален проект в Русия, който е насочен към подкрепа и развитие на спортния потенциал на студенти от различни страни.
Създаден през 2019 г. в Геленджик, центърът за развитие на футбола Vista започна сътрудничество с водещите висши и средни специализирани учебни заведения в Русия. Центърът оказва подкрепа на местни и чуждестранни студенти както в учебния процес, така и в развитието на футболните умения. Всички играчи в структурата на Центъра получават висококачествен тренировъчен процес под ръководството на специалисти от най-високо ниво.

Тесните приятелски връзки позволяват привличането на студенти от Африка, Азия и Южна Америка в структурата на Центъра. Идвайки в Русия, обещаващи спортисти продължават обучението си в образователни институции на нашата страна.
Много възпитаници на Центъра успешно работят във футболни отбори от различни нива, а някои от играчите участват в националните младежки отбори на своите страни.

Също така на базата на Центъра е създадена специализирана детска футболна академия “Vista Junior”. Основната задача в дейността на академията е идентифициране и развитие на спортния потенциал при деца на възраст над 5 години. Младите състезатели се обучават по футбол с висококвалифицирани специалисти, притежаващи необходимите лицензи за треньорска и педагогическа работа. Отборите на академията са снабдени с необходимата екипировка и оборудване за спорт, и редовно участват в престижни състезания, провеждани в различни градове на Русия.”

Отборът на Виста ще е един от клубовете, които ще участват в юношеския турнир, който организират канарчетата. Жълто-черните ще са домакини на международен турнир за юноши до 19 години. Надпреварата ще се проведе от 19 до 25 юни в Пловдив.

Botev Cup ще събере множество елитни тимове, с които “жълто-черните” ще премерят сили. Финалът на турнира ще бъде на стадион “Христо Ботев”.

Участие в турнира ще вземат гръцкият гранд Арис (Солун), турските елитни Фенербахче и Анкарагюджю, два от най-популярните израелски отбора Макаби Тел Авив и Макаби Нетаня, основаният през 1912г. сръбски тим Вождовац и руският отбор Виста.

Отборите ще са разпределени в две групи по 4 отбора, като в груповата фаза тимовете ще играят всеки срещу всеки. В съботния ден (24 юни) ще се състоят двата полуфинала, а на 25-ти юни от 11:00ч. ще бъде финалът на “Колежа”.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    В ДРУГИ СПОРТНИ ИЗДАНИЯ СЕ ПОЯВИ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ БОТЕВ СА ИЗПРАТИЛИ БАЛТАЗАР. С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ПЛОВДИВ ДЕРБИ ДА ИЗВИКА МОЩНО: А ВАЛЕНТИЧ КОГА? МЪЖКАТА КУРВА СЕ КРИЕ ПО КЮШЕТА И ПЕРДЕТА ЗА ДА ГО ЗАБРАВИМ! НЕ….Е, НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА ИЗРУДА! АЙДЕ МИШКО ИЗЛЕЗ! ВЗИМАЙ МЕТЛАТА И СЕ ОМИТАЙ! САМО ПРЕЧИШ. ХОДИ СЪЗДАВАЙ ДРУГИ ОТБОРИ! НАПРИМЕР ВИСТА! ЧАКАТ ТЕ БОКЛУК ТАКЪВ!

  2. 11
    2

    Като чуя “високо квалифицирани специалисти” и се сещам за Валентич…

  3. 3
    2

    Eбать в жопу всех русских! Жидов на мыло!

    • 2
      5

      Ама до вчера му лиза гъза – г-н Цингаревич това, г-н Цингаревич онова….
      Мръсна жълта мастия

      • Хайде, грабвай нивелира, че Круши чака!

Коментарите са затворени