Арда и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в групата, разпределяща местата от седма до десета позиция, и победа, на който и да е от двата тима, може да се окаже ключова. Двубоят стартира в 20:00 часа, а главен рефер ще бъде Георги Давидов.

Домакините излизат като втори във временното класиране в групата и ще преследват задължителна победа, ако искат да запазят шансовете си за баража. Към момента разликата между тима от Кърджали и Славия е седем точки, но “белите” играят по-рано днес. Ако те успеят да победят, то Арда със сигурност не трябва да губи днес, защото в противен случай разликата ще набъбне до 10 точки с 3 оставащи кръга до края – тоест “небесносините” ще са аут от битката за седмото място. Добрата новина за тима от Кърджали е, че Ботев (Пд) определено не се намира в най-добрата си форма и Арда излиза като фаворит днес.

Отборът на Александър Тунчев няма загуба от началото на плейофите. В първия кръг победи с 3:0 Локомотив (София), а преди няколко дни направи равен със Славия.

Ботев от своя страна е последен в класирането в групата и към момента трудно би се измъкнал от тази позиция. За тях седмото място е непосилно и единствено могат да водят битка с Локо (София) за третото място в групата (9-то в класирането). “Канарчетата” се намират в доста лоша форма и все още нямат победа от началото на плейофите – 0:1 загуба от Славия и 0:2 загуба от Локо (Сф). Към тях можем да добавим и поражението от Лудогорец в последния кръг от редовния сезон с 0:2. Така вече три поредни мача Ботев дори няма отбелязан гол и трупа само загуби. След тези негативни резултати в последния мач на пловдивчани феновете слязоха на терена и събраха фланелките на футболистите, което доведе до напрежение на “Колежа”.

Часове преди двубоя стана ясно, че старши треньорът на тима Бруно Балтазар ще води “жълто-черните” за последен път именно в битката с Арда. След срещата специалистът ще бъде освободен от поста си.

По-рано през сезона Арда и Ботев се изправиха един срещу друг два пъти, като и двата пъти тимът от Кърджали печели – 2:1 у дома и 2:0 като гост. Дали днес “канарчетата” ще се върнат на победния път, или Арда ще стигне до нов успех срещу този съперник предстои да разберем.

Жълто- черните отпътуваха чвчера следобед, а с отбора тръгнаха Лъчо Балтанов и 5 юноши: Стефан Смъркалев, Мартин Панев, Димитър Папазов, Добромир Павлов и Константин Павлов.

Със сигурност двубоят ще пропуснат Думбая, Пунчец, Ханкич и Мертенс.

3 КОМЕНТАРИ

  1. И днес ще има тупа-лупа, да кажат, колко слаби били юношите, ама те в един мач, на морално сринат отбор ако успеят да направят нещо трябва да станат несменяеми титуляри, а изрудин да се откаже завинаги да има нещо общо с футбола.

  2. 4
    2

    Само Балтанио ще направи разликата тази вечер.

Коментарите са затворени