Локомотив Пловдив победи с 1:0 Левски и завоюва мястото си сред най-добрите 6 отбора в Първа лига. Смърфовете показаха как се бие Левски пред препълнените трибуни на Лаута в мач с огромно напрежение и залог, който изискваше от черно-белите задължителна победа.

Преди старта на дуела на стадион “Локомотив” капитанът на домакините – Димитър Илиев, даде плакет на капитана на гостите – Андреев, в чест на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов.

Мачът в Пловдив стартира с по-трайно владение на топката от “черно-белите”, докато столичани опитваха да организират контраатаки в първите десет минути, но не им се получаваше. Същевременно нямаше и опасности пред вратата и на Пламен Андреев. В деветата Джовани достави пас от фал към Матеус да Силва вляво на наказателото поле. Той опита удар с ножичен удар, който се превърна в пас, а топката отиде към Сорга. Нападателят също опита да вкара гол с ножичен удар, но Локо не успя при тази ситуация.

След малко повече от четвърт час игра Локомотив организира добра контраатака, а Димитър Илиев комбинира на два пъти със свои съотборници. Накрая капитанът видя Бабакар Дион, който стреля от границата на наказателното поле, но Пламен Андреев внимаваше в тази ситуация.

В 18-ата минута пък реферът Драганов прекрати срещата за момент. Причината беше, че фен на Локомотив Пловдив трябваше да бъде изнесен с носилка от трибуните, след като се почувства зле. Малко след това на терена на “Локомотив” влезе и линейка, която да отведе привърженика от стадиона.

В 24-ата пък играта беше подновена с топка за “смърфовете”. В 29-ата Трупе опита подаване отляво към Сорга, но Андреев улови. Три преди края на първото полувреме Уелтън се понесе впечатляващо по лявото крило, а Георги Каракашев даде всичко от себе си да му свали фланелката, но халфът не успя и бразилецът продължи набега си. Той елиминира Мартин Паскалев и шутира от малък ъгъл към локомотивската врата, но с отлично разперване на ръцете си Хоркаш блокира удара на Уелтън. За действието си Каракашев получи жълт картон.

След инцидента по трибуните Левски беше по-дейният отбор, а преди него Локо Пловдив доминираше повече в игрови план. В добавеното време на първото полувреме “сините” разгърнаха контраатака, а Попов навлезе през средата и шутира, но Сегура с тяло блокира опита на ветерана.

Малко след това удар на Уелтън от средна дистанция беше блокиран от отбраната на Локомотив, след което Хоркаш улови с лекота.

На почивката дикторът на стадиона каза на уредбата, че привърженикът, който беше откаран с линейка, е в съзнание в болницата в Пловдив. “Сините” стартираха мощно второто полувреме и вкараха гол чрез Роналдо, който беше отменен. Рикардиньо получи пас вляво, а след поредица от рикошетив крайна сметка Роналдо вкара топката във вратата.

При повторенията се видя, че Рикардиньо беше в засада, а при единоборството Роналдо стъпка ръката на Хоркаш и попадението беше отменено.

Десет след подновяването ​се видя силен удар на Марин Петков от средно разстояние профуча край вратата на Хоркаш. След това му действие Петков беше заменен, а в игра влезе след контузия Илиян Стефанов. Минута преди да беше изтекъл час игра Джовани успя да прониже Пламен Андреев и той вкара седмия си гол през сезона за пловдивския тим. Домакините поеха топката чрез Димитър Илиев, чийто удар беше блокиран от Ван дер Каап. Тя отиде у Джовани, който шутира елегантно с десния крак, а Андреев нямаше шанс при тази ситуция – 1:0 за “смърфовете”.

Левски се активизира и беше близо до това да изравни в 63-ата минута. Илиян Стефанов беше намерен в наказателното поле на Локо отляво. Той овладя и шутира красиво от движение по диагонала, но Хоркаш боксира встрани. След корнер в 65-ата”сините” бяха близо да изравнят, след като Цунами засече и прати топката към Рикардиньо. Той остана сам срещу Хоркаш и стреля, но с прекрасно заставане хърватският страж бетонира вратата си в тази ситуация.

Натискът на столичани след допуснатия гол стана все по-осезаем, като Локомотив се прибра в своята половина и се опитваше да отбива набезите на госта си. Двадесет преди края пък Динко Хоркаш се свлече на тревата със сериозни болки в лявата си ръка след по-ранното единоборство с Роналдо. Именно заради това Томаш направи принудителна смяна и на негово място влезе бившият вратар на ЦСКА – Илко Пиргов.

Александър Томаш: Когато побеждаваш големите, ставаш голям

Култов Крушарски: Феродото е износено, търка на желязо, но локомотивът върви

38 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Уважаеми фенове на Локото. Да го духате !
    Целта 6-то място бе постигната, другата цел – ЕКТ – отпада !
    Класирането в шестицата ни бе важно по финансови причини. Имаме едни сигурни 350 000 лв. , които Киро ще ни даде да загубим мача срещу Лудогорец. Аз предпочитам лесните пари, пред това да плащам хотели в чужди дуржави за мачовете от ЕКТ.
    Ще ме разберете. Винаги ваш, но най-вече свеой – Ицето от Говедарци !

  2. 2
    1

    “Навесика” с един билет гей двойките. Браво! Почти напълнихте навеса. Крушарски лансира европейските ценности. Жалкото е, че говедата ви надвикаха. Много са ви изтъняли гласчетата.

    • 1
      1

      Жа са оправим ,няма да претисняваш,скоро ще изплатим дългът към Mony+ после следва фалита.
      Жа са разиграм по селата.

    • Аве селски от колко години си в Пловдив та се наричаш пловдивчанин

  3. 4
    7

    МАНГАЛИТЕ СЕ СПАСИХА ОТ СРЕЩА С ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ ЩЯХА ДА ЯДАТ ХУРКАТА….

    • 7
      2

      С този мега гига галактически футбол който озповядват единадесетте кафени зрънца едва ли … честито откриване на грабежа и все така да върви !

    • 2
      1

      Тази е много болна, но не иска да се лекува…

  4. 3
    2

    КРУШАТА ИЗПЛАЩА ДЪЛГА НА МЪНИ + И ОПА НЕЩАТА СЕ НАРЕЖДАТ КАКТО ТРЯБВА ПОНЕ ОБЩИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СТАДИОН КАШОН ДА СИ ДЖИТКАМЕ ПО ПАЛАНКИТЕ И СЕЛАТА МОШНО.
    ЕЙ ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОРАДВАМЕ ОЩЕ МАЛКО.
    ДО ПЕТ ГОДИНИ ЩЕ ИЗШЪЛНИМ ПЛАНА.

  5. 12
    4

    За дерби сънуваха сомовете ама май с вторият си отбор във втора лига. Лошото е че дубъла им отива в трета а там ги чака този на Локомотив. Пак ще ядат хурката от отбора на Пловдив.

  6. 11
    3

    Великия Локомотив пак се събуди!!!
    Треперете, пернати, говеда, прасета, числа, турци…

    • 3
      3

      Тихо, дан станими боксовата круша на големити.

  7. 25
    1

    Пожелавам успех на Локомотив в 6-та !
    Като цяло заслужаваха да са и по-напред в класирането , според мен ! Лично за мен Томаш не може някак да си донапасне отбора , не го харесвам като треньор , а освен това отбора за мен играе без център нападател , Сорга не е за Локото , тотално издиша , на нивото на нашите негри е , т.е никакво !

  8. 5
    13

    Победа повече няма да има , просто повече никой няма да им ляга !

  9. 8
    8

    Мъни+ ще стават спонсор на Левски , гн Сотков е приел на Сираков условията !

  10. 14
    5

    Стоян канара със свито сърчице си призна, че след края на мача тъй му олекнало че изпърдял пред жена му и двата изтърсака от раз 6-те бахура ва да гоейба.И прошепна оооох няма да на шляпат пак Локото на говняжа жа си останем честни ва да сейба.

  11. 13
    8

    Най-щастливи от победата са папагалите.
    Спасиха се от още едно унижение на Кънчова поляна.

    • 2
      1

      Той стъдьонъ вечи ни йе Кънчувъ пулянъ. Гувядътъ кът нъ ибаа нъ уткривъниту гу прикръстъхъ нъ Ривалдинювъ ливадъ дъгувъ 🙁

  12. 9
    4

    Фекале, къде св скри, бе Андрей?!
    Пак ли на дъното!!??

  13. 12
    7

    ЗА ТЕБЕ ПЕЯ И ЖИВЕЯ ЗА ТЕБ СЪРЦЕТО ЩЕ СИ ДАМ О ЛОКО ПЛОВДИВ ТИ СИ ВСИЧКО И НЯМА АЗ ТЕ ПРЕДАМ ИГРАЙТЕ ЗА НАС ЩЕ СЕ БИЕМ НИЙ ЗА ВАС О ЛОКО ПЛОВДИВ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

  14. 13
    9

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ И ПИДАЛИ УТЪРВАХМИ СЪ ОД БУФИРИТИ ИНАК ЩЯХА ДА НА ПОРЯТ КАТ РИБИ НА СВИЩЕННИЯТ КУЛЕЖ АЙЙЙЙ КАНАРЙЕЕЕЙ

  15. 7
    18

    Тва тряя си много тъп,че да биеш този мач-1во няма да има дербита и 2ро нямаш шанс за Европа.Това сано един тъп мангал може да го направи.

    • Жълти слуги на Пеевски, вие сте НЕГОДНИЦИ И ЛЪЖЦИ
      14
      7

      За вас е нормално да подадете гъза. За нас – НЕ!!

      • А НЕ НЕ НИЕ СМЕ СИ ГЕЙ БАНДА И НАШИТЕ ГЪЗОВЕ АМА ХИЧ НЕ СА РАЗПРАНИ.
        АМА ЩОТ СМЕ САМУ ЛОКУ И СИ ВЯРВАМЕ.

      • ТО ЩОТО ПРИ НАС МАНГАЛИТЕ ВСИЧКО Е ЧЕСТ И ДОСТОЙСТВО.
        АЗ ЮСЕИН ОТ ГОРНО ВОДЕН ИМАМ ЧЕСТ И ДОСТОЙСТВО ДА СИ ПРИЗНАЯ,ЧЕ НА СТАДИОНА КАШОН ЛАУТА НЕ НИ НАПРАВИХА ДЖАМИЯ ЗА ДА СА МОЛИМ НА ВСЕКИ МАЧ НА НАШТУ ЛЮБИМО ЛОКУ.

    • 13
      7

      Личи ти от километри,че си чок образована пума,евалата!
      Слушай ве,картофена голяма главо,такива тънки сметки са присъщи на папагалския ти отбор!
      На Лаута се играе и каквото сабя покаже.
      И да те питам,вие жълтите помаци,като сте много по сметките,защо не бихте същите тези,които ядоха хурката днес,а ви насилиха анално на откриването на стадиона ви?
      И си задръж тъпия,вмирисан,помашки отговор,въпроса е риторичен!

      • 18
        1

        Първо,честита победа на Локото ! А пича по горе , за какво дерби говори ?
        Няма значение дали ще се борят за ЛК и дали ще има дерби.
        Мачове срещу отборите от ТОП 6 си е една подготовка за следващия сезон.
        И друго има в момента те са доста по добри от нас и като нищо това дерби да го загубим с 1-2 гола дори на Колежа.Не мисля,че нормалния фен го интересува дали в следващите мачове ще има дерби или не ! А как ще продължи Ботев през новия сезон. Успех на Локото в ТОП 6 и нека да си гледаме своята паница защото не е никак чиста 🙂

      • 1
        1

        А ВЕ ПУМАК ОТ КОЕ СЕЛО СИ ДА ТА ПИТАМ?
        ЩОТО В ПЛОВДИВ НЯМА ФЕНОВЕ НА ЛОКУТО.
        И ДРУГО НЕ СА ПРАВИ НА ПЛОВДИВЧАНИН,АЗ СЪМ 100 Г . ЛОКУМУТИВЕЦ АМА СИ ПРИЗНАВАМ,ЧЕ СЪМ ОТ СТРЯМА ДА ТА ЕБА ПРОШЛЕКА СМОТАН.
        НИКОЙ ОТ ПЛОВДИВ НЯМА ДА КАЖЕ ЧЕ Е ОТ ЛОКУ,САМУ НИИ СЕЛЯЦИТЕ СМЕ ЛОКУ.

    • 10
      7

      За кви дербита говориш бря помак ? Вие сте дънни риби и ще играете с други сомове като вас а ние ще играем за участие в Лига Европа.

      • 3
        1

        Стикс пак си удари една ножка и се наежи , вчера беше глътнал джама !

      • НА ВЪРБА ЩЕ ИГРАМ ЗА УЧАСТИЕ В ЛИГА ЕВРОПА,
        ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА Е ДОСТА ДАЛЕЧ ОТ НАС АМА НАЛИ СМЕ СЕЛТАЦИ СИ МЕЧТАЕМ.
        ЛОКУ СИ Е ЛОКУ ОТ СЕЛАТА.

  16. 8
    7

    Здрасти мангал ALİ OSMAN ÖZGÜR! Грабежа e на Лалута джамия. Там търси келепир, чалма такава

  17. 9
    6

    Недка ходих джамията да права черен магия Локото да пада, ама не фаща магията, сига сялото Шекер маала плачим чи Локото би….. А ние на Грабежа се падами

Коментарите са затворени