За съжаление на всички ботевисти, които десет години чакаха откриването на Колежа, то се състоя със загуба на терена. Тя едва ли изненада някого, след като в последните си мачове сбирщината на Балтазар, Валентич, Зингаревич и компания не показват футбол, а нещо непонятно за българския фен. Мъката на терена обаче не попречи на празника на трибуните. Бултрасите се завърнаха у дома и го направиха подобаващо. Феновете на тима се пребориха за Колежа, но сега явно ще почакат за по-боеспособен отбор или за ново начало…

И така… Ботев загуби от Левски на новия си стадион “Христо Ботев” в мач от 28-я кръг на efbet Лига с 0:1.

Срещата се забави със старта си с няколко минути, тъй като привържениците на Ботев Пловдив създадоха страхотна хореография, гарнирана с факли и дим поради откриването на реновирания им стадион “Христо Ботев” (ВИЖ ТУК).

В петата минута пък Ивелин Попов опита удар от средна дистанция, но опитният офанзивен футболист прати топката аут.

След 15 минути Филип Кръстев опита диагонален шут, който обаче въобще не затрудни Хидайет Ханкич; В 22-ата минута Уелтън опита цинично да симулира, за да си изкара дузпа спрямо Роберто Пунчец, след като бранителят прибра крака си, а съдията Попов декорира с жълт картон бразилеца от “сините”.

В хода на първата част до края ѝ се видяха неточни изстрели на Филип Кръстев и Джеймс Ето’о, като качеството на футбола от двата отбора със сигурност не отговаряше достатъчно на атмосферата, създадена от домакинските привърженици.

В добавеното време на първата част пък Уелтън проби отляво и напредна доста умело, след което опита успореден пас към Рикардиньо, ала Ханкич излезе и спря топката.

Второто полувреме започна в сравнително “тихо” темпо от двата тима, но феновете на домакините отново напомниха за себе си, след като направиха феерична атмосфера, която беше придружена със заря, бомби, факли и дим, което наложи спирането на мача от Никола Попов за 15 минути (ВИЖ ТУК).

В 62-ата срещата беше подновена след “жълто-черното” шоу в Пловдив. Две след това се видя изключителен шанс за домакините. Николай Минков беше изведен в наказателното поле и с лекота надбяга Келиан ван дер Каап. Той пусна към Антоан Бороан, който на празниа врата не нацели вратата на Левски.

При ответната атайа обаче Левски откри резултата след голяма глупост при отиграването на Ван Хертен. Той опита да върне към врата, но беше доста нелеп този опит, след което топката се озова в Рикардиньо, който в опразнената врата откри резултата – 1:0 за Левски.

В 69-ата Кръстев изведе вляво добре Уелтън, чийто шут беше блокиран от Ханкич. Топката се върна у Кръстев, който стреля от движение, но изключително слабо – аут. Шест след това гостите изпълниха с късо разигравне фал, а топката отиде у Андриан Краев. Халфът шутира силно по земя, а топката рикошира в бранител на Ботев, но Ханкич някак с крак изби напред и предотврати втори гол за “сините”.

В 77-ата минута пък капитанът на Ботев – Минков, отправи много силен шут към вратата на Левски, но Андреев се намеси и прати топката към Траоре, който не успя да завърши, след което опита пас към Бароан, но стражът на “сините” улови.

Шест преди края Рикардиньо намери успоредно Роналдо в наказателното поле на домакина, а той стреля, но Пунчец блокира с крак изстрела на втория бразилец. В 88-ата Траоре успя да отправи добър удар към вратата на Левски, макар да можеше и да подаде вдясно за Минков, а ударът на тъмнокожия футболист отиде аут.

С оглед продължителните прекъсвания в хода на втората част съдията Попов прецени да даде 15 минути добавено време, което си беше повече от резонно. В последните минути на мача Ботев натисна своя съперник, но не успя да отправи точен удар.

88 КОМЕНТАРИ

  1. Цветан Василев: Пеевски използва “Колежа” за корупционните си схеми!
    2
    1

    Здравейте,

    от дълги години живея извън Пловдив, но наскоро ме потърсиха едни момчета да ми предложат безплатен билет за вчерашния мач. Нямаше как да отида, но ми стана интересно и реших да пусна телевизора да погледам. Направи ми впечатление че коментаторите четяха някакви хвалебствени оди, които явно им бяха написани от клуба на бившето АФД Тракия, който според спомените ми игра на този стадион, и много често споменаваха думата ‘Колеж”. Това нещо ново ли е за града?? Някакъв парк ли е? Театър??

    Направи ми също така впечатление, че целия стадион извика много силно при гола на Левски? Това някакъв нов тренд ли е – феновете на двата отбора да се радват едновременно на гол… ?? Или някаква дружба и толерантност между двата отбора… ?? Когато аз ходех на стадиона всеки се радваше на собствените си голове ….

    И още нещо на което попаднах случайно в дните преди мача. Едно изказване на Цветан Василев. Истина ли е??!!

    • 3
      1

      Тва през 2019 на път за село … със същото видео ли се утешавахте палячовци …хахаха снощи сте поставили рекорд за Гинес… 2 тона сополиви салфетки са изнесли от фекал арена

    • 5
      5

      Уаау колко креативно … на кратко станахме свидетели снощи на следното… красив но недовършен стадион,копирана хореография от червените ви любовници,чужди песни,при гола на говедата стадиона избухна защо ли ? 11 черни мюсюлманчета разхождаха копираните екипи на фенербахче … изобщо изкуствена работа от изкуствени фенове … от 2019та до сега бяхте в отпуска … сега след 4 5 години да очакваме нещо подобно … приятно живуркане в селския футбол на луксозния градски стади честито откриване и все така да върви !

      • 1
        2

        Цигани се родих те, турци ще умрете! Този плакат помниш ли го?

        • Приятелко вие се родихте мъртви … и снощи го доказахте …

          • 5
            1

            Едно нещо липсваше снощи:Голямото червено знаме с герба на Турция!

          • Пазят го за Тошко … тва било откриването снощи… след 2 седмици ще са 40 000 и баба неделя ще ги закрива официално

  2. 8
    3

    Това недоразумение Балтазар за първи път виждал такова нещо в живота си.Аз пък за първи път в живота си виждам такъв слаб,некадърен и неадекватен треньор .

  3. 8
    3

    Бруно ли си, Балтазар ли си , събирай си багажа и се махай от града ни.По наглост и обещания ти надмина босненския пе.ал Изродин.Изчезвай веднага гадна продажба въшка.

  4. 7
    4

    И кво ся? Идвам гу уткрихми Купнежъ и и унва бръзилчи ут Лефски гу прикръсти нъ Рикърдинювъ ливадъ дъгуевъ 🙁

  5. 11
    4

    Тоя така нар.треньор е един послушко на валентич.Довърши почнатото от него като за цвят пуска 1 българин,който снощи бе с най-много хъс,а иначе ако правил той селекцията щял да налага повече българи.Хахаха!Има ги българите ама що не им дава шанс тогава?В пореден мач пуска онея тримата в защита и не вижда,че са мега зле.И като почне с четките за феновете…айде няма нужда! Палячо без грам достойнство!
    Всички вън!

  6. 3
    4

    Циганина,вика на другите,цигани.Типично,за комплексарите.

  7. 9
    10

    Публиката брше събрана от кол и въже.
    Аз лично доведох завода под строй. За съжаление не разбраха за кого да викат. Затова целия стадион ИЗРИГНА при гола

    • 6
      5

      Довел си завод,друг път,стига си фантазирал.Има специална статия за отказ на билети за фирми ,от страна на футболният клуб.

      • 4
        5

        Що се занимаваш с гнусния мангал?Казано му е да пише едно и също до припадък,да му олеква малко на изстрадалата душица.

        • Как няма да се откажат тези от завода,нямаше сандвичи и пепси!

        • 11 годишния създател, домакин и нападател. 1912???!!! ХАХАХА

          ‘едно и също до припадък” – патент на жълтите папагали със СИЛНИ ИЗМИСЛЕНА история… просто защото им се иска да стане истина. 1912 НАЛИ!!

        • 2
          1

          Като Фекала (Андрей Спасов) сус сопутски корени с онова от държавен вестник ли?

      • То статии от подложни мисирки колкото искаш. Дай й 2 лева и не само статия ще ти напише, ами и свирка ще ти врътне.
        Мисирки, какво да ги правиш?!

        Истината обаче е друга – билети се раздаваха НАВСЯКЪДЕ из града и околията и ти много добре го знаеш и те боли, но никога няма да си признаеш. Стадиона беше пълен със статисти и левскари от околията. Мой приятел левскар си взе 4 безплатни билета от ВСИ за много се подиграваше по този повод. Заведе жена си и децата, а не е стъпвал на стадион от поне 7-8 години… Имаше и много любопитни кибици и даже локомотивци. Та все пак този стадион е строен с парите на всички!!

        Най-елементарното доказателство за това беше ФАКТА, че стадиона ИЗРИГНА при гола на Левски.

  8. 11
    2

    За цял мач, една греда. Да ви еба в маймунарника. Ама не са виновни те. Виновна е курвата Валентина.

  9. 13
    3

    На кой малоумник му хрумна идеята да кръсти подобието на талисман -“Бенкса”?Гавра с паметта на великия Георги Славков (поклон). Неслучайно химнът ви е “Ние сме кретени”….

  10. 15
    9

    Благодаря от сърце, за тази невероятна атмосфера фенове Ботевисти, Ботев е Вечен Той Не Умира!!!!!!!!

    • 9
      11

      Вие , тъпи селяци, нямате нищо общо с Ботев! Долна, мръсна,проста и изключително отвратителна сган сте! Тези на терена , нищо че бяха повечето негри плюс един българин и един циганин от Силистра, се стараха , носеха вашият екип и направиха всичко , което успяха! Тъпо, изключително грозно, но пък нормално за вас, бе отношението ви! Пловдив е черно-бял!

      • 6
        8

        мангао много завист от тук на татък само ще гледате как великия Ботев пише история а вие отивате в задния двор на вси 1000 потника и постепено загивате след 2-3 години ще сте колкото феновете на Славия сбогом курви няма да ни липсвате

        • 6
          2

          Това го слушаме от 20 години,все ни закривате и все сме пред вас долна помашка измет.

          • 1
            3

            мангал за теб ще е комплимент ско ти кажата че си помак

        • 4
          1

          Завист към великата селяния;7:3,0:1,6:0 !!!

  11. 8
    18

    От сектор А говедата се чуваха повече от нашите. Срам!
    Трябваше да открием Колежа срещу Хебър или Спартак Варна

  12. 21
    4

    Зингаревич не го интересува отборът да печели, а да си пробутва и продава неграта от неговите школи. Долен руснак като всички останали! Още вервайте на братушките!!!

    • 9
      2

      Този е евреин бе! Каква братушка те гони?!! Болезнено тъпи парчета сте!

      • Ами ти и за Путин така ще кажеш. Ако пусне атомните бомби, светът няма да бъде унищожен от руснак, а от евреин, да ти имам логиката!

  13. 11
    6

    Ако ботевЪ беше спечелил мача щяха ли да кажат негрите победиха Левски?Не нали,но щом падат те са виновни,а този Минков малко ме съмнява да е българин.

  14. 7
    6

    Пичаги да си га кажем ли правичката, щом не сме яли питътъ и 6-те бахура значи сме победители ва да гоейба.

  15. 19
    2

    Днес е ден чакан от години!
    Ден в който всички знаехме какво ще се случи: нов стадион (доживяхме го) , пълни трибуни и страхотна атмосфера (очаквано) и грозен и мъчителен за гледане футбол (също очаквано)…
    Тези чуждестранни футболисти и идея си нямат за жълто-черният футболен хъс който е необходим за мач с “Левски” или дерби с
    “Локомотив” !
    Неслучайно най-надъханият и активен футболист беше българинът Минков…
    Без българи и то юноши от школата никога няма да имаме отбор който “тресе” и пълни стадиона!
    След първоначалната еуфория за съжаление публиката постепенно ще намалява …
    Не е приятно в титулярния състав да има по 10-11 чужденци, но след като от школата не излизат качествени юноши за жалост няма друг начин!
    Феновете се бориха и пребориха за стадиона.
    Време е да обърнат поглед към безобразията в школата и да потърсят сметка от няколкото “легенди” които са се намърдали там и от години се “облагодетелстват” финансово и имитират дейност!
    И те са основната причина вече дълги години да няма юноши в първия отбор!
    Кога ще им се потърси сметка и на тях за нулевите резултати???

  16. 15
    9

    Мач без значение за нас. Играчите ни са за селски отбори. Ние си постигнахме целта- да се довърши стадиона.Циганката сган пак налази в темите на великия Ботев. Видяхте ли какво е стадион и публика черно-бели курви? Стиска обеща да се самоубие ако стадиона някога е построен- купи ли си въже и столче? Бъди мъж веднъж в живота си и си спазвай обещанието, а не путка както винаги и слагай примката на врата си и преди са ритнеш стола кажи:- Саде Доко! Алах акбар!

  17. 25
    2

    Бяхме оформили нелош отбор, вървяхме напред, но мужикът го разпродаде. Шест човека, титуляри, начело с Тошко Неделев, а сега куци негри разхождат екипите.
    Вървим по пътя на Рединг и Фремад. Изпадане в “Б” група и закотвяне там. Отборът щял да се самоиздържа от стадиона. Тогава за какво си ни ти, бе бляд. Махай се заедно с Валентич и всичките некадърници, които позорят Ботев

  18. 10
    14

    На трибуните – цяло Столипиново.
    На терена – цяла Африка.
    Нищо ново. Ботев са циганите на България. Жалки мангали!

  19. 11
    4

    Толкова ли е трудно да се изгони Валентич?Тоя катил излезе по-лош и от Христолов

  20. 14
    4

    КАКТО И ПРЕДПОЛАГАХ, ОТКРИВАНЕТО НА СТАДИОНА ОТ ПРАЗНИК СЕ ПРЕВЪРНА В ПАНАХИДА! ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО НЕЩО БЕШЕ, ЧЕ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ПУБЛИКАТА НА БОТЕВ Е ЖИВА, ЧЕ ЛЮБОВТА НА ТЕЗИ ХОРА Е ПО СИЛНА ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА БИВШИ И СЕГАШНО РЪКОВОДСТВА, СЪТВОРЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. РАЗБИРА СЕ, СЕГА ОТГОВОРНОСТТА СЕ НОСИ ОТ ЦИНГАРЕВИЧ И ИЗРУДА. ТЕЗИ ХОРА НЕ САМО, ЧЕ НЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В СВОЯТА СФЕРА, НО СА И БЕЗОТГОВОРНИ. ТО НЕ БЯХА СМЯНА НА ТРЕНЬОРИ, ТО НЕ БЕШЕ ПРОДАЖБА И ПРЕОТСТЪПВАНЕ НА ФУТБОЛИСТИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ПЪРВЕНСТВОТО. ЦИНГАРЕВИЧ СЕ ПРОЯВИ КАТО ЕДИН БЕЗХАРАКТЕРЕН, ХАЗАРТЕН ТИП, ЗАВИСИМ ОТ СВОИТЕ НИСКИ СТРАСТИ. ВАЛЕНТИЧ, ТОЗИ БЕЗРОДНИК И БЕЗДАРНИК ЕКСПЛОАТИРА СЛАБОСТИТЕ НА ЦИНГАРЕВИЧ И ПОКАЗВА ПЪЛНИЯ СИ ИНАТ, ГОНЕЙКИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ХРИСТИЯНИ И ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА МУ ПРОТИВОРЕЧИ! В ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ТЕЗИ ДВАМАТА СЕ КРИЕ КЛЮЧА ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БОТЕВ. ЗА ДА СЕ МАХНАТ ТЕЗИ ДВАМАТА ТРЯБВА ОБЕДИНЕНИТЕ УСИЛИЯ НА ФЕНОВЕ, ГРАДСКО И ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВА. НЕ ИЗКЛЮЧВАМ И ДЕЙСТВИЯТА НА БФС, НО КАТО ЗНАМ, ЧЕ ПОДКУПИТЕ УПРАВЛЯВАТ ТАМ, НЕ СЕ НАДЯВАМ МНОГО НА ТЯХ. И ТАКА: ЖАЛКО ЗА ХУБАВИЯ СТАДИОН, ЖАЛКО ЗА ЛЮБОВТА НА ХОРАТА КЪМ БОТЕВ! ЗАГУБЕНА Е ЕДНА БИТКА, НО ВОЙНАТА НЕ! НАПРЕД КАНАРИ! СЛЪНЦЕТО ЩЕ ИЗГРЕЕ ОТНОВО НА НАШАТА УЛИЦА!

    • 3
      7

      Публиката брше събрана от кол и въже.
      Аз лично доведох завода под строй. За съжаление не разбраха за кого да викат. Затова целия стадион ИЗРИГНА при гола

  21. 13
    1

    Тези футболисти не стават. Голяма посредственост. Ако няма нови класи футболисти, тогава Б група това е!

  22. 12
    2

    Върнете иконата в съблекалнята мюсюлмани

  23. 9
    4

    Извинете, тази заря за 9-ти Септември ли беше?

  24. 6
    2

    Ван Хертън удар и гол 1:0 за Ботев. Супер защитник

  25. 13
    5

    Защо при гола на Левски, стадиона изригна. ХА сега.

  26. Цветан Василев: Пеевски използва “Колежа” за корупционните си схеми!
    7
    11

    Как свърши мача?
    Дадоха ми 3 билета от завода но не можах да ида защото трябваше да бррем марулите и затова питам

  27. 11
    4

    Беше ПИСАНО да вкараме първия гол на новия стадион! Нямаш право да си професионален футболист и да пропуснеш от 1 метър! И в ответната атака гол…малшанс.

  28. 10
    11

    На трибуните – цяло Столипиново.
    На терена – цяла Африка.
    Нищо ново. Ботев са циганите на България. Жалко мангали!

    • 11
      7

      А бе миризлив лайнутски мангал. Вашата легенда го каза че голяма част от публиката ви е от цигани. Крадеца казва дръжте крадеца. Ходи си в столипенбурк твоите аркадаши да ти напълнят устата минетчия гнусен

  29. 8
    6

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И… ОП СА… ОП СА

  30. 12
    4

    И кво ся? трябваше да дойдат говедата, та да им го кажат право куме в очите: НОВ СТАДИОН, СЪЩИТЕ КРИВИ ГЛАВИ! Дет се вика хубава работа, ама сиганска, бате…

  31. 12
    2

    Здравейте,
    Защо стадиона изригна след гола?

    • 11
      1

      Защото беше пълен с фенове на Левски от селата и статисти сбълти картонени шапки

  32. 13
    3

    СБИРЩИНА. ТОЯ РУСНАК ЗА КАКВИ ИГРАЧИ ГОВОРИ ЧЕ ГИ ИСКАЛИ.ТОВА НЕ Е ОТБОР. ФИЗКУЛТУРНИЦИ СЪБРАНИ ОТ СЪДЕ ЛИ НЕ

  33. 12
    3

    Начи пълни сектори… и нещо много познато … нещо като през 2019та … честито закриване

      • 2
        2

        Аз не ама ти си на път да идеш на гости при челсито от нерви… няма да липсваш на никой сбогом лека ти пръст

        • 5
          2

          Предлагам на първия мач на колежа да не ходим … тия сами ще затрият… чудя се феновете или клуба им са по-прости … нов стадион претъокан… да не се мотивираш да направиш нещо различно от посредственото им съществуване…и да напомня че на финала бяхме същата боза но се вдигнахме мъжки за 90 мин … тия пилета проскубани ще си сънуват барца и байерн още 50 години

Коментарите са затворени