ПФК Локомотив Пловдив стана един от учредителите на Съюза на европейските клубове (UEC – Union of European Clubs). Ключовото събитие за футбола на Стария континент се случи в понеделник на специалнa церемония в Брюксел. Единственият поканен клуб от България сред учредителите бе именно ПФК Локомотив!

Съюзът на европейските клубове е най-новата организация във футбола, която е заложила редица стратегически цели, като сред тях са по-голям дял в разпределението на солидарните плащания от европейските клубни турнири, за да се подсили допълнително основата на футболната пирамида и по-силен глас за малките и средни европейски клубове при взимането на решения за формата и достъпа до турнирите на УЕФА.

На историческото събитие бяха и Маргаритис Шинас (вицепрезидент на Европейската комисия), Хавиер Тебас (президент на Ла Лига), Томаш Франковски (евродепутат). В учредяването участваха 40 клуба от 25 държави, сред които Англия, Испания, Германия, Италия, Португалия и др.

За ПФК Локомотив Пловдив е чест да бъде част от поканените на UEC – Union of European Clubs. Сигурни сме, че резултатите от работата му няма да закъснеят, заявиха от клуба!

9 КОМЕНТАРИ

 1. ЕВЪЛЛАРКЪТА!! ТВА Е ПО СЛУЧАЙ РАМАЗАНА!!! СЪДЕ КЛОАКОМУТИФФ!!! ПУФ ПАФ!

 2. 2
  4

  Отборът на Локумспор Столипиново е бил поканен от квотата на клубовете, представляващи ромски малцинства.

 3. 3
  5

  ,ahhahahaahahaha 🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣 ПРЕЗ ЦЯЛОТО СИ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ ОТ 2001 СЕ МЪЧАТ ДА СЕ ЗАКАЧАТ ЗА НЕЩО И НЯКОГО ХАХАХААГААГАХ НО НА КРАЯ ВИНАГИ СИ ОСТАВАТ ЕДНИ АНОНИМНИ НА НИКОМУ НУЖНИ МАНГАЛИ .

 4. 3
  5

  ФК Рома Столипиново!Останаха ли още празни бетонни глави?Щяха да се бесят на крановете….

  • 2
   1

   Единственият фк в циганска махала се казва фк Изгрев бойс Столипиново,основан от Челсито(Бог да го прости)!

 5. 6
  4

  Браво! Най-после възстановиха Европейското железничарско първенство. Честито!

Коментарите са затворени