Ботев Пд успя да измъкне точка от гостуването си на Славия на Овча Купел. За първи път 111-годишната си история канарчетата започнаха срещата без нито един българин в състава си. Жълто-черните футболисти не впечатлиха с нищо до последните минути на срещата, когато при 2 контраатаки имаха шанс за попадение. Преди това жълто-черните по-често грешяха, от колкото да покажат нещо съществено на терена.

Домакините притиснаха съперника си още в първите минути и играчите в “жълто” трудно излизаха от своята половина. В 5-ата минута грешка на Ван Хертъм позволи на Емил Стоев да излезе очи в очи с Ханкич, но опитът му да прехвърли вратаря на Ботев не донесе резултат. Малко след това Тони Тасев шутира технично над стената от пряк свободен удар, при който топката премина над вратата.

Улисани в атака, “белите” проспаха пробив по десния фланг в 16-ата минута на Абдулайе Траоре, който завърши с отлично подаване към Антоан Бароан в наказателното поле. Нападателят обаче се забави и не успя да отправи удар към вратата на Вуцов. Секунди по-късно пък Крис Добрев не успя да намери вратата на гостите от пряк свободен удар. Постепенно футболистите на Ботев изравниха играта и домакините трудно стигаха до завършващи удари, въпреки че продължиха да бъдат по-активния отбор на терена.

Поройният дъжд, при който започна второто полувреме, затрудни и двата отбора, но като че ли домакините се приспособиха по-бързо към хлъзгавия терен. В 51-ата минута Точукву Нади се подхлъзна и даде възможност за отлична атака на “белите”, на върха на която се оказа Галин Иванов. Ветеранът показа добър контрол на топката в наказателното поле, но шутира много неточно. Десет минути по-късно Дилан Мертенс изстреля от движение истински снаряд, с който обаче вратарят на Славия се справи. Светослав Вуцов плонжира и изби топовния шут на нидерландския халф.

Гостите оцеляха за пореден път в 68-ата минута. Хубав пробив по десния фланг на Кристиан Добрев завърши с опасно центриране по земя в наказателното поле, където Ертан Томбак предпочете да продължи към Галин Иванов. Ударът на капитана на Славия не се получи, а след това играчите на Ботев изчистиха топката. Златен шанс да поведат пропиляха “канарчетата” девет минути преди края на редовното време. Чудесно дълго подаване изведе Траоре на отлична позиция в разредената отбрана на домакините. Той се справи с лекота с Натан Гасама, но ударът му с десния крак бе избит от Вуцов. Заключителните минути определено бяха за Ботев и в 87-ата минута Джеймс Ето’о можеше да изненада “белите”. Ударът му обаче бе уловен от Вуцов, макар и от втори опит.

21 КОМЕНТАРИ

  1. Кои футболисти да гледаме срещу Левски???????

  2. Спокойно стадиона в събота ще се пука по шевовете и занапред да се надяваме да дойде богат инвеститор който да възроди големия БОТЕВ ПЛОВДИВ….АЙ КАНАРИИЙ

  3. 4
    8

    Ей пичове истината ви казвам, никой да не иде с Левски и ще ги видим тия чернилки.

  4. 8
    3

    Тя истината лъсна. Най-новата трибуна в България – не пълна. Вместо да влезете 3500 човека там поне, а то празни седалки. СРАМ!

  5. 5
    10

    Стоян канара каза, че пак ще играем пред 50-ина паляка на мач ва да гоейба.

    • 9
      3

      Петдесетина паляка минават на ден през майка ти

      • 3
        3

        А твойта един я жули ама яката, бай мангал от Аджасана.

  6. 19
    2

    “За първи път 111-годишната си история канарчетата започнаха срещата без нито един българин в състава си.”

    Върл фен на Локо съм и ако щете ми вярвяйте, но от това изречение ми стана леко тъжно за българската и за пловдивската действителност. А за съжаление на там отиват всички големи български отбори. Включително и ние.

    Честит ви стадион все пак!

  7. Бонка Барекова е трол на мародера Андрей Спасов
    5
    6

    Ми то само … чернокожи ма!!

  8. 3
    6

    БРАТЯ КЪНАРЙЕ БРАТЯ НЕГЕРЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ САНО БОТЕВ УТЪРВАХА СЪ СЛАВЯТА НЕСКЪ НО НИЙ ЖА СНИ ЖАМПЙОНИ НА МАЧЪТ С ЛЕСКИТУ СИЧКИ КОЙ КАК МОЖИ АЙЙЙ КАНАРЕЕЕ

  9. 9
    8

    Поредния НАГОВОРЕН мач на двата ДПС ТОТО МАФИЯ отбора в Булгаристан.

    Иначе и тъпаните, кифтетата, раздадените билети и тактиката “ПОД СТРОИ” нямаше да напълнят и 1/4 от полусрутения Срутнеж!

    Иначе жълтите изпулнители на поръчки са ПЪЛЕН ЛЕШ!!!!

    • 6
      1

      Нормално – Слабия се бори за 7-мото място с Локото

  10. 19
    3

    На никой не му пука за тези играчи! Единствената причина стадиона в събота да е пълен е именно стадиона, който чакахме 10 години. Те една топка не могат да спрат, тичат като мухи без глави, никаква идея. Пълна апатия ме е обхванало за този отбор, въобще не ме интересува дали падат или бият и това е най страшното. Мога да се ядосвам, когато знам че могат, като ги знам тези въглени, че не стават и за В група, няма смисъл да се ядосвам, а и да се гледат като цяло.

    • 7
      7

      Само леко да те поправя в интерес на истината: Единствената причина стадиона в събота да е пълен е именно е другаря директор от Любимец 13 и неговия трудов колектив, който ще бъде доведен насила и под строи.
      Хайде да не се лъжем!

      • 2
        5

        Добре де викаш еби им майката на футболистите стадиона е важен , но в Б група с по 2000-3000 човека на мач много ли ще те грее ?

        • 6
          8

          Кой стадион – този с козирката от ламарина и найлон ли?
          Дето вече е пропаднал от еднаа страна

    • 10
      5

      с Левски ще го напълнят по един или друг начин, но после истината ще лъсне като факта че ГЕРБ са анти-българска крадлива пасмина

Коментарите са затворени