СКАНДАЛ в Ботев! Шефове си писали премии за Колежа! Уволниха ги!

10
1642

Двама от руските директори в Ботев (Пловдив) са били уволнени. От вчера на работа в Коматево не са изпълнителният директор Герман Чистяков и главният изпълнителен директор на клуба по инфраструктура и развитие Алексий Жуковин.

Последният е човекът, който бе назначен преди година с идеята да се грижи за по-бързото вкарване в експлоатация на стадион „Христо Ботев“. Новината съобщил самият Чистяков с мейл до екипа на Ботев, в който пояснява, че „има разногласия с ръководството“, но помолил колегите си да „го пазят в тайна“, информира „Марица“.

Неофициалната информация гласи, че Чистяков и Жуковин са си били написали премия за откриването на стадиона и това е било хванато от боса на клуба Антон Зингаревич.

Ето какво каза преди няколко месеца Герман Чистяков по повод стадион „Христо Ботев“: „Много време отделяме на собствените си задачи, свързани с изграждането на „Колежа“. Нашият виртуален стадион е готов и планираме по-нататъчните си действия: какви места за хранене да има и къде да са разположени, къде ще се намират музеят и магазинът, какви партньори да привлечем, за да работи стадионът 24/7 и извън времето на мачове, къде да бъдат ВИП-местата и ложите и колко да са на брой, къде да разположим детските стаи и семейния сектор и т.н. Стремим се да бъдем подготвени за всякакъв сценарий и всякаква степен на завършеност на „Колежа“. Веднага щом получим лиценз за провеждане на футболни срещи от шампионата, сме длъжни просто да отворим вратите и да посрещнем в пълна готовност нашите верни фенове“.

През ноември миналата година Алексий Жуковин бе в Португалия, където взе участие в един от най-големите футболни форуми – Thinking Football Summit. Там той обмени опит по мениджиране на стадиона с Анди О`Съливан, директор по оперативната работа на стадиона на Тотнъм, Джанлука Пицамилио, маркетинг директор на Удинезе и Вики Джейкок, ръководител на продажби в Евертън.

Явно обаче Жуковин няма да може да покаже на практика какво е научил в Пуртугалия, а Чистяков да продължи да развива екипа от служители на Ботев, който според него и сега е на европейско ниво.

Официално потвърждение на уволненията няма, както и позиция кой ще бъде назначен на тяхно място. Твърде вероятно е това да бъде Тимур Дагуев, в чието CV най-голямото достойнство е приятелството с Антон Зингаревич и имената от „импортната селекция“ в Ботев през последните години.

SHARE

10 КОМЕНТАРА

 1. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

  МЛОГУ МИ АРЕСВА, ЧИ НАШТИ АПАПИ ЗЕХА ДА ПЛЮЪТ И СИРЪТ ПУ РУСИЯ!!!! НИЙ КЛОАКУМУТИФЦИТИ УТ СТУЛЮПИНУУ, ТРЕБЕ ДА ПАЗИМ И ТАЧИМ ДУБРИТИ СУЛТАНСКИ ДЕЛА ПРЕДИ ТИА РУСНАЦИ ДА НА ГЪТНАТ!!! АКУ ГИ НЯМЪШИ ТИА РУСНАЦИ, СИГА ЦЯЛУТУ ИВРОП ШТЕШИ ДА Е ОСМАНСКУ И НАШИЪТ ЛЮБИМ АНАДОЛСКИ КЛОАКОМУТИФ, ШАМПОАН НА ИФРОПЪТА!!! ПРУДЪЛЖАВЪЙТИ ДА ПЛЮИТИ И ША ИМА ПУДАРЪК УТ АНАДОЛА!!! ….БАКЪРИН ИБРИК, И ЦЪРНУ БЯЛ ФЕС!!! ША ИДВЪТ И НАШТИ БЛАГУДЕТИЛИ УТ АНАДОЛА, ЗИКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА!!! ЗА ТЯФ НЕМА ВЪЗБРАНА И СА ДУБРЕ ДУШЛИ Ф СТУЛЮПИНУУ!!!

 2. 3
  4

  А за Стоян канара жа има ли премия ва, все пак има 2 циганета за хранене ва да гоейба.

 3. 4
  7

  Най големите крадци са Руските блядове, ботевчингене, е същата ПАПЛАЧ.

 4. 8
  1

  Пичове, ПОРТУГАЛИЯ. Не ПУртогалия! Оправете си грешката, журналисти сте все пак..

 5. 4
  6

  Здраствуйте пумита кривоглавии и до свидания

  • 2
   5

   СУЗ БРЯ ПРИДАТИЛ НЙЕДЕН БЕС ТЯѝ СНИ УМРЯЛИ ЧОКОНДУР

 6. 6
  6

  Зинга ми тръгва унил олю плюш сезон тъй унил

 7. 11
  4

  „Дерби“ не знам дали това е истина или не, но знам със сигурност, че това е материал на оня от „Марица“ – Ангелов.

Comments are closed.