Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш не остана доволен от представянето на футболистите си през първата част, когато “смърфовете” играха 11 на 11 срещу Берое. След червения картон на Томашевич пловдивчани продължиха с 10 човека през второто полувреме, но това не ги сломи и двубоят завърши 0:0.

“Не съм доволен, играем всеки мач за трите точки. Но явно в Локомотив трудно можем да направим три поредни добри мача. Разделям срещата на две. Първото полувреме се криехме. Второто, когато бяхме опрени до стената, дадохме всичко от себе си. Трябва да го правим през целия мач – там е проблемът. Искам много повече. Когато бяхме с 11, не ми харесваше как изнасяме топката – бавно, мудно, играем със страх. Преди седмица съвсем друго лице.

Цяла седмица говорехме, че Берое е опрян до стената. Независимо от класирането им може да победи всеки. В българския футбол който е по-мотивиран – печели”, каза Томаш, след което коментира следващия мач на Локо, който е срещу Ботев (Пловдив).

“Срещу Ботев е по-различен мач – там излизаме да защитим името на Локомотив”, категоричен е треньорът на “смърфовете”, който не е видял тактически треньорски дуел в днешната среща срещу Берое.

“Нямаше тактически дуел. Играхме с 10 човека. Нашият отбор беше опрян до стената. С доста висок тон трябваше да говорим на почивката. В България върви повече тоягата, отколкото морковът”, заключи Александър Томаш.

Наставникът на Берое Николай Киров обяви след нулевото равенство срещу Локомотив в Пловдив, че футболистите му трябва да се успокоят, за да започнат да вкарват голове и печелят точки. “Заралии” не успяха да победят, въпреки че играха 45 минути с човек повече.

“Реално имахме една ситуация през второто полувреме. Те ни подариха топката. Явно липсата на точки и негативната серия влияе на състезателите. През първото полувреме 5-6 пъти топката ни беше подарена, а ние не се справихме. През втората част още една подарена топка и пак прибързваме.

Когато прибързваш, трудно можеш да създадеш голови положения. Все пак сме почти изцяло нов състав, двама човека чакат да бъдат оправени документално. Става въпрос за двама по-офанзивни състезатели, които ще помогнат. Във фаза “защита” сме припряни. Противникът изпълни три-четири ъглови удари с една атака. Все още търсим варианти със схема на игра, в която се чувстват най-добпре. Казах на футболистите след мача, че ако не се успокоят, трудно ще се получат нещата.

Без значение е къде е играл преди това, когато всяка една точка е важна и тях напрежението ги хваща. Надявам се да съберенм точки, за да могат състезателите да играят в по-спокойна среда.

Когато изгубихме важни точки срещу отбори около нас, ще трябва да наваксваме срещу отбори по-напред в класирането, което е по-трудно, защото са по-класни”, завърши Киров по повод предстоящото домакинство на старозагорци срещу ЦСКА 1948.

Спортал

4 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    НЯМА ВАДИНИ ПАРОВОЗА…………..КОНДОФРЕЙ НИ НИ МЪРДА!!! ДА НА ГРАБВА ШУШЛЯКА И ТАМ!!!
    ДУРУГИЯ ВАРИАНТ Е ДА ИДВЪТ ХРАБРИТИ АНАДОЛЦИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА И ДА СТАВЪМИ ШАМПОАНИ!!!:)))

Коментарите са затворени