Герман Чистяков:
“Искаме като клуб ясно и точно да заявим нашата позиция за стадион “Христо Ботев”. Учудвам се защо се задава въпроса защо бързаме да влезем на стадиона. Аз чакам от 1 година и съм уморен, а всички ботевисти част 10 години. Това е емоционалната страна, но има и делова.

“Колкото по- бързо се върнем на стадиона, толкова по- бързо ще се сблъскаме с проблемите, които това преместване крие. Трябва да сме готови в началото на новия сезон 2023/2024 г. И още една важна причина – с използването на новия стадиона ще се влее нов финансов поток в клуба и това ще направи клуба по- малко зависим от собственика и по- устойчив.
Преместването няма да е лесно. В Коматево е спокойно, но мащабите са различни. Ние сме футболен клуб и не сме строителни експерти. В момента, в който държава издаде Акт 16, ще лицензираме стадиона в БФС и ще можем да използваме стадиона и да поканим всички фенове. Колкото по- бързо започнем да използваме стадиона, толкова по-бързо ще предложим качество на нашите фенове.
В този исторически момент трябва да сме заедно и да насочим всички усилия да влезем на стадиона.
100 – 200 стюарди ще са ни нужни, ние трябва да ги намерим и обучим, ще търсим помощ от феновете.
Феновете, които имат карти за Коматево, ще могат да ги използват на “Колежа”.
“Обсъждаме различни ценови пакети за билетите на стадиона! Ще има всякакви пакетни билети, в това число семейни, такива които включват храна и напитки и т.н. Към този момент няма да имаме турникети и това означава, че влизането ще става по-бавно и зрителите ще трябва да идват по-рано за мача. Опитваме се да организираме и движението около стадиона, за да може зрителите, които идват с кола, да им е комфортно. Ние ще разчитаме много на външни доставчици по отношение на сигурността, почистването и експлоатацията на съоръжението. Отправям покана към всички бизнеси, които се занимават с кетъринг да дойдат със своите предложения към нас. Пускаме нов сайт, в който ще публикуваме всички нови правила, свързани с новия стадион. Призовавам всички, които ще видим скоро на новия стадион, да се обединим и да направим това историческо събитие значимо. Нашата работа като клуб ние ще я изпълним.

Завръщането на стадиона от финансова гледна точка е жизнено важно. Собственикът чака вече една година това да се случи. Функционирането на стадиона и влизането на нови постъпление ще ни позволи ние да подсигурим нашите проекти, които искаме да реализираме. Да, ние като клуб ще инвестираме в стадиона. На този етап ние започваме да инвестираме в целия спортен сектор, като медицински кабинети, стаи за съдии, съблекални и т.н. С получаването на все повече постъпления, те ще бъдат връщани обратно за инвестиции в стадиона. Както знаете на този етап сектор А няма да е готов за пълна експлоатация. Когато започнат да влизат постъпления, ние ще започнем да инвестираме в стадиона.

Ако стадионът не бъде готов, ние сме готови с някакви варианти. Не искам да коментирам санкциите наложени на Русия и дали те ни се отразяват. Причините, поради които проблеми са технически. До няколко дни очакваме кредит, който ще ни помогне финансово”

Асен Караславов:
“Относно получаването на лиценз от БФС, вече сме провели няколко срещи и сме уточнили всички детайли. Очакваме когато имам акт 16 да получим лиценз без проблем. Ние бързаме, защото влизането на стадиона е важно за нас, за да изградим отбор, който ще играе за челните места в класирането. 10 години мъка, дойде време да се върнем в нашия дом, където ни е мястото.”

Илиян Филипов:
“Приветствам изцяло призива на клуба да се обединим и да влезем на Колежа възможно най бързо. Трябва да седнем на една маса всички и да изглаждаме проблеми заедно. С тези декларацийки станахме за смях на цялата държава. В момента фенове помагат по местенето на седалките на стадиона. Това е начинът да свършим по-бързо. Трябва да е ясно, че ние работим за цялостно завършване на 4 трибуни, изцяло покрити с козирка. В момента, докато не получа от общината следващото възлагателно писмо, не мога да направя поръчка за металната конструкция, която е нужна за да продължа. Без да имам гаранции от общината, банкова гаранция или подписан анекс, то тогава поръчвам метала. Аз трябва да имам сигурност. Ако още някой не знае, пълните проекти ги получихме на 7 ноември 22 година. Ако имахме тези проекти и осигуреното финансиране през 21-а година, щяхме да сме вече готови. Аз акт 15 и 16 не ги вадя, а ги вади надзора. Уверенията ми от надзора са, че те ще внесат веднага документите за да се получат въпросните актове. Надявам се до 10 април да мине комисията и да се престъпи към лицензирането от БФС, което по уверение от тях ще отнеме до към 5 дни. Така планираме да останат 15 дни , в които спокойно да се подготвим за мача с Левски. За този мач ще са отворени 18000 седящи места на 4 трибуни. Относно декларациите и критиките, аз нося отговорност за този стадион. 10 години напред във времето ще нося отговорност. Поел съм пак риск и без възложително писмо в момента работя. Това значи, че риска е при мен.”

Слави Микински:
“С общината сме в напреднали преговори как да ни отдадат стадиона. Това най-вероятно ще стане под формата на наем. Чисто от юридическа гледна точка сме в много напреднала фаза.”

46 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    Моля Общината да обясни точно какъв наем ще взима от този стадион и как възнамерява да си върне инвестицията от 50+ милиона. Как възнамерява да спре преливането на обществени средства в частни ръце?
    Също така и да се предоставят на широката общественост резултатите ор проверката на икономическа полиция.
    Благодаря предварително!

    • Мангали, гледайте си помощите! Другото не е до плитките ви мозъци!

    • 2
      3

      Тъй ли ва жълтурче, а ти олигави ли 6-те бахура ва салкъме?

  2. 9
    5

    Чета загрижеността на навлеците от Кюстендил за законност и прочие и се питам: Къде бяхте досега Господа, загрижени? Къде бяхте, когато закриха пловдивското Локо, за да дойде Главния наркоман и бандата му в Пловдив? Къде бяхте, кагото се плащаше на преименувания Велбъдж с пари от наркотици и золумите на висаджиите? Къде бяхте, а къде сте и днес когато бюджета на държавата се източва от махали като Столипиново където деца, раждат деца и с това се издържат? И, ако предположим, че това са сложни материи за тъпите Ви глави, да Ви питам Къде са моите набори на Вашия т.н. стадион? На Ваш мач освен черните тениски, които смениха черните потници, други не можеш да видиш.
    И последно: Самообесването на Стикс ще го излъчват ли по Вашата телевизия, или да организирам нашата?

    • 5
      6

      А вие къде бяхте ? Някога въобще къде сте били бе шматко ! Да изреждаме протестите против Пеевски и още където дори не се появихте ! Интетесчии на заплата сте вие жълТУРСКИ мърши!!!

    • 4
      6

      Абе помак ако Главния беше взел Ботев дали нямаше да пееш друга песен и дали щеше да е наркоман?!А кой президент хванаха с една яхта в морето пълна с кока и още лежи в затвора в Гърция?!А къде бяхте вие когато брокерите окрадоха парите на хората в Агробизнесбанк за да ви правят “носители на КЕШ”,и събраха звездите на цялата А група и накрая едвам трето място?!А къде бяхте при фалита на КТБ и новото ограбване на народа и накрая с пъпеша треньор и куп звезди взимащи по 20-30 х.евро заплати тогава станахте четвърти?!

    • 5
      5

      Аве тъпак какво ми се пениш висаджий и прочие като Цецо-сома еба майката на държавата и открадна 5 000 000 000 лв ве селвк скапан.

    • Андрей, нескопосан опит да прехвърлиш болката от болната клава на здравата

    • 4
      1

      Ах, как реагират мангалите!? Значи пак здраво съм им бръкнал в гъза!

  3. НИЕ ОТНОВО ПИТАМЕ: МИШОКА ЯВЯВА ЛИ СЕ НА РАБОТА?ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО ДЕПОЗИРА МОЛБАТА ЗА НАПУСКАНЕ. ИЗРУД, НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОТТЪРВЕШ ОТ НАШАТА ” ЛЮБОВ”. ЩЕ ТЕ ” ЛЮБИМ” ДО КРАЯ!

  4. 3
    1

    ГосподинЪ рифанЪ ща мои ли да си чопли пак семки на випЪ, щото е много селско тва? Или сашко ша му държи фунийЪ?

    • 12
      2

      Бягай при бате ви Зуме, да ти разясни някои работи!

  5. 13
    5

    По думите на Илиян излиза че около 40 милиона лева на българския данъкоплатец до момента са похарчени безотчетно и безотговорно и сега започват да усвояват новите 16 млн лева?! Пловдивчани искаме РЕВИЗИЯ на отпуснатите пари!!!

    • 5
      2

      Аз вярвам на бат Пинко-поставеното лице на Коцето-помака от Царацово.Вчерашния пръдляк тръгнал стадион да строи.

  6. 16
    4

    КОГАТО ЛОКОМОТИВЦИ ПЛЮЯТ ЗА НАШИЯ СТАДИОН И ЧЕ СМЕ ПРОСЯЦИ, НЕКА ПОПИТАТ ПО ВЪЗРАСТНИТЕ КОЛЕГИ КЪДЕ БЕШЕ ТЕХНИЯ СТАДИОН И КОЙ ИМ НАПРАВИ ЛАУТА. ЗА СПРАВКА ИМАХА ЕДНО ИГРИЩЕ НА АСЕНОВГРАДСКО ШОСЕ, ДО ЛИНИИТЕ С ТРИ РЕДА ДЪРВЕНИ ПЕЙКИ. ТАМ ТРЕНИРАХА И ИГРАЕХА КОНТРОЛИ. ХУБАВО, ЧЕ БЕШЕ ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ИМ ДАДОХА И ПОСТРОИХА В ЛАУТА. СЕГА, ДОКОЛКОТО ЗНАМ, СЪЩО СА ИМ ДАЛИ ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ ДА СЕ РАЗШИРЯТ. ТАКА, ЧЕ НА ВАС ДЪРЖАВАТА ВИ Е ДАЛА ПОВЕЧЕ!

    • 20
      2

      Докато им правеха “Лаута”, “Локомотив Пловдив- 1936” играеше безвъзмездно домакинските си мачове на стадион “9–ти Септември”! Но тези неща се забравят!

  7. 4
    4

    Андро питай Илиан,зад северната трибуна говеда и канари по едни и същи ли стълби ще влизат???????

  8. 13
    1

    ДАЛАВЕРАТА ВЪРВИ! НО ДА ПОПИТАМ: НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ Е ГЛАВНИЯ ПЛЪХ? ЯВЯВА ЛИ СЕ НА РАБОТА? ДА НЕ СИ Е ПОМИСЛИЛ, ЧЕ ЩЕ ЗАБРАВИМ МРЪСОТИИТЕ МУ? МИШОК, ЧАКАМЕ ОСТАВКАТА ТИ. ТОЗИ ПЪТ ОТТЪРВАНЕ НЯМА!!!!

  9. 17
    17

    не е лошо този руснак да обясни как смята да печели от този ОБЩИНСКИ стадион. да каже колко наем ще плаша.
    този грандомански стадион може да ги фалира по няколко пъти на година само с поддръжката си. явно пак планират далавера и се опитват да са на хранилка с наши пари.
    всичко тук крещи за икономическа полиция

    • 26
      9

      манго кажи вие колко наем плащате и ако може само една факрура за ток или вода да покажете за толкова години ползване на общинска собственост

      • 11
        23

        Гнусен жълт циганино, жълтите какво и колко плащате бе?!! Нагли жълти просяци сте! Само претенции, мизерии, кражби и простотия има от вас!

        • 24
          7

          Аве гурлив, пъпчив циганин, нали знаеш , че ако не бяхме ние , още щеше да пикаеш до фургона, който се води фен шоп и полумесеца вече почти щеше да е паднал !

      • 5
        6

        a ти кажи с какви пари построихте в коматево, как покрихте 50 млн дългове и колко още откраднахте от КТБ
        клубът, крал най-много от българина е жълтата подводница и държалка на всяка власт – над 100 милиона

  10. 8
    18

    Стоян канара каза, че чака с нетърпение да влезе на говняжа за да издруса крушата от напъна на петата и 6-те бахура.

    • 13
      4

      Стиксе , вземи две въжета , за по-сигурно

  11. 13
    6

    Жизненоважно ви е да прикриете кражбите и да избегнете икономическа полиция. Престъпници!!!

    • 4
      6

      Покани американци бе, педал! Ще ти нарисуват стадион, треньор, играчи, също както на тиквата Борисов и на измекяра Радев му нарисуваха самолети! Изроди, като не помагате, не пречете!

  12. 27
    5

    Какви кредити? На името на Ботев ли?
    Интересно се изпусна. Явно на Зингаревич не му се дават пари.
    Клубът ако се самоиздъжа, защо и е Зингаревич или Валентич, да не говорим за куп други заплатаджии на хранилка, които нищо не вършат.
    Аз лично не вярвам на Зингаревич и не вярвам, че може да изведе клубът до успехи.
    Аз мисля, че ще се махне до края на годината.

  13. 4
    3

    Сига съ разбрайими да одими 15/20 иляди на мач

    • 1
      1

      Ще имали сандвичи безплатно ,А?

  14. 16
    6

    Ааааа ето защо не се реве срещу Зингсревич хаха 200 стюардааа по средно 30-40 лв на парче да не кажем и 50 направете си сметката как Бултрас за пореден път ще лапат пари от клуба си 😂😂😂😂

  15. 10
    5

    Тези от циганските махали да не са се обесили вече, че не са започнали да плюят тук ???

    • 3
      7

      Маалата до стадион ботев мангал, изгревбойс, Шикера. Щом ти е скучно, лапай малки човечета и ЛАЙНА.

      • 8
        3

        малките човечета ги гълта майкати на скобата

    • 7
      5

      Сам си признаваш,че сте скучни и безинтересни! Също като легендата ви с големите бузи! Видяхме вчера,че до каквото се докосне всичко потъва!! Най-добрата ви постъпка с тоя трансфер да го махнете тоя прехвален дебел!

      • 10
        3

        оставиги хората да се развиват гледай си нашата циганска черга

        • 4
          4

          Как се развивате.. като потъвате в блатото ли ? Супер продължавайте смело няма да липсвате на никой!

Коментарите са затворени