Марица записа злощастна загуба у дома днес, допускайки обрат на собствения си стадион от Дунав (Русе).

Домакините откриха резултата още в 6-тата минута, когато Соломон Джеймс центрира след подаване на Маламов и Радослав Апостолов с глава засече, пращайки топката в мрежата. Много бързо маричани допуснаха изравнително попадение. Резултатът стана 1:1 в 16-тата минута, когато Будинов се възползва от грешка в отбраната на жълто-сините. В последната минута от срещата гостите стигнаха до победен гол, след центриране от фал и засечена с глава топка от Вълчев.

Двубоят от 20-ти кръг на Втора лига бе равностоен и двуостър, с поделено надмощие в отделни епизоди, а двата тима се хвърлиха в здрава битка по терена, допускайки и някои грешки, на фона на слабото съдийство. Само поведението на двата състава бе причина главният съдия да удържи мача, след куп подминати нарушения и компенсации в странни ситуации.

 
За “Марица” отсъставаха възтановяващите се от контузия Стефан Попов и Дъглас Иваноф, които подкрепяха своя тим от трибуните.
 
Срещата започна с две добри атаки за гостите, като при едната Мехмед стреля опасно, но неточно. В 8-та минута, след пас на Станислав Маламов, Соломон Джеймс центрира в наказателното поле, а Радослав Апостолов засече с глава неспасяемо за 1:0, давайки преднина на “жълто-сините”. В 11-та минута Станислав Маламов намери добре голмайстора Апостолов, но вратарят излезе и успя да блокира удара, предотвратявайки втори гол. Самият Маламов отправи силен изстрел в 15-та минута, но в аут. В 16-та минута гостите от Русе изравниха. Мехмед намери с добър пас забравения сам Мирослав Будинов, който от границата на наказателното поле с премерен шут по земята прати топката в мрежата. В 34-ата минута центриране на Веселин Марчев от десния фланг намери Апостолов на втора греда. Халфът пробва да продължи с едно докосване към Домовчийски, но подаването му не мина. До края на полуремето футболистите на “Марица” организираха няколко добри атаки, при които вратарят на русенци се намсваше решаващо. От своя страна гостите отговориха две влизания на скорост, като при първото ударът бе неточен, а при второто Илия Николов излезе и улови пред погледа на нападателя.
 
Втората част започна с груба грешка на Соломон Джеймс, който бе последен в отбраната, но се засуети и топката му бе отнета от Емил Янчев. Той подаде към Юго Комано, който пък се подхлъзна. Въпреки това се изправи и шутира, но Джеймс изчисти от голлинията. В 49-та минута съдията Станимир Тодоров подмина чиста дузпа в полза на “Марица”. Станислав Маламов получи топката, с едно докосване я овладя и навлезе отляво в наказателното поле, но бе съборен с тяло от защитник. Реферът Тодоров си затвори очите и подмина нарушението безмълвен. В 57-та минута удар на Никола Колев от “Дунав” излезе в аут. В 65-ата минута Симеон Вешев проби отдясно и от аутлинията и центрира, Веселин Марчев засече с глава, но неточно. Марчев обстрелва вратата няколко минути по-късно, но отново в аут. В 83-ата минута Петър Атанасов засече с глава центриране на Димитър Аврамов, но не намери очертанията на вратата. В последната минута Симеон Вешев получи топката вдясно, но избърза и ударът му от въздуха не намери очертанията на вратата. Във втората минута от продължението, след ненужен фаул до тъч линията и последвалото центриране, гостите от Русе стигнаха до победен гол. Георги Вълчев се извиси в наказателното поле и с глава отбеляза за 1:2.
 
“Марица” не изигра този мач на нивото на предишните два, но въпреки това срещата бе равностойна. “Жълто-сините” допуснаха гол дълбоко в продължението на мача и така загубиха незаслужено този двубой. Загубата е първа през пролетта, като тимът на Николай Димитров имаше две последователни победи до тук. Пловдивчани заемат осмата позиция в класирането с 28 точки, а в следващия кръг са домакини на устремения към Първа лига тим на “Етър”.
 
МАРИЦА: Илия Николов, Мартин Газиев (Йордан Пейчинов), Георги Иванов, Димитър Аврамов, Соломон Джеймс, Валери Домовчийски © (Симеон Вешев), Веселин Марчев (Георги Трифонов), Милен Танчев, Христиан Димитров (Петър Атанасов), Радослав Апостолов, Станислав Маламов (Ифеани Дейвид). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Илиян Йорданов, Олджай Алиев, Айкут Янъков. Треньор: Николай Димитров
 
ДУНАВ: Дамян Дамянов, Денислав Минчев (Юго Комано), Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Мехмед Мехмед (Теодор Костов), Емил Янчев, Никола Колев, Калин Георгиев, Мирослав Будинов, Йордан Димитров © (Мартин Костадинов). РЕЗЕРВИ: Даниел Николов, Кристиян Господинов, Илия Миланов. Треньор: Людмил Киров
 
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Марин Газиев (М); Стоян Предев, Георги Вълчев (Д)