Дубълът на Ботев Пловдив започна втория полусезон с домакинска победа. Канарчетата се наложиха над Витоша на базата в Коматево с 2:0. Попаденията паднаха по едно в двете полувремена.

Самуел Акере откри още в 7-мата минута, а в самия край на мача жълто-черните вкараха и втори гол чрез Пламен Цончев.

3-те точки спечели днес оставиха жълто-черните на 2 точки над зоната на изпадащите.

Във втората минута Мартин Христов пусна диагонален пас към Димитър Папазов, който овладя отлично и намери Монир Ал Бадарин. Халфът пое контрол върху топката и отправи удар от 20 метра, отразен от вратаря. В 7-ата минута Пламен Цончев центрира отдясно, вратарят на гостите се намеси много лошо и подари топката на Самуел Акере, който на празна врата вкара за 1:0. 120 секунди по-късно Монир направи атрактивна задна ножица, но ударът бе спасен от вратаря. В 13-ата минута гостите отправиха първия си удар, но той бе неточен. В следващите минути “жълто-черните” доминираха на терена, но не стигаха до сериозни положения, а до края на първата част удар на Акере мина покрай вратата.

След почивката гостите доминираха изцяло и контролираха случващото се на терена. Играта се водеше предимно в половината на Ботев, а с решаващи намеси бе вратарят на “канарчетата” Мартин Панев. В 49-ата минута играч на Витоша остана очи в очи с Панев и стреля, а стражът на пловдивчани се намеси отлично. Атаката продължи с опит за удар, който бе блокиран от Атанас Чернев. Секунди по-късно опасен удар на футболист в зелено мина над вратата. В 56-ата минута Акере центрира отдясно и Никола Гелин засече от движение, но след рикошет кълбото излезе в корнер.

В 64-ата минута центриране от ъглов удар бе засечено с глава от играч на Витоша, като само перфектната изява на Мартин Панев запази аванса на “канарчетата”. В следващите минути натискът на гостите продължи. В 83-ата минута Емил Гъргоров получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но Панев улови. В 88-ата минута опитният Гъргоров се разходи между “жълто-черната” отбрана и с удар от 10 метра като по чудо прати топката в аут. Така се стигна до последната минута на редовното време, в което Ботев реши всичко с втори гол. Пламен Цончев се пребори за висока топка, напредна и останал сам срещу вратаря го преодоля за крайното 2:0.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Мартин Панев, Димитър Папазов, Атанас Чернев, Мартин Христов, Никола Нейчев, Пламен Цончев, Лъчезар Балтанов, Красиан Колев, Монир Ал Бадарин, Самуел Акере, Никола Гелин

РЕЗЕРВИ: Христиан Божков, Мирослав Георгиев, Костадин Татаров, Иван Иванов, Добромир Павлов, Станислав Петков, Габриел Златанов, Константин Павлов, Даниел Гичев

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени