Отборите на Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха при резултат 0:0 в контролна среща, която ще се запомни само със завръщането в игра на голямата звезда на “канарчетата” Тодор Неделев, който бе извън терените за 252 дни.

Първото добро отиграване в проверката дойде в 20-ата минута, когато Тодор Неделев отправи изненадващ изстрел от далечна дистанция, но Красимир Костов се справи със ситуацията.

Пет минути по-късно Уме Емануел направи мощен пробив, който завърши със силен шут с десния крак, но кълбото не попадна в очертанията на вратата.
В 30-ата минута врачани отговориха с удар на Браян Мендоса, който обаче бе твърде неточен. Последва още една опасност пред вратата на “жълто-черните”. Футболистите на Ботев (Враца) комбинираха в наказателното поле, а акцията завърши с шут на Том Рапнуи, но Хидайет Ханкич се намеси майсторски.

През втората част темпото спадна драстично, а двамата треньори направиха и доста смени. Чак в 83-ата минута Ботев (Пловдив) стигна до добра възможност до гол. Ситуацията дойде след груба грешка в защитата на “зелените”, от която се възползва Антоан Бароан, който обаче стреля на сантиметри от целта.

До края на мача нямаше други интересни ситуации, като логично проверката завърши без попадения.

Стартови състави:

Ботев (Пловдив): 13. Хидайет Ханкич, 2. Рой Херман, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 8. Тодор Неделев, 9. Мартин Секулич, 21. Точукву Нади, 24. Йеспер ван Хеертум, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец


Ботев (Враца): 76. Красимир Костов, 8. Диего Фераресо, 20. Меси, 4. Луис Фелипе, 23. Браян Мендоса, 37. Том Рапнуи, 24. Стефан Гаврилов, 11. Диого Барбоса, 15. Мирослав Маринов. 28. Клери Сербер, 19. Браян Переа

19 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    4

    ТОШКО ХИБАВО, ЧЕ СЕ ЗАВРЪЩА, АМА НА КОЙ ДА Я ПОДАВА? НА ВАЛЕНТИЧ ЛИ, НА ЗИНГАРЕВИЧ ЛИ, ИЛИ НА НАИВНИКА БАЛТАЗАР? МИШОКЪТ СЕ КРИЕ, ЗАЩОТО БУЛТРАСИТЕ СА МУ СА СЕ ЗАКАНИЛИ, ЗИНГИТО СЪНУВА САМО ПАРИ, А БАЛТАЗАР СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ТРЕНЬОР. ГОРКИЯТ ГОВОРИ ЗА ФИЛОСОФИЯ, А ТЕ МУ РАЗПРОДАДОХА ФУТБОЛИСТИТЕ. КАКВА ФИЛОСОФИЯ С ТЕЗИ БАБЕРЕЦИ БЕ? ИМА ЕДНИ ЦЪРВУЛИ, ДЕТО СИ МЕЧТАЯТ ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ. ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ НА КОЙ СВЯТ СЕ НАМИРАТ. ДОКАТО РУСНАКЪТ И ВАЛЕТО СА НАЧЕЛО, ОТБОР НЯМА ДА ИМА, КАМО ЛИ ВЕЛИК БОТЕВ. КОЙ НАВРЕМЕТО ГЛЕДАЛ ФУТБОЛ, ГЛЕДАЛ. ХРИСТОЛА НЕ МОЖА ДА НИ ЗАТРИЕ, НО ТЕЗИ ДВАМАТА НИ ЗАНУЛИХА. СТАДИОНЪТ ЩЕ СТОИ ПРАЗЕН, ДОВЪРШЕН, ИЛИ НЕДОВЪРШЕН, ЗАЩОТО НИТО ФУТБОЛИСТИ ИМА, НИТО ОТБОР, НИТО ЗРИТЕЛИ. ГОЛЕМИТЕ ДЕРБИТА С ЛОКО, ЛЕВСКИ И ЦСКА СА ИСТОРИЯ. ЩЕ ИМА МАЧОВЕ С ГИГАНТ И ВИХЪР. И РУСНАКА НЯМЯ ДЪЛГО ДА ГО БЪДЕ. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДАНСИ ВАНГА, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ТАКИВА КАТО НЕГО НЕ УБИВАТ САМО БОТЕВ, АМИ И БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ! ВСЕ ЩЕЖСЕ НАМЕРИ НЯКОЙ УПРАВНИК ДА СЕ УСЕТИ И ДА ГО ИЗГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ВЕНЦИ, ДЕТО МУ СЕ СМЕЕМ, ЧЕ БИЛ ТЪРБУХ, ВЕЧЕ ЗАГОВОРИ ЗА БОТЕВ И ТРАГЕДИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. ТАКА, ЧЕ СКОРО ЩЕ ИМА СКЕДВАЩ СЕРИАЛ: СБПГОМ ВАЛЕ, СБОГОМ ЗИНГИ. ЗАЩОТО БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! АЙДЕ СПОКОЕН СЪН. СКОРО ЛЕТАРГИЯТА ЩЕ СВЪРШИ!

  2. СТАНА МНОГУ СТУДЕНУ АПАПИ И ПАК ЗЕХТИ ДА КУМИНТИРЪТИ!!!?? БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР И ВЕЛПАПЕ!!!……………иначи сне ф КОНДОФРЕЙ!!!!! ПУФ ПАФ, СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ!!!

  3. 12
    2

    Само преди няколко месеца на същия Ботев Враца вкарахме с лекота 6 гола.
    Валентич продължава да движи нещата и това няма да доведе до нищо хубаво.

    • Отборът, който разби Враца проведе зимна подготовка и бе разпродаден! Този ще го напасваме за 2023-2024, ако не го разпродаден и него!

  4. 15
    1

    Аз мисля че това е умишлен гавра с отбора. Показва че не му пука и може да си прави каквото си иска.
    А дали е така?
    Трябва ли да го позволим?
    Какво като давал парите?
    Аз не искам стратегията на Ботев да е, развиване на млади африкански футболисти и продажбата им. Евентуално.
    Аз искам да изградим отбор, който да се бори с лидерите за челните места, и то с красив футбол, повтарям, красив футбол.
    За мен това е Ботев.

    • 3
      3

      Фене!
      С гъз не може да се мисли, трябва мозък, а ти нямаш!

  5. 7
    2

    Ясно е за всички..пловдивските отбори случиха на мошеници,дошли да си пълнят джобовете…стадионите я станат както трябва след20г…я не..да не говорим за трен.бази..юноши няма…общностите скарани..кмет и власт няма..в града е тотален хаос..управниците си вадят кирливите ризи..ние само се дърляме по форумите…язък за хубавия град..с кола да тръгнеш а на работа я да се върнеш..няма къде да паркираш..обикаляш квартала 30мин…ми само тва ли е….жалко

    • 4
      3

      Ние сме си добре, не прехвърляй проблема от болната глава на здравата.

  6. Нямахме точен голов удар във вратата. Следващата контрола трябва да е с ВИХЪР Войсил за да видим нивото, защото Враца са като нас- напълно нов отбор. Естествено, че ще се борим да не изпаднем. Шансът ни е в това, че има още 2 3 отбора, които са пълни марули. Шансът ни е и в това, че руснакът прави пълни простотии и ще предизвика такова недоволство, че ще бъде принуден да се махне. Остава ни да чакаме и дочакаме. Аз, лично, на този отбор няма да стъпя на мач!

  7. 8
    4

    По слаби не сме били и в В група,ония руски гей да си заминава да не съм лош пророк но помнете ще се борим да не изпаднем

    • 2
      1

      Нещо намирисваш. Струва ми се, че “сарсету ти е лукумутиф”.

Коментарите са затворени