Хебър отказа да играе планирания за днес контролен мач с казахстанския Каспий Актау заради унизително отношение от страна на организаторите.

След тричасов преход от базата си в Алания, Хебър пристигна навреме за спаринг с отбора от Казахстан. Пазарджикли бяха стоварени пред хотел “Спайс” в Белек, но изненадващо за всички групата бе насочена към тренировъчен терен до хотела, вместо на отстоящия само на десетки метри футболен център “Максроял”.

Пропадна контролата на Хебър с Каспий Актау

Играчите на Владимир Манчев бяха изпратени да се събличат в нещо като бунгало, без дори елементарни условия за футболен клуб – баня, стая за преобличане, масажно легло и т.н. Теренът също се оказа в посредствено състояние. Последва протест от страна на Хебър за намиране на нормални условия за провеждане на мача, но той срещна мълчалив отказ. При това положение, в ответ старши-треньорът на хебърци Владимир Манчев нареди на групата да се връща в автобуса.

“Хебър е елитен български клуб със 104-годишна история и няма как да търпи подобно отношение. Днешният ден е загубен, очакват ни нови 3 часа обратен път към Алания, а ние ще си правим съответните изводи след този случай”, коментира наставникът на пазарджиклии Владимир Манчев.

marica.bg