Полският гранд Висла (Краков) победи с 1:0 Хебър (Пазарджик) в контролна среща. Единственото попадение за поляците вкара испанският централен нападател Анхел Родадо в 28-ата минута. Поляците, които са 14-кратни шампиони на своята страна, в момента изживяват трудни моменти и са в средата на класирането във втора лига.

Докато в предишния мач поляците заложиха на резерви и юноши, днес треньорът им Радослав Соболевски пусна голяма част от основните си футболисти. Висла започна този спаринг смело, тъй като в 4-ата минута Алекс Мула стреля опасно от свободен удар. В следващите минути може би нямаше някакви опасни положения за гол, но в мача краковчани трябва да са доволни от пресата, която упражняваха върху българите.

Хебърци имаха проблеми и често не можаха да се измъкнат ефективно от нея, което ги принуждаваше да изритват топката възможно най-далеч от вратата. Което пък означаваше подновяване на атаките на полския тим. Въпреки пресата обаче, Висла създаде малко опасности пред вратата на Дебърлиев преди почивката.

При една от малкото такива в 28-ата минута такъв натиск донесе успех на Висла и по-конкретно на Анхел Родадо. Испанецът тичаше на висока скорост и при привидно загубена топка, отне я от бранителя, и я бутна към средата на наказателното поле. Тук един от бранителите на Хебър уж се намеси, но Родадо – който не спря да го натиска и него, отне я и от него и я вкара във вратата.

Инатът на испанския нападател може да впечатли в тази ситуация. Българският отбор игра доста по-добре през второто полувреме и в 51-ата минута Октай Хаджиев удари гредата с коварен изстрел.

Хебър I полувреме: Петър Дебърлиев, Мартин Михайлов, Камен Хаджиев, Архан Исуф, Роберт Мазан, Богомил Божуркин, Марсел Жан-Пиер, Стоян Стоичков, Лорен Маружин, Ивайло Михайлов, Марк-Емилио Папазов

Хебър II полувреме: Петър Дебърлиев, Озира Корнел, Стефан Цонков, Муса Сила, Николай Николаев, Богомил Божуркин(65-Архан Исуф), Марсел Жан-Пиер(65-Филип Парутев), Стилиян Тисовски, Октай Хамдиев, Арсенио Валпорт, Георги Търтов

Старши-треньорът на Хебър Владимир Манчев даде добра оценка на своите футболисти въпреки загубата с 0:1 от Висла Краков в първата контрола на пазарджиклии от лагера в Алания, Турция.

“Смятам, че стана много полезен мач за нашият отбор. Като цяло бяхме напълно равностойни на Висла. През първото полувреме имахме малко физически проблеми, защото ни се наложи да пътуваме 3 часа за мача от Алания до Белек. Усетих, че тези, които стартираха двубоя не бяха докрай концентрирани, липсваше ни и свежест. Една наша по-сериозна грешка позволи на противника да ни отбележи гол. След почивката мисля, че надиграхме съперника изцяло, имахме и доста голови ситуации, които не успяхме да отбележим. Определено обаче ми хареса това, което видях и като влагане от страна на момчетата и като неща, които се получиха на терена.

Това са контроли, които ни показват какво сме работили до момента – какво се получава и какво не. През първото полувреме, например имаше голямо разстояние между линиите, което не ми хареса, след почивката коригирахме тези несъвършенства. Като цяло видяхме хубави комбинации по време на целия мач. Аз съм впечатлен от Висла, въпреки че в момента те са във второто ниво на футбола в Полша”, завърши Манчев.




Спортал