Днес, 26 декември в 10:15 часа, бе направена първа копка на многофункционалния спортен център, който ще бъде изграден в дворовете на ЕГ „Пловдив“ и ЕГ „Иван Вазов“. На церемонията присъства най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков, както и кметът на града Здравко Димитров, зам.кметът по направление „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков, общинският съветник по същото направление Атанас Узунов, собственикът на „Марица“ Христо Христов и треньори от ДЮШ, представители на двете гимназии, много деца от школата на клуба, родители и жители на „Кършияка“.

Първият етап на проекта предвижда две големи игрища с размери 110 х 73 метра – изкуствено и естествено, както и три терена за мини футбол и три многофункционални игрища на открито за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес на открито. Терените ще имат поливна система и осветление. Очаква се строежът да бъде завършен преди края на 2023 година, като по план строителните дейности трябва да приключат до 210 дни.

„Честити празници на всички вас. Пожелавам ви да постигнете повече през 2023 година, отколкото през изминалата! Да направим така през новата година, че да се гордеем. Аз съм от „Кършияка“ и не забравям откъде съм тръгнал. Искам да благодаря на всички хора които са замесени в този проект и да знаят, че ние кършияклии не се делим, а се обединяваме. Тази зала и тези терени трябва да може да се ползват от всички деца. Благодарим, че направихте реализацията на този проект толкова бързо. Виждате какъв проект е – уникален, да е изпълнен за една година е напълно нормално, за да може тези деца, като идват, да вървят с гордо изправена глава и да казват, това си имаме – такъв комплекс в Кършияка”, заяви Стоичков.

Собственикът на „Марица“ Христо Христов заяви, че негова мечта е да види децата да тренират в подходящи условия. Той изказа благодарности, от свое име и от името на децата и техните родители, към всички, които са спомогнали проектът да се придвижи бързо до сегашния етап и изрази надежда, че през следващата година той ще бъде реализиран.

Кметът на града Здравко Димитров, зам.кметът по направление „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков изнесоха подробности около проекта, а общинския съветник Атанас Узунов заяви, че община Пловдив не дели клубовете на малки и големи и „Марица“ и „Спартак“ също ще имат подходящи условия за тренировки.Той не пропусна да напомни, че също е израснал в квартала и то съвсем близо до стадион „Марица“.

“Днешната първа копка на спортния комплекс е една страхотна новина за всички. Подобно съоръжение е бленувана мечта на поколения. Символично събитието се случи на втория ден на Коледа – най светлия християнски празник. ПФК „Марица 1921“ Пловдив изказва още веднъж благодарност към всички, които работиха по проекта и спомогнаха днешното събитие да се случи. Изразяваме надежда, че проектът ще се реализира според очакванията и младите футболисти, учениците и децата от квартала ще имат на разположение едно модерно, добре стопанисвано място, на което да спортуват” – коментираха от Марица.

Проект на новия мултифункционален спортен комплекс в “Кършияка”




 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Този господин, президентчето на Марица няма място до големия Христо Стоичков. За съжаление използва всяко идване на Камата, за да си направи реклама. Иначе му отива да е до Зико и Наско Узунов, хора, които гледат нещо да приберат. Гледай си тотото Христов и не говори празни приказки за децата. Всички те разбраха що за човек си.

  2. Голямо име си Христооооо! И голяма легитимация за общинарите! Общинарите, които все за хората строят – стадиони, зали, спортни площадки, опера, концертна зала, улици, паркове, а като се обърнеш и отвориш очи – само жилища! Та, да съберем всичко живо от См, Хс, Кж, Пз, и даже от Сн, Бл, Гб и прочие.
    И не забравяй да ги поздравиш за първото място! Не по футбол, а за най- гъсто населен град на квадратен метър! Или, по народно му – гъз до гъз!

Коментарите са затворени