От Марица излязоха с декларация по повод новия спортен комплекс, чието строителство се очаква да започне скоро. Те публикуваха и снимки от състоянието към момента на терена до Английската гимназия, който видимо е занимарен от години. Срещу изграждането на комплекса изненадващо се обявиха директорите на Английската и Руската гимназии под предлог, че те имат собствени проекти за същия терен и ще загубят пари при този развой, както и че при евентуално построяване на компекса посещващите го ще влизат безконтролно на територията на училищата. Ето декларацията, която от Марица разпространиха:

Собственикът на ПФК “Марица 1921” Пловдив г-н Христо Христов, треньорите от школата на клуба, както и децата трениращи в нея и техните родители приветстват новината за изграждането на нов спортен комплекс до Английската гимназия в Пловдив! Ръководството на клуба изказва благодарност към Община Пловдив в лицето на кмета на града г-н Здравко Димитров и зам.кмета по направление “спорт, младежки дейности и социална политика” г-н Георги Титюков, за усилията им в тази посока. Въпросният терен към момента е неподдържан, необезопасен, разграден и се намира в изключително лошо състояние, като на практика е негоден за каквато и да е спортна дейност. Изключение правят терените, които използва клубът и които той поддържа със свои сили и средства. Изграждането на нов спортен комплекс ще бъде от полза, както за всички трениращи деца от школата на “Марица”, така и за учениците от двете гимназии, а и като цяло за район “Северен” и за града ни.
Изразяваме надежда, че проектът ще се реализира и младите футболисти, учениците и децата от квартала ще имат на разположение едно модерно, добре стопанисвано място, на което да тренират! Защото те го заслужават!




2 КОМЕНТАРИ

  1. Нашата чест се нарича нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Район Северен и Марица заслужават.Ще е от полза за всички.Както се дава на другите два отбора,така трябва и за Марица и Спартак,дали плеяда таланти.

  2. Дано да се направи от толкова много години терените около английската са трагични

Коментарите са затворени