Нов спортен комплекс ще бъде изграден в двора на Английската гимназия в Пловдив. Той бе представен от зам.- кмета Георги Титюков. На представянето присъства и директорът на гимназията Николай Радев.

“До няколко дни ще подпишем договор с фирмата изпълнител. Новият спортен комплекс ще е разположен на 150 декара и включва 8 игрища, две големи с размери 105х68 м., 3 игрища за минифутбол и 3 многофункционални, на които може да се играе баскетбол волейбол и тенис. Общата стойност на проекта е 5,6 млн. лв., като в бюджета за тази година са заложени 1,7 млн. лв.

Фирмата изпълнител ще има 120 дни да подготви техническия проект и 210 дни за изпълнение.
Категорично искам да заявя, че децата от Английската и Руската гимназии ще използват този комплекс безплатно, а другите, които искат да го ползват – като школата на футболен клуб Марица например, ще плащат такса гласувана от ОбС.

На този етап предвиждаме изграждане на съблекални от леки конструкции и трибуни с 200 места. На следващ етап, който не влиза в тази поръчка и предвидените засега средства, се предвижда и изграждане на спортна зала.

Този проект ще е изцяло съгласуван с директорите на двете училища, ако трябва ще се направят промени”, заяви Титюков.

Спортал