Ботев Пловдив съживи търсещия първа победа от 5 мача Арда, след като канарчета допуснаха обрат от 0:1 до 2:1. Супраен подпомогна домакините като си изкара червен картон при 1:1 и позволи на домакините от Кърджали да натиснат жълто-черните в последните минути на срещата.

Още в 4-ата минута Тилев получи дълъг пас на крилото и опита центриране с левия крак, което едва не навести вратата на Ханкич. Впоследствие се оказа, че офанзивният футболист е бил в засада. В ответната атака Ману стреля от непосредствена близост, но бранител на “сините” изби в корнер. Бароан се извиси на втора греда при едно центриране и едва не прехвърли Господинов за 0:1 в 9-ата минута. Четири минути по-късно Ковачев с удар по земя от около 25 метра затрудни доста Ханкич, но стражът се намеси добре.

В средата на полувремето Брахими догони трудно един дълъг пас и се освободи от опеката на двама бранители с едно движение вляво. Впоследствие Петков го препъна на дъгата, а топката отиде в краката на Бароан, който с удар по земя успя да открие, не и без слабата намеса на Господинов.

В 33-ата минута Тонислав Йорданов прати топката в мрежата с удар по диагонала след пас на Лъчезар Котев, но попадението бе отменено минутка след това заради засада.Юношата на Литекс имаше и шанс да стреля от фал, но ударът му прехвърли и стената, и вратата.

Котев опита късмета си от около 25 метра, но топката се отби от десния страничен стълб. Нов опит на Котев само две минути по-късно – този път от около 30 метра. Ханкич обаче улови, а със сетни усилия спаси и топката да излезе в корнер.

Пловдивчани развиха много опасна контра, но последният пас на Току изневери. Той опита да намери Ману от позиция леко вляво, но пасът му бе доста дълъг. В ответното нападение кърджалийци на свой ред организираха контраатака, завършила с полувисоко подаване от левия фланг. След лек рикошет топката се отклони в ръката на Супрайен и попадна в ръцете на Ханкич, а футболистите в синьо имаха сериозни претенции за дузпа.

В средата на втората част Ковачев настигна една топка на десния фланг и видя добре Йорданов на пеналта, а той с пета намери Котев. Полузащитникът не сполучи с първия си удар, но след лек карамбол в наказателното, топката пак се озова в краката му и №80 бе безпогрешен за 1:1.

Ботев можеше бързо да вземе нов аванс. Бароан получи много добър пас на позиция фронтално срещу вратата. Нападателят стреля с левия крак, но не насочи добре топката и тя бе в обсега на Господинов, който отрази.

Точно четвърт час преди изтичането на редовното време Ковачев се измъкна от опеката на Супрайен, а опитният централен защитник препъна фланговия футболист по много циничен начин и моментално бе изгонен.
В 85-ата минута Ндиайе прати топката във вратата на Ботев, но голът не беше зачетен заради засада. Преди това топката се отби в сглобката след страхотен удар на Христо Иванов от въздуха. В петата минута на добавеното шестминутно продължение Арда стигна до втори гол и попари “канарчетата”. Защитата на Ботев забрави за присъствието на Ласана Ндиайе в наказателното поле, а нападателят беше намерен с пас в коридор от Милен Желев. Ндиайе овладя, завъртя се и прати топката в мрежата.

42 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    5

    Помощникът на Желката и кондиционният треньор са се сбили по време на мача! Помашка работа

  2. 7
    2

    Слаби сме!
    Не можем да играем.
    Вижда се, че няма надграждане.
    Стадионът чакаме.
    Надяваме се на него.
    Качество обаче на футболисти – липсва!
    Дълбаем дъното.
    (Сега сме средняци, но отиваме на там).

  3. Нищо ново под слънцето,Н’Дайе си знае работата
    12
    6

    Кошмара Тунчев пак застигна помаците

  4. 8
    5

    Нашите не можаха ли да го купят и този мач? Що се стискат? Да изпаднем ли искат? Нали има нови 12 милиона за Колежа!!

  5. 3
    2

    Хора,ако няма освободени футболисти,и поне един он параходите отзд,значи нищо не зависи от бай Желко.

    .

  6. 9
    2

    ТРЕНЕРЪТ НА БОТЕВ ПРИЕ СПОКОЙНО ЗАГУБАТА.. АБЕ ЖЕЛКО ВИЕ СЪС. САШКО ТОМАШ И АЗРУДИН ВАЛЕНТИЧ ДА НЕ СТЕ ТРИЗНАЦИ И ТРИМАТА ПЛЕЩИТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОСТОТИИ ТО ХУБАВО АМА ПЛОВДИВСКИТЕ ОТБОРИ НЕ СА МЯСТО ЗА ЕКСПЕРИМЕНТИ И ИЗЯВИ НА ХОРА КОИТО СА СКАРАНИ СЪС ФУТБОЛА АЙДЕ ХВАНЕТЕ СЕ И ТРИМАТА ЗА РЪЦЕ И СИ НАПРАВЕТЕ ЕДНА ТРОЙКА ЗА ОБЛЕКЧЕНИЕ И ОСВОБОДЕТЕ ПЛОВДИВ ОТ ВАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ ВИЕ ПРЕВЪРНАХТЕ ГРАДА ОТ ФУТБОЛЕН ВЪВ АНТИ ФУТБОЛЕН НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТОВА УНИЖЕНИЕ НА КОЕТО НИ ПОДЛАГАТЕ СЪБИРАЙТЕ СИ БАГАЖА ПЪЛНЕЖА КОЙТО ДОКАРАХТЕ И АЛИВИДЕРЧИ И НА ТРИМАТА

  7. 10
    3

    Стоян канара каза че отивал в Стряма да си слагал въжето на големия орех до стария турски мост ва да гоейба.

    • 2
      8

      Не, бе манго, пак не си разбрал,отива да го сложи на майка ти

      • 4
        1

        Аз пък да взема да го сложа на Фанкото ва, казват че много въртяла.

  8. 10
    3

    Копич- знаем, че си солташакс на Вали. Айде грабвайте се и вън от Ботев

  9. 6
    4

    Надлъгване между два отбора на едно ниво. За съжаление в това първенство сме средняци. Дано се вдигнем през пролетта

  10. 9
    2

    Голямото Цирикане на Жълтите да започне сега…КАК може 150 процентов дузпа за Арда да не дадат???
    Ебати съдиите а!

  11. 7
    3

    Ботев, Марица, Спартак и Локомотив трябва да се рестартират из цяло. Никакви чужденци. Пловдив футболно е зле. Евала на Славия. Арда също има попадения.
    Да обиграват 15-16 годишни деца. Които по никакъв начин не са си подавали топка със сегашните “звезди” на отборите.
    Иначе всяко младо момче което влезне в тази клика се опорочава!

  12. 15
    2

    Някой помак ще коментира ли 100000% дузпа за Арда или Money+ са пак виновни,нагли гнусни отрепки,пускайте пак декларация

  13. 14
    3

    Да попитам Тунчев…. абониран ли е за жълтите.. имам чувството,че и на Дуванли да стане треньор..пак ще им го…изсули…. ха-ха

    • 10
      2

      Шесте шпека оставиха трайна психическа следа в помашкия отбор

  14. 8
    1

    И още, видяхте ли че с Враца, мача ви беше ТОТО, нали ужким бяхте много добри, 6 гола, а- у, а днеска като мухи без глави ви бяха играчите. Видяхте ли, че Ботев Враца просто не играха предния мач, вие се взехте за бразилци в тото мач. Трагични сте в истинските мачове.

  15. 7
    1

    Жалка картина сме. Буферите има за какво да се подсмихват.
    Сами си го правим.
    Абееее, мачкай цял мач. Натискай до последно.
    Единствен Брахими се раздава на мач. Ханкич с тази защита не знам как издържа. Трябва не само да му връзват връзките на обувките (както Генев прави), а, и свирки да му правят. Той им изкарва заплатите.

  16. 12
    2

    Индианци, като ви раправям, че сте трагедия вие ми слагахте минуси. Казах ви, със Зингито само надолу, той човека, си върти далаверите продава си стоката лапа парите, вие лапате мухите и берете срамът с тези трагични футболисти, ама вие си знаете, щом искате всички да ви унижават.

  17. 7
    5

    Нещо не можем да напипаме играта си. Нещо все ни липсва. Нещо все не ни достига. Да имаш страх от Арда!!!????????
    Позор!!!!!!!!!
    Трябва да си сменят мисленето.
    Публиката също е виновна.
    Мислим за новия стадин и го Оставихме комфортно да си добруват, да се мислят за звезди. Една победа на вън, и се взеха на сериозно. Днес никаква игра. Някой беше писъл за Чернев, ами толкова си може момчето. Всички тъпчат на ЕДНО МЯСТО И НЕ СЕ РАЗВИВАТ. ИМАХМЕ ЕДИН СВЕСТЕН, И ТЕ ГО ПУСНАХА – Джак Изкурмвача. В това момче имаше хляб, но физкултурника по какви пречини не го задържа не стана ясно.
    Лека ден и приятна вечер на всички които обичат Ботев Пл

  18. 7
    3

    САШКО ТОМАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГЛЕДА 2 ТА МАЧА НА ТУНЧЕВ СРЕЩУ ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА А НЕ САМО ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ И МОМЕНТАЛНО ДА ХВЪРЛЯ КЪРПАТА БРАВО ТУНЧЕВ ТАКА СЕ ПРАВИ БИЙ ДА ТЕ УВАЖАВАТ ТЕЗИ ЖЪЛТИ БАЛЕРИНИ КАТО ТЕ ВИДЯТ И МНОГО ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА СЪНУВАТ КОШМАРИ ИМАЙ МАЛКО МИЛОСТ КАКВО Е ТОВА БИЙШ ГИ К ЪДЕ ГИ ХВАНЕШ.. СТАРТА БЕШЕ НА ЛАУТА.. 6..0 СЛЕД ТОВА НА РАКИДЖИЙНИЦАТА.. 2..0 СЕГА И ВЪВ КЪРДЖАЛИ.. 2..1 БРАВО ТУНЧЕВ НАПРЕД И НАГОРЕ ВЕЧЕ ИМАШ ЖЪЛТИ АБОНАТИ

  19. 8
    2

    Отборът ни с тези играчи няма да прогресира.
    Трябва да останат 3-4 от тези които бяха на терена.
    Поздравления за Арда. Показаха им как се играе.
    Защитата е без коментар.
    Смените не заслужават да видят топка повече. 27-Наско Ч. да се обиграва още, той е като замаян. Дори не следи играта.

  20. 9
    4

    Имам чувството, че всеки сезон гледам един и същи мач и няма никакво развитие. Като гости всеки мач сме жива скръб, стоим прибрани отзад при гостуване на Арда…на Арда! Ботев Пловдив с далеч по неопитни и незнайни играчи във В група ги наказваше брутално. И сега моята любима тема – футболистите!

    Още миналата година писах, че защитата ни е адски мудна, мега бавна. Играеш с трима защитници, които реално са един и същ тип футболист – висок, с физика, но и тромав. За мен трябва да имаш един такъв футболист, който да обира високите топки, и един, който да е по бърз, с техника, който може да реагира по бързо с по голяма повратливост. За мен това е грешна тактика, тримата са бавни и си пречат.
    Глупаво изкаран червен картон, без да има нужда да го фаулира или то поне по-леко за жълт картон. Според мен само се залъгваме, че имаме добри футболисти. Освен 3,4-ма всичко друго е на посредствено ниво и затова сме и на това място. Не очаквам нещо да се промени пред пролетта, те просто тези играчи нямат психиката за нещо повече.

    • 3
      6

      Много си прав.
      Тези не стават.
      Надявам се догодина нещата да са съвсем други, когато им пеят 18 000 човека с пълен глас.

      • 3
        2

        Хахаха ха 18 хил. щели да им пеят. Какво ще им пеете, кондьо и софи Маринова ли?

  21. 9
    3

    Турците изклатиха помаците,класика!

  22. 12
    4

    Тунчев отново изклати помаците,те само като го видят и се насират,тези ШЕСТ бахура им бръкнаха яко в дивия и няма вадене,измет рязана

  23. 7
    3

    Атанас Чернев хич го няма… пуснаха го за 5 мин. не знае къде се намира, втория гол е изцяло негова грешка.

    • Какво ти виновен Чернев бе глупак?!Тия мангали дето вземат по 30 бона на месец, Пунчец,Генев какво играят?!То не може всеки мач със съдии и късмет.

  24. 8
    4

    Аххх Андро не съживи,а Арда унижи помаците,ама Тунчев как ви наеба накрая. Днес декларация срещу съдиите няма ли да има два отменени гола и ОЧЕВАДНА ДУЗПА на циганина Супраейн,но господ гледа и ви го начука в 95 мин

  25. 6
    1

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И…. ОП СА…. ОП СА

  26. 7
    4

    Н’Диайе шпори жълти гъзове.Само с късмет и съдийски аванти не става! Няма дузпа, няма точка!

  27. Днес….ганкиното!
    Вкарваме гол и то по грешка на техния вратар и започва голямото мотане. Срам! Изравняват по най-елементарния начин. Грешка на нашата неадекватна и бавна защита. Трима защитника един зад друг, а на два метра от тях свободен противников играч. Срам! След изравняването ЮРУУУШШ! Всички. Забравихме, че имаме най-бавните защитници в първа, втора и дори в трета лига. Супрайен беше длъжен да го спъне отзад иначе оня се откъсваше яко напред. Срам!
    Супрайен, Генчев и Пунчец ще ги надбягат половината момчета от квартала, къде сте тръгнали напред и вие бе?
    Днес все едно физкултурника ни беше треньор.
    Истината е, че ни трябват бързи защитници. Излагация!
    Задължително трябваше да вкараме поне още един гол, за да има леко отпускане, ама нас кой ни слуша! Нови играчи! Това е! Хич да не се обиждат и да се правят на звезди!

    • 5
      3

      Чернев е гола вода, пълен въз!
      Пунчец няма място в Ботев.
      Генев за втория отбор.

      • 2
        1

        Отворко, играе схема 3-5-2, червен картон и продължава с 3-5-1 ??? Ако е искал да не губи мача, трябваше да промени схемата.

Коментарите са затворени