Шведски клуб готов да плати 500 000 евро за Току

9
235

Шведският Юргорден, който вече си осигури участие в плейофите на Лига на конференциите, проявява сериозен интерес към един от основните футболисти на Ботев (Пловдив). Става въпрос за ганайския халф Емануел Току.

Клубът от Стокхолм е проучвал 22-годишния Току и е готов да го закупи през предстоящия зимен трансферен прозорец. Информацията е на авторитетното издание „Афтонбладет“, но според нея от ръководството на Ботев да поискали близо 10 милиона крони за своя футболист (около 910 000 евро).

„Спортният директор Босе Андерсон по-скоро вижда трансферна сума от около пет до шест милиона крони като разумна (до 546 000 евро). Току е вариант да замени Еманюел Банда, който е с изтичащ договор с Юргорден и клубът все още не го е удължил“, се казва още в информацията на „Афтонбладет“.

Шведите уточняват, че Емануел Току записа осем гола и пет асистенции в 66 мача с фланелката на Ботев Пловдив. Настоящият му договор е до лятото на 2024 година.

9 КОМЕНТАРА

 1. А ДАНО, АМА НАДАЛИ! АКО МОЖЕ ВСИЧКИ, КОИТО ДОКАРА ИЗРОДА ДА ГИ РАЗКАРАТ, БАРАБАР С НЕГО! БИЛ СЪЗДАТЕЛ, ХА, ХА, ХА?! ТЪП БАЛКАНСКИ СУБЕКТ! ОТ КЪДЕ БЕШЕ, КОЯ ТИ Е РОДИНАТА БЕ БЕЗРОДНИК, ЧЕ СИ ДОШЪЛ БОТЕВ ДА СЪЗДАВАШ? МАНГАЛ РЯЗЪН!

 2. Този некадърник струва, колкото целия цигански катун.

 3. Тези, ако го купят, лично ще им занеса в офиса една бутилка хубаво малцово уиски.
  По Коледа стават чудеса!

 4. 1
  1

  Балона се надува ….ПУК,ПУК,ПУУУККК!!!!Тая звездЪ нали,струваше.милиони???

 5. Ще го мъкна на ръце до там , даже и за половината пари…

Comments are closed.