Ботев Пловдив победи с 2:1 Хебър в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. За “канарчетата” това е първата победа като гост през сезона. Антоан Бароан откри резултата от дузпа в 27-ата минута. Хлеб Бухал изравни в 57-ата минута. Виктор Генев даде нова преднина на гостите в 80-ата минута.

Ботев Пловдив пое контрола над топката още от първия съдийски сигнал. Реда Рабей опита дълго подаване към Роеи Херман в 7-ата минута, но той не достигна до подаването, иначе можеше да стане опасно за домакините. Добра атака на Ботев в 10-ата минута Антоан Бароан бе изведен отляво, а той стигна до топката и центрира към Елвис Ману. Топката обаче беше изчистена.

Хебър опита контраатака, но там внимаваше Хидайет Ханкич, който излезе, за да избие топката. В 15-ата минута Хебър погледна към вратата на Ботев Пловдив. Георги Търтов центрира, а топката беше свалена към друг футболист на Хебър. Хидайет Ханкич излезе и улови топката, но се сблъска с Мартин Михайлов, който остана на земята. Вратарят влезе в спор с футболисти на домакините, но ситуацията бе бързо овладяна.

В 21-ата минута дойде първата по-опасна атака на Ботев, Роеи Херман проби отляво и намери Антоан Бароан, който стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Само минута по-късно Хебър отговори и то с далеч по-чиста ситуация. Хамдиев се възползва от грешка на защитниците на Ботев и намери Венсан Марсел в наказателното поле на “канарчетата”. Марсел бе на отлична позиция и стреля, но топката прелетя над гредата.

Брахими бе изведен с пета от свой съотборник в 24-ата минута. Футболистът на Ботев остана очи в очи с вратаря, а Петър Дебърлиев излезе, за да го спре, но вместо това събори Брахими на земята. Съдията не се забави и посочи бялата точка. Антоан Бароан се нагърби с отговорността да изпълни дузпата. Той се засили и стреля, никакъв шанс за вратаря, който скочи в грешния ъгъл на вратата.

В 33-ата минута Елвис Ману получи добро подаване от Брахими и навлезе в наказателното поле на Хебър. Там бе спрян от Осира Корнел. В 37-ата минута пък Хебърлиев трябваше да се намесва. Елвис Ману намери Брахими, който имаше пространство да стреля и го направи. Топката обаче бе уловена от стража на Хебър.

Второто полувреме започна силно за домакините, още в 47-ата минута Георги Търтов получи шанс да стреля и само страхотната реакция на Хидайет Ханкич запази преднината на “канарчетата”. Само минута по-късно и Венсан Марсел успя да пробие в наказателното поле на гостите, но бе спрян успешно от защитник на Ботев.

Домакините продължиха да играят по-добре, а в 57-ата минута Бухал получи страхотен пас от Божуркин, който навлезе в наказателното поле на Ботев. Футболистът на домакините не се замисли и стреля покрай Хидайет Ханкич – 1:1.

Хебър отново погледна към гола в 62-ата минута, когато след хубаво центриране в наказателното поле почти стигна до Венсан Марсел, който бе близо до това да стреля с глава, но не успя да уцели кълбо.

Ботев Пловдив уцели 3 греди в рамките на 2 минути. Първо в 67-ата минута Ботев направи страхотна атака, а Брахими бе изведен на чиста позиция. Той стреля покрай вратаря, но топката срещна гредата. Елвис Ману опита да добави, но топката отново срещна гредата, този път напречната. Секунди по-късно Николай Минков получи добър пас на далечната греда, но той не успя да прати топката в опразнената врата.

В 80-ата минута Ботев Пловдив удари Хебър. Първо Роеи Херман нахлу в наказателното поле на домакините, но бе спрян. Последва корнер, а след страхотното изпълнение на ъгловия удар, топката бе сервирана на главата на Виктор Генев, който не прости на Дебърлиев и Хебър. Ботев Пловдив отново са напред в резултата.

Единственото по-опасно положение преди края на срещата бе на сметката на Есеола от Хебър, който си опита късмета от далечна дистанция с мощен удар, който обаче мина над вратата.

34 КОМЕНТАРИ

  1. Гледам футбол от 30 години, но никога не съм виждал ПО-ИЗМИСЛЕНА дузпа от тази.

    ОЧЕВАДНА СИМУЛАЦИЯ!!!
    НИКАКВО ДОКОСВАНЕ НА КРАКА ИЛИ НА СЪСТЕЗАТЕЛЯ В ЖЪЛТО – май се казва Мохамед момчето

    Ето защо беше цялото това мучене в Коматево миналата седмица!!
    За да ръфат пак кифтета!!!

  2. 2
    3

    Интересни коментари да смееш ли да плачеш ли!

  3. 5
    9

    Декларация на ФК Ботевъ:Благодарим на Драгомир Драганов,благодарим на Моней плюс,благодарим на Боби Михайлов,наздраве и всеки мач да ни ръководи Драго чая.

  4. 3
    19

    Колко платихте да оставят Генев сам в наказателното поле? И то при корнер…
    Хахаххаха
    Ех, колко жалко е да си жълта проститутка

    • 14
      2

      За заплащане питай майка си, на нея и плащат на Скобата

  5. 4
    13

    Очакваме декларация с благодарност за измислената дузпа.

  6. 14
    2

    Циганите сега като изядат бахурката от тирето и после от лайногорец….и идват при нас хахахаха

  7. 7
    1

    ГОЛЕМИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ БИЕ, ЦИГАНИТЕ СЕ МЪЧАТ С ПОСЛЕДНИТЕ ХА-ХА-ХА

    • 2
      3

      Големия ЛОКОМОТИВ е ДВА пъти повече точки на полусезона от ПОМАШКОТО недоразумение пълно с Тик Токъри,ГЕЙОВЕ и ЧЕРНИЛКИ

  8. 10
    12

    Много сме слаби. Далеч сме от истината. С този треньор трудно ще се изкачим нагоре. Хебър да те надиграе, не говори добре.

  9. 15
    4

    Леле цялата черно бяла измет се е активизирала тези черна бели мендили не стига че са срам и позор за градът ни а и носят зарази като не им отърва да си ходят или в столипиново или в родния им дом Кюстендил

    • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив
      1
      4

      Научи се да пишеш, мангал неграмотен.

  10. 7
    3

    Големия ботев пловдив бие циганите се мъчат срещу последните ха-ха-ха…

  11. 11
    3

    САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ ПОБЕДИЛ БАЙЕРН МЮНХЕН И БАРСЕЛОНА ДА ГО ДУХАТ ЦИГАНИТЕ…..

    • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив
      1
      2

      Ми духай го, мангал тъп!

  12. 8
    9

    Защо подлогите от Диема не показаха положението за дузпа срещу Хебър в последната минута?! Докога ще ги подкрепят?!

    • 2
      5

      Защото и тецса собственост на ДПС като катунарчетата

      • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив
        1
        2

        Всеки знае, че катунарчетата от Коматево са създадени от ДПС през 2010г…
        Няма нужда да го споделяш, Мюмюне.

  13. 5
    9

    Тоя съдия защо му плащаме? Тая дузпа защо им я даде? И после втория гол чиста засада. Ще го накажем съдията да не свири повече. Това е недопустимо.

  14. 9
    16

    Хебър имаше по-чистите положения и благодарение нагъзването на Драгомир Драганов и ВАР за кой ли път Ботев спечели три точки.Ако съм фен на Ботев ще се срамувам от такава победа.Сега трябва да пишете благодарствена декларация към БФС.

  15. 9
    19

    Безсрамно съдийство на любимеца на помашката общност Драгомир Драганов, който както и срещу 1948 подари дузпа и в последната минута подмина спорно положение в полза на Хебър в наказателното поле на Ботев ,а след това и чист фаул пред наказателното поле.Хайде сега ревете от съдиите и от БФС нали сте много честни .А Диема за пореден път доказа,че обслужва интересите на Ботев и не показа положението за дузпа в полза на Хебър в последната минута.

    • 16
      4

      Стикс педер,само Ботев ли ти е в квадратната плешува глава

    • 8
      4

      Три коментара за три минути.Станиславе,чикибиец само това ли ти е социалният живот.Жалко циганче,изнасилено от бултраси

      • Бригада спринт ако не драсне да бяга, припада за 30 секунди

        Бултранс не изнасилват….
        С клиторче не става…

  16. 6
    15

    Рева срещу съдиите даде резултат – абсолютно измислена дузпа!!!!
    Жълти държанки.
    А и при гола Генев беше много съмнително оставен сам. Колко?

  17. 9
    15

    Помаци,декларация за най смешната дузпа свирена в България няма ли? Отбора със свирени най много дузпи вечно ревящи и изнасилвани навсякъде,колкото по бързо се срещнете с Тоско толкова по добре

Коментарите са затворени