Ботев Пловдив поиска оставката на Виктор Кашай

7
121

Ботев Пловдив публикува в официалния си сайт декларация, която клубът изпрати до отборите от Първа лига:

Ботев Пловдив официално инициира действия срещу ръководството на Съдийската комисия към Българския футболен съюз и в частност срещу председателя ѝ – Виктор Кашай.

Клубът ни е твърдо решен да търси подкрепа от другите български клубове и заедно да поискаме оставката на г-н Кашай.

Вярваме, че системните грешки и неквалифицираната работа на съдиите влияят изключително негативно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, че те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.

Убедени сме също така, че и множество други клубове, подобно на нашия, вече са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които явно г-н Кашай смята за напълно в рамките на нормалното.

Нормално ли е обаче при съществуването на ВАР система българските съдии все по-рядко да разчитат на собствената си експертиза и все по-често да посягат към слушалката или монитора? Те за жалост обаче никак не им влизат в употреба, защото въпреки тези технологични удобства, грешките не само не намаляват, а абсолютно парадоксално се увеличават.

В добавка към това следва да отбележим, че председателят на Съдийската комисия – г-н Кашай, съвсем логично не забелязва тези грешки, тъй като неговото време в България е силно лимитирано. Предпочита се връзка по телефона и разредени онлайн срещи. Наблюдението и анализът липсват от неговите методи на работа. Липсват и събрания на Съдийската комисия.

Цялата тази хаотична, безотговорна и непрозрачна обстановка в българското съдийство го върна с десетки години назад и доведе до две явни тенденции, срещу които ние се обявяваме твърдо против – толерирането на определени отбори и подкрепата и поставянето на “чадър“ над конкретни съдии.

Ботев Пловдив е клуб с дългогодишни традиции в българския футбол. Жълто-черното семейство е едно от най-верните в родния спорт. Когато някой се опитва съвсем целенасочено да му вреди, ние няма как да не реагираме.

Приканваме всички български клубове да подпишат нашата декларация и заедно да се обявим против ръководството на Виктор Кашай и да поискаме неговата оставка.

Време е да се противопоставим на задкулисните действие в българското съдийство.

Дойде моментът за решителни действия.

Сигурни сме, че те ще бъдат в интерес не само на Ботев, но и на целия български футбол.

С уважение,

Ръководството на Ботев Пловдив

7 КОМЕНТАРА

 1. 3
  2

  Кашай се вслуша в призива на ръководството на Фремад Амагер -Коматево и назначи любимеца на помашката паплач Драгомир Драганов, (който за последните три години е свирил поне 20 мача в Коматево )за мача в неделя с Хебър!!!

  • 3
   2

   Единствените три отбора, които не подкрепят „Ботев“ срещу съдийството са: Moneu+, Palms bet, и Хегемона от последните 11 години! Първите два са и спонсори на съдиите и лично плащат заплатата на унгареца!

   • 3
    1

    А на съдиите и Ботевъ екипировката е от един и същ концерн !!!

 2. 2
  1

  Изроди в БФС!ТрябвА да се убие някой съдя в Пловдив на мач!

 3. 2
  2

  Гадове седем гола ни отмениха!На мача с Ботев Враца всички на стадиона!и ако стане нещо влизаме на терена!Трепем съдията!

 4. Изроди в БФС!ТрябвА да се убие някой съдя в Пловдив на мач!

Comments are closed.