Ботев, Локо и Марица на една позиция за мачовете за Купата, решение обаче не се взе

0
113

 

Единадесет клуба от efbet Лига подкрепят идеята на Левски мачовете от SESAME Купа на България да бъдат изтеглени за по-ранна дата и да приключат преди началото на декември. Сред тях е и ЦСКА. Два тима от елита са против. Става въпрос за ЦСКА 1948 и Ботев (Враца). Три тима не са отговорили на запитването от ПФЛ и това са Спартак (Варна), Пирин и Лудогорец.

От участващите от Втора лига в турнира за Купата 7 са “за”, а Крумовград и Струмска слава гласуваха „против“.

Шефът на професионалната футболна лига Атанас Караиванов обаче сподели, че заради телевизионното излъчване мачове, които ще попаднат в ефир, няма как да бъдат изиграни преди 3-4 декември.

„Знаете за предложението на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с резервна дата 11 декември. 11 клуба от efbet Лига подкрепят идеята, както и 7 клуба от Втора лига – от участващите в турнира. Против са двата клуба – ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са отговорили Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита.

Както виждате, има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, ама трябва да има и възможност. Знаете, че започва Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по телевизията, и то по 1 на ден. И евентуално на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си колко е красиво това. Имаме яснота за тази възможност за излъчване и точно от нея става ясно, че преди 3-4 декември е трудно да приключат двубоите, които са телевизионни“, разясни Караиванов.

„Тези, които няма да попаднат пряко в в телевизионното излъчване ще могат да се изиграят максимално рано. До тук има солидарност само по въпроса да се използват датите 17,18 и 19 ноември, но това са и датите за националните отбори. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, но телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември”, добави още шефът на ПФЛ.