Допреди години Ботев Пловдив бе символ на школа, вадеща изключително качествени футболисти, особено в офанзивен план. Ако обаче към старта на кръга в Първа лига бъдат калкулирани само попаденията, реализирани от български футболисти, то “канарчетата“ ще заемат последната позиция, без да имат нито една победа.

В един такъв шампионат “жълто-черните“ ще имат 6 равенства и 6 поражения, като единственото родно попадение е на Виктор Генев при виртуалното равенство 1:1 със Септември, докато имаче срещата завърщи 3:1 за “канарчетата“. Останалите точки са от нулевите равенства с Берое, Локо Пловдив, ЦСКА 1948, Славия и Черно море, изчислява вестник “Мач Телеграф”. Интересно е, че двубоят с варненци завършва 3:4, като всички голмайстори са легионери. За “канарите” вкараха Бароан на два пъти и Херман, а за “моряците“ Беншаа, Клементе и Курьор, като Нади от домакините си вкара автогол.

Иначе всички отбори в елита имат поне една победа при дефинираните по-горе условия. Предпоследен с един успех и общо осем точки е Берое, като българите са вкарали два гола за заралии.

Безалтернативен лидер в класирането е ЦСКА 1948 с 31 точки, формирани от 9 победи, 4 равенства и без загуба при цели 20 “български” попадения. Тройката се допълва от Локомотив Пловдив и Левски, които имат еднакъв актив от 23 точки.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Класация в удобно време, за някой, който няма футболни аргументи! По тази логика, Ливърпул и Ман Сити тази година ще изпадат в Англия, а Локото трябва да върне купите и сребърните медали при ” ичовете”, а и да забрави за любимата пета!

  2. 2
    5

    Той щото Карагерен е чист натурален българин.

Коментарите са затворени