(Тази статия бе написана непосредствено преди финала за Купата на България. Поводът бе покана от списание „Нула32“ за участие в юнския брой, посветен на пловдивския футбол. Статията обаче бе отхвърлена като неподходяща. Декларираните мотиви за това, както и позицията на Клуба на привържениците на Локомотив за този брой на списанието, ще бъдат публикувани утре от самите тях.)

* * *

Дербито и Прозвището

Във футбола, всяко „вечно съперничество“ е разнопосочна надпревара – отвъд терена, то разгорещява приятели, поражда шумни препирни на колеги или съседи, страстта на този мач трепти във въздуха, той мобилизира емоционалната енергия на цели общности.

Класическо градско дерби, мачът Локомотив – Ботев, по установил се напоследък израз, бива наричан „Битката за Пловдив“, а медиите нерядко определят победителя като „Господаря на Пловдив“.
И наистина е така: който спечели футболната битка, печели правото да крачи гордо до следващото дерби.

Затова и след победа може да се чуе как състезатели или привърженици, от единия или другия клуб, употребяват това прозвище – „Господар на Пловдив“.

Но точно тази негова особеност носи и несигурността му, изменчивостта – то може да се промени с всеки мач и най-често така става.

То е капризно и обича само победителите: при равните мачове господари на града няма.

В контраст, има и друго прозвище – което нито е изменчиво, нито капризно. То не зависи от резултата на никой конкретен мач, а победителят от дербито му е безразличен.
То не е създадено и ползвано отскоро, а има дълга биография.
То не е част от мода, а изразява традиция.

То няма общо с моментните футболни стойности, а измеренията му са емоционални – те надхвърлят всеки отделен мач, различните периоди на доминация или поколения състезатели.

Това прозвище олицетворява любовта и се въплъщава в израза „Любимец на Пловдив“.

104 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Кажете кой отбор е печелил повече купи от 2000.год.до 2019. год. и колко пъти е играл във Б група и В група.

  2. 13
    5

    Пловдив обича Ботев – няма какво повече да се каже.

    • 1
      4

      Върховен израз на любов е да обявиш отбора, който “обичаш” или за продажници, или за нещастници.

      • 3
        1

        Отново си измисляш, циганче гладно, а любовта към отбора не е насочена точно и поимено към футболистите в даден период, тя е насочена към идеята БОТЕВ, и към тези които са оставили сърцето си в него. Както и да го увърташ, Любимеца на Пловдив е Ботев, независимо от загубения финал, независимо от слабата ни игра. Локомотив(футболистите) са господаря на Пловдив до следващия мач. Всичко останало принадлежи на Ботев Пловдив.

        • 1
          4

          Селски, забрави как до вчера клечеше на две тухли в нужника на село и стана големия Пловдивчанин. Че и алчен, иска целия Пловдив за себе си.
          Пловдивският любимец е Локомотив Пловдив и това е така, защото Локомотив никога не е оставал без любовта на феновете. За вас това не може да се каже. Не беше толкова отдавна мача, на който официално жълтите фенове бяха нула. Характерното за хората с провинциален манталитет е липсата на въображение и това, че се опитват да ни откраднат прозвището за пореден път го показва.

          • 3
            1

            Със сигурност 138 човека обичат Локото до гроП, останалите освен да са нахлупили шапки невидимки. При нас когато се бойкотира селски тарикат чорбаджия, бойкотират всички, а не като вас-едни го кълнат, други 138 го Боготворят.

          • Така сте и с легендите си, кълнете ги ругаете ги.

          • 2
            1

            И докажете че сте Пловдивския Любимец. Напълнете поне веднъж стадиона си.

          • А може би любовта към отбора и футболистите се изразява като ги замеряш с бомбички???

          • 1
            1

            Царе сте на лъжите. Това с КЦМ-то и платените билети дори не е смешно, направо е жалко. Когато някой реши да си прави ПР той го прави ПУБЛИЧНО, затова е и ПР. Ето Крушо искаше да покаже великодушие-осигури ви безплатен превоз до София, обяви го публично и точка. Ако има и капка истина в циганската ви лъжа за закупените билети и раздадени безплатно на служители в КЦМ, какво спечели комбината, каква реклама си направи? Жалки сте да копирате шопските мантри относно Лудогорец. Шопите не могат да преживеят факта че 8 години се боричкат за калъфката и измислиха какви ли не лъжи за Делиорманци, следвайте ги сляпо, в това сте недостижими.

          • 3
            1

            И знаеш ли кое е комплексарщина? Вие забравихте да се радвате на победата си на терена в усилието си да омаловажите загубата си по трибуните. Да, по важното беше да спечелим финала, но не успяхме. Това беше отговорността на футболистите-те не успяха. Наше задължение беше да спечелим трибуната и успяхме-доволни сме от това. Футболистите ще имат възможност да се реваншират в бъдещите мачове. Ех, ама нямало да можем да ви бием на финал за Купата…а бе вие се класирайте, пък не берете грижа за останалото.

  3. Като ни честитите петака, уточнявайте кой точно – този от август 1988 или другия от септември 1995.

  4. 7
    6

    Новина от бъдещето:
    15-05-2039
    На днешния ден се навършват 20 години от един от най-великите моменти в историята на Ботевь. На 15-05-2019 Ботев се изправя на финал за Купата на България срещу градския съперник Локомотив Пловдив. За първи път в историята двата отбора се изправят в дерби по между им на финал за Купата. Истинско жълто море залива столицата, където се играе мача. По данни от различни източници феновете на Ботевь са били над 15 хиляди, но присъстващите са единодушни, че тази цифра е силно занижена и всъщност феновете са били над 25 хиляди. Никой не помни как е завършил мача, вероятно запленени от безкрайното множество по трибуните никой не е обръщал внимание на ставащото на терена. Но всички са единодушни, че най-вероятно Ботевь безпроблемно е победил, защото просто няма как отбор с такава велика публика да не победи. И всички помнят триумфалното завръщане, когато секунди след последния съдийски сигнал, безброй жълти фенове се насочли към колите, с които образували безкрайна колона по магистралата. Според свидетели, когато първите коли от жълто-черната колона стигнали до разклона за Раковски, последните още не били излезли от София.
    Това е поредната златна страница в историята на великия Ботевь и тя за винаги ще остане в спомените на феновете като доказателство за това, каква велика публика са.
    През същата година, на финала за Купата на Краля в Испания, феновете подкрепящи Барселона са били около 5 000, на финала за купата на Германия, феновете на Байерн – 10 000, на финала за Лига Европа, феновете на Арсенал и Челси, по около 3 000. Това е сигурно и категорично доказателство, че отбора на Ботевь е много по-велик от всички тези отбори, даже от всички тях, взети заедно.

  5. 11
    4

    Да присвоиш историята на клуб с който нямаш нищо общо.Да откраднеш и прозвището им.Да влезеш в най високото ниво на българския футбол по административен път,след като си изгонил целия си отбор ,и припознал чужд отбор.Да получиш три звучни шамара,два пъти в София,и веднъж в Бургас,в които си тотално смачкан от броя на феновете на Ботев.Мачове в които Пловдив, показа кой е неговия отбор,и да продължаваш да пишеш че си “пловдивския любимец” е част от тяхната измислена история.История и много по бедна от към трофей,и успехи.Това са те.

  6. 9
    2

    Понеже имате история 26/36та ама не си знаете футболистите

  7. 6
    1

    До всички от Лаута
    Кой е човека в центъра на снимката?

    • 8
      4

      Това е Иван Кънчев.

      Едните се гордеят с победи над Байерн и Барселона, а другите с мач от първенството.

      Кой колкото си има. 3 срещу 1 купи. 2 срещу 1 титли. 15000 срещу 5000 публика.

      • 5
        4

        Тях не ги интересува историята преди 2004. Всичко започва с 2004. Кънчев, Минчев, Зума, Дума…..няма значение. 2004 точка!11

      • 1
        3

        Някои се гордеят и че са изгубили финал за Купата на България и то от градския съперник, но това показва само какви хора са: Да става каквото ще, ние все ще намерим с какво да се гордеем и как да докажем, че сме много велики.

        • 2
          1

          Че все ще намерите е ясно – даже ще си измислите. Вие си живеете в свят от лъжи. Важното е да си вярвате и да е силно лепилото.

          • 1
            2

            Жълти селянчета това ще ви остане ще бъдете простнати по терена и Бързо Възиращи от трибуните!

  8. 1
    2

    СТОЯН ЙОРДАНОВ ПУМИЯР НЕДОКЛАТЕН ЗАБИЙ СИ ЖЪЛТ ФИШЕК И КЪМ ЛУНАТА!!!

    • Само това ли можа да измислиш като отговор с жалкото ти малко мозъче!

  9. 7
    3

    “Пловдивският любимец” е словосъчетание, което е написано в края на 30-те години. Тогава най-силният отбор в града е Спортклуб. Той има най-голяма публика по това време. Причината е една – хората вървят след победителите.

    Не разбирам, защо Локомотив си присвоява тази “титла”, при положение, че до началото на 50-те няма нищо общо със Спортклуб. След обединението Локомотив няма успехи, а в същото време Ботев и Спартак печелят първенство и купи. Те спорят за името любимец на града, а дербито на Пловдив е между тях. През 80-те години е вторият златен период на отбора, който е резултат от обединението на Ботев и Спартак.

    Успехите на Локото с малко изключение (спечелената КСА и периода на Николай Гигов) започват след поемането им от Георги Илиев и административното им изкачване в А група. В този момент отборът играе във второто ниво.

    Научете историята на Пловдив и бъдете обективни. Пловдивски любимец в различните периоди на историята е бил различен отбор.

      • 6
        6

        БОТЕВ ПЛОВДИВ и така ще е за много години напред.

        • 3
          3

          Две неща нямат край – Вселената и селската наглост.
          Всъщност за вселената не е много сигурно.

        • 3
          3

          Няма други крадци след Бареков и Караибрахимоглу да перат народни пари през афедето. Самуилов пикае в шише горкият.
          Нови успехи в следващия век.

        • Селяните от Сопуть и Доматево нямат думата- Рекордйорите на Гинес

  10. 5
    3

    В контраст, има и друго прозвище – което нито е изменчиво, нито капризно. То не зависи от резултата на никой конкретен мач, а победителят от дербито му е безразличен.

    Чернобилските отпадъци разбират ли какво пише по горе??? Любимеца на Пловдив е отбора заслужил любовта и обичта на Мнозинството Пловдивчани. Вникнете добре в думите, утайки радиоактивни!!!

    • 4
      5

      A ve tapak,kato Loko stana 6ampion bjahte s 20 000 po-malko.Padnahte li v naj-vajnijat ma4?Tihi i skromni vi iskam,seljani.Samo LOKO,i mi lapajte lukankata!

      • 2
        2

        Ако искате можете и КЕШ да спечелите, пак си оставате ВТОРИЯ отбор на Пловдив.

        • 1
          2

          Общо взето – тотална селяния. Всеки селянин се има за най-голям и най-велик и постоянно се напъва да го доказва. Показват, че изобщо не им пука за отбора, за града, сега обясняват и че спечелването на купата на България нищо не е. Само търсят факти и доказателства за собственото си величие. Някой съмнява ли се, че даже Локомотив да има много повече успехи от тях, и много повече фенове от тях, те пак ще намерят нещо с което да обясняват, че са най.

      • 4
        3

        Когато баща ти беше майка….бяхте с 2 милиона повече. Тъп, по-тъп, най-тъп, буфер.

  11. 9
    11

    ПЛОВДИВ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПОМИЯРСКИ КЛУБ КАТО локо / доко !!!

    • 9
      4

      Не изродче, селско, не! Пловдив няма общо с вас и жълтите олигофрени от скелето! Общото на Пловдив е с феновете ви в Столипиново, обединили се във фен клуб Изгрев бойс! Е то това не може да го отречете! Последното е доказателство за циганията във френската ви маса! След 15.05.2019г. нямам нищо против, че съществувате, просто сте смачкани от нашите крака! Плебеи, курви на всички времена!

  12. 11
    6

    Преди финала е била неподходяща, след финала е абсурдна и смешна. Видя се: три вагона фенове 🙂

  13. 3
    6

    Lokomotivci,obarnete vnimanie na tozi tapanar ,kojto e comentiral s accounta si v FB i obijda.Trjabva da e mnogo prost.

    • 4
      4

      Нека да си говори. Тя простотията не ходи по гората, а по селата.
      Ако беше престъпление да си прост, този щеше да е рецидивист.

  14. 18
    6

    На една празна селска картуна, не само че е трудно ами и невъзможно да обясниш каквото и да е. Как можеш да обясниш на някой за когото живота се измерва с кантара на борсата и спиртомера на казана, че футбола не е числа. Минава ли ви изобщо през пилешките мозъци, че футбола е нещо повече от числа, нещо повече от логика. Че любовта не може да се измерва. Точно това, жълтите селски пръчки, го усещат, но не могат да го разберат. Затова и толкова много ни мразят и завиждат, защото разбират, че колкото и да се напъват, никога няма да са като нас. Тази статия показва точно това – един отбор се превръща в Пловдивският любимец заради любовта на хората. Не зависи нито от количество фенове, нито от спечелени купи и титли и мачове. Да, не е логично, но дали футболът винаги е логичен?

    • 2
      6

      Затова и толкова много ни мразят и завиждат, защото разбират, че колкото и да се напъват, никога няма да са като нас. Тази статия показва точно това – един отбор се превръща в Пловдивският любимец заради любовта на хората. Не зависи нито от количество фенове, нито от спечелени купи и титли и мачове. Да, не е логично, но дали футболът винаги е логичен?

      Опазил ни Бог-да приличаме на вас….бих се отказал от футбола изобщо. Прав си, няма никаква логика в това което си написал. Може ли едно нещо да бъде харесвано от 1 човек измежду 10 и да бъде любимо…
      Просто много сте закъсняли, с повече от 30 години. Втория отбор на Пловдив. Няма как да го промениш.

      • 6
        3

        Отказвай се. Един селски бек по-малко.
        Не искате да приличате на нас, а ревнахте като вдовици за полов орган, на “Пловдивският любимец” и веднага изявихте претенции че вие сте Пловдивският любимец.
        Защо изобщо пишете? Само си показвате провинциалния манталитет.

      • 3
        2

        Аз малко съм краен! Анонимна курво на ЛОКО! Не може един илитерат да търси за нещо си логика, как? Ти си ограничен човек! Не можеш да надскочиш границата на посредствеността, и да се влезеш в интелектуалното море, където са болшинството от сериозните фенове на Локо! Също така като чета простотиите от жълтите,, писатели”, стигам до заключението, че 90%от феновете на Ботевъ страдат от една психическа болест с име синестезия:не правилно възприемане на усещанията! Пример:Ботевъ губи по без славен начин сигурен за тях финал, станали запосмешище след този мач, а феновете се радват, все едно че Ботевъ са победили! Та почти всичките ви фенове сте болни от тази болест! Не напразно има стара поговорка, че краставите магарета се сдушват!

        • 1
          2

          Простако, четеш но нищо не влиза в кухата ти картуна. Футболистите на Локото заслужиха прозвището Господарите на Пловдив печелейки последния мач срещу Ботев. Това прозвище обаче е преходно и временно, защото до преди този мач, Ботев бяха Господарите на Пловдив. Не така обаче стои въпроса с прозвището Пловдивския Любимец, защото това прозвище не се дава за една победа, и не се отнема заради една загуба. То идва с обичта на Пловдивчани, и естествено се измерва в числа, а числата са 15 на 5. Далеч преди този мач, а и преди всяко дерби, агитките кръстосват шпаги да покажат че отбора им заслужава да носи това определение-Пловдивски Любимец. Е, за пореден път доказахме, че това е отбора на Ботев Пловдив.

          • 1
            1

            А последните 3-4 реда от пасквила, или по точно от словесната дрисня, направо изкъртиха фаянса. Един отбор се превръщал в Пловдивски Любимец заради любовта на хората….ама тя не се измервала в числа, нито зависела от бройката на феновете, нито от титлите и купите….ами ясно, Сърсету ми е фен на Локу. Ами далака? Ами шкембето? Потресен съм. Не мога да спра да се смея.

    • 3
      4

      ПЛОВДИВ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦИГАНСКОТО локо / доко !

      • 1
        2

        ДА ИМА ОБЩО СЪС МАЙКЯ ТИ И СЕСТРА ТИ..ЛОКО СА ГИ МАНДРАСАЛИ

    • Значи ти имаш трима фена на кръст, но си любимец на града. Логиката ти се губи май.

  15. 5
    5

    Истината се въплъщава в израза „Любимец на Пловдив“ / в случая става въпрос за футболен отбор /. А , любимец е отборът който е с повече фенове.
    Логиката: Щом хората обичат един отбор това означава,че те се отъждествяват с него защото се припознават в неговите идеали…В крайна сметка:
    Който получава обичта на хората той е любимец независимо дали е в изкуството, науката, или спорта..

    • 7
      5

      Тези, дето уж се отъждествяват с идеала на Ботев, 90% не могат да кажат 2 изречения за него!?! За какъв идеал говориш? Иначе името ,,Ботев” е по-престижно, име на национален герой. Но какво от това? Борец за свобода и футбол –
      доста неадекватна комбинация. Но това е ,,умноста” на ,,умниците”!

    • 1
      1

      15000 мълчащи пу.ки!Каква е ползата от вас..3 мин след мача секторите празни..К.р ВИ в г.з кон ви бръз и АЙДЕ на Селоо!

  16. 12
    8

    Интересно ми е как жълтите цигански хлебарки загубиха финала и станаха господарите на Пловдив,Балтанов беше казал много ясно и грамотно, които бие теса господарите на Пловдив, защо някои ОТРЕПКИ се гърчат така гъчливо, знам че много ва боли но ще мине, хайде сега на полето за ЗАРЗАВАТ.

    • 6
      4

      Обяснявам за неграмотните ЖП гратисчии. Който отбор победи, той е господар на Пловдив, в случая отбора на Локо победи, футболистите му са господари. Вие отрепки бяхте смачкани на трибуните, футболистите воюват на терена, а привържениците по трибуните(естествено не с юмруци), а с присъствие. 15 към 5 това е статистиката това е факт, това е признак за обичта към клуба. Ясно и кратко. Любимците на Пловдив. Ботев Пловдив.

      • 1
        2

        Селски, селски, толкова си прозрачен:
        “Многу сми, значи сми многу вилики”
        Интересно как показахте обичта си към любимият ви отбор – нарекохте ги продажници.

  17. 8
    5

    Ботев е ЦИГАНИН, а Ботевъ коматево 2011, са Селски МАНГАСАРИ.

    • 3
      3

      Трудно е даже да се намерят думи за такива като теб. Преразход на биологичен материал. Тия ръце с които го написа това да изсъхнат до утре.

      • 5
        5

        Дати изсъхне езика и ХУЯ жълт мангал, и на ЖЕНАТИ онази Работа, кирлив ШОПАР,

        • 3
          5

          Браво, Манго, с лекота покриваш всички изисквания за Бесика: некъпан, неграмотен, псуващ един велик българин, какъвто е Ботев.
          Ебахти утайките сте, честно.

          • Дати изсъхне езика ЦИГАНИН КРАСТАВ.

  18. 21
    5

    ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК ПАПАГАЛИТЕ НА ФИНАЛА С КОРАБА МАЙКА ОТ РАЗГРАД БЯХА 6-7ХИЛЯДИ, И ИЗВЕДНЪЖ СРЕЩУ НАС, КОИТО ИНАЧЕ “НЕ СМЕ ИМ ДРАЗНИТЕЛ” “СТАНАХА” 15000?!

  19. 13
    6

    Няма как отбор от Коматево да е Пловдивски любимец!

  20. 10
    7

    Тази “статия” става за фенски сайт, защото е твърде пристрастна. За всеки разумен човек е ясно, защо не е публикувана. Плюс това е толкова постна, сякаш е писана от някое дете в 5-ти клас.

    Пловдивският любимец би следвало да е отборът с най-многобройна публика. Ако приемем, че 1939 година това е бил Спортклуб (а не ЖСК, с когото се обединяват чак 10 години по-късно, когато комунистите решават, че футболните клубове са твърде много), то сега на всички е ясно, кой е отборът с по-многобройна публика. Има статистика в БФС, която доказва по-безспорен начин, кой е любимецът на пловдивчани.

    На всички мили приятели, които с голяма жлъч използват обръщението “селяни”, бих искал да споделя, че бившата пивоварна Каменица по това време (1939 година) е била в края на града, така че Гагарин и т.н. по-леко с епитетите. Просто приемете, че някои хора са наследници на футболисти от преди комунизма, имат стари снимки и знаят много за футбола в Пловдив и за историята на града.

    • 9
      7

      публиката на 2та отбора е поравно.
      Другото са селски напъни

      • 9
        5

        Интересното е, че повечето ми приятели локомотивци (част от тях ултраси), признават коя публика е по-голяма в момента. Не мога да разбера, защо сте се запънали тук над нещо очевидно. Глупаво е и детинско.

        Аз мога да кажа, че на финала играхте по-добре и спечелихте заслужено, което ви прави Господари на Пловдив в момента.

        • 4
          2

          Много подло цитираш мнението на приятелите ти.
          Казали са, че сте повече, което никой не ви го отрича, но да са признали, че това значи че сте по-големи фенове от нас, това са твои интерпретации, нямащи нищо общо с реалността.

    • 4
      6

      Аго , ако за теб 500 човека в повече в тази “статистика” са от ОСОБЕНО значение, то ти си от село и не си виждал хора.
      БФС няма статистика за посещаемостта от ГОДИНИ.

      Колко са феновете на БотевЪ се видя на походите за стадиона – ДЕСЕТКИ

      • 2
        5

        “Ага” означава господар, ако ме смяташ за твой такъв, то… Аз живея в квартал Каменица 2, така че съм много наясно от къде съм аз, баща ми, дядо ми… такива като теб не ме обиждат.

        Виждам, че не казваш, че тези 500 човека средно са при ограничението, което имаме ние на базата и при един мач без публика. Също така не казваш, че Лудогорец също са преди вас по средна посещаемост.

        На стадион Васил Левски на последното дерби се видя следното: около 5500 фенове, които подкрепяха Локомотив (включително гостите ви от София, Враца, Неапол, Гърция, за които не отричате) и около 15000 жълточерни фенове (ако смяташ да говориш за КЦМ, имай предвид, че общият брой на служителите на завода е 1300 виж сайта им, от които има и жени, хора на смяна).

        • 1
          2

          разбираш го турския, ефенди
          Искаш ли да ти пратя снимки на мачове, където на базата има по-малко от 100 човека?

          На финала се видяха 10 000 жълти и 85000 черно бели и то ВЪПРЕКИ пропагандата на вашите медии.
          От тези 10 000 половината бяха командировани от ваши приятелски фирми със суха храна и жълта картонена шапка. ФАКТ! Затова и бяхте ТОТАЛНО надвикани!! Пак ФАКТ!!
          Ако за теб обаче еьин мач е мерило, то следвайки твоята “логика” Локомотив имам 2 пъти повече публика…

          Всичко друго е плод на ваши лъжи, които нилога няма да станат истина, колкото и да ги повтаряте

          • 85000 ли бяхте? Закръгли ги направо на 100000 да мирясаш.

            Тия от Люлин и Враца колко да са черно-бели, м?

        • Забравих да ти честитя ПЕТАка!!
          Еие си бройте платените фенове, а ние ще си бройм купите

          • То не е трудно – имате точно една купа на България хахаха

  21. 9
    5

    Честит ПЕТАк, пловдивчани

  22. 4
    5

    КОМПЛЕКСИТЕ ВИ СЕ ВИЖДАТ ОТ ЛУНАТА !!!
    ИЗМЕТ ДОЛНА

  23. 10
    3

    Папагалите доказаха цяла България, че са ревящи ГМО жени без достойнство, готови да се отдадат на всеки. Много праеилправилно ги определи Венци Стефанов!
    Тези същества не можаха да загубят достойно като мъже, а вече цял месец се гърчат от болка и измислят НЕЛЕПИ оправдания и ОТКРОВЕНИ лъжи в опитите си да облекчат болката. Изкараха се дори курви на Локо в тези си напъни.

    Това буди само отвращение в неутралните наблюдатели и истинско удоволствие сред локомотивците. Защото показва:
    1. Колко много ги боли кръвните врагове и как винаги ще ги боли
    2. Защото цяла България ги видя че нямат достойнство.

    Какво по-хубаво от това?! Както се казва – ДВОЕН КЕФ!!

  24. 6
    3

    Тия жълтите много гадни били, за кво не пускат лъжите на истинските путки майни по списанията, дейба

  25. 12
    8

    ЖЪЛТИТЕ каквото си искат това пишат, това е тяхно право, но истината че на финала ги бихме и спечелихме купата,чродължавайте да се гърчите, Пловдив е черно бял, както каза Балтанов който бие те са господарите на ПЛОВДИВ.

  26. 10
    11

    Кюстендилските орки не могат и 1/3 да съберат от феновете на БОТЕВ

    • 13
      7

      Вие събрахте достатъчно да реват после горчиво! Така да ги събирате винаги!

  27. 8
    9

    Черните путки винаги ще бъдат унижавани от Ботев!

  28. 12
    8

    Разбирам рева на бездомните момчета, дори и с купа никой не ги бръсне за живи и трябва да привличат внимание, милите ми те

  29. 12
    15

    Смешен плач от Лаута! Гръмна балона им за “най-популярен” отбор в Пловдив и сега рев…Домашни любимци, нищо повече.

  30. 15
    14

    Колко страх лъха от написаното предвид, че е било писано преди финала!
    А всъщност “Любимец на Пловдив” си го твърдят едни безпризорни, жалки, комплексирани 5000 мангала, без нормален личен живот и с нисък социален статус, повечето от семейства на пришълци по времето на соца от крайните квартали на града! Смрад! И десет купи да вземете си оставате едни миризливи цигани, с този рефрен ви посрещат на всякъде в България! Смешници!

  31. 19
    18

    Отбора на ПЛОВДИВЧАНИ е БОТЕВ.Няма друг отбор в пловдив с такава фенска маса,видя се и в София на финала,моите уважения към Марица Спартак и Кюстендилския Франкенщайн но и трите отбора да се съберат пак не могат да докарат и полофината от феновете на Ботев.Живи и здрави да сте комплексарчета създадени сте да ви шибаме….

    • 13
      8

      Как само си личи, че не си от Пловдив.
      Не само по “никнейма”, който е май за друг град, а също така и пишеш град Пловдив с малка буква.
      Благодаря за пожеланията , вие също да сте живи и здрави !
      Продължавайте да ни “шибате” както в последния мач, продължавайте и да сте горди “пловдивчани”, по ваш пример го написах с малка буква .
      Да не забравя да припомня нещо важно :
      Честит ПЕТАк !
      Ахахахахахахахахаххах
      ахахахххахю
      хахахахаахахахахахахахх

  32. 20
    16

    Не може да си пришелец от Кюстендил и да искаш да си “Пловдивски любимец”. Не е възможно по- голяма част от феновете да са ти от ромските махали и да се наричаш така. Любимци сте но не на Пловдив и финала го показа и доказа. 15 000 – 5 000. Това е. Всичко друго ви е като годината на създаване 19?6.

    • 11
      14

      Те мангалите разбират, че са малцинство. Само Станиславчо с 10-тина имена се опитва от ден на ден да им вдига бройката 6,7,8 хиляди и докато ни изравни след някой друг ден:) А те мангалите с говеда врачани гърци и неаполитанци събраха 4 200 срещу 15 000 фена на БОТЕВ!

  33. 17
    17

    ГОСПОДАРИ НА ПЛОВДИВ СА БОТЕВ! ОГРОМНА ФЕНСКА ПОДКРЕПА 3 КЪМ 1!
    ЗА УСПЕХИ ДА НЕ ГОВОРИМ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЦИГАНИТЕ, КАКТО В БЪЛГАРИЯ ТАКА И В ЕВРОПА!

    • 12
      9

      Отбора на Пловдив – МеталикоБотев Сопот!?!

  34. 19
    12

    Този човек е виновен за КЪНЧОВА ПОЛЯНА, той е Иван Кънчев вкара 4 гола на ЖЪЛТИТЕ ЖЕНИ.

    • 10
      16

      А Тошето е виновен за Неделева поляна вкара от центъра и унижи черните путки

  35. 21
    7

    Този човек е виновен за КЪНЧОВА ПОЛЯНА, той е Иван Кънчев.

  36. 17
    5

    Интерсно е, че след последното дерби, загубилите се определиха за “Господари на Пловдив”
    Да се чуди човек.

  37. 28
    10

    Разбира се, че не само сме Господари на Пловдив след петата, а от поколения наред сме и Пловдивския любимец!

    Това да неоспорими факти!

    • 5
      6

      По-скоро са “неоспорими фатки” (знам, че се пише ХВАТКИ)…

Коментарите са затворени