Петима състезатели на представителния тим на “Марица”, от вече завършилия сезон в Трета лига, няма да бъдат част от състава за предстоящата кампания. Това са Лъчезар Ангелов, Пламен Табаков, Мирослав Радев, Николай Димитров и Атанас Савов. Раздялата с тях е по различни причини – някои от тях прекратяват състезателната си дейност, други имат ангажименти към футболни школи и т.н. Клубът благодари на всеки от тях за старанието, положения труд, за приноса им за представянето на отбора през отминалия сезон и им пожелава здраве и успехи в начинанията им!
Селекцията продължава, а по нея работи старши треньорът на тима Борислав Караматев. Имената на новопривлечените футболисти няма да бъдат обявявани предварително, съобщават от клуба.
Отборът на “Марица” ще се събере дни преди началото на своята лятна подготовка, за да бъде изпълнен ангажимент към елитния “Витоша”, с който “жълто-сините” ще изиграят контролен мач. Срещата ще се играе на 23 юни, а мястото на провеждане все още не е уточнено.
Междувременно днес екипът, подписан от всички футболисти на “Марица” и обявен на търг с благотворителна цел, намери своя собственик. Това е човекът, предложил най-висока сума, която да бъде предоставена за лечението на дъщерята на треньора в ДЮШ на “Марица” Иван Михайлов – Лизавета Иванова. Тя страда от множествена склероза – церебро-спинална форма. Собственикът на уникалния екип е фен на “Марица”, но той е пожелал да не се оповестява името му. От клуба му благодариха за щедростта, изказаха благодарност и на всички, които помогнаха по друг начин на Лиза: Нека това добро се върне към вас неколкократно!